Haberler

Dha Ankara- Kılıçdaroğlu: Ysk, Danıştay, Yargıtay Üyeleri Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız...

(CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI) "BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANI CUMHURBAŞKANI OLMAMALI" "SEÇMENDEN FAZLA OY PUSULALARI BASILDI DAĞITILDI KALPAZANLIKTAN DA HABERLERİ YOK" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Oy pusulaları filigranlı olduğu için bunların sahte olmadığı düşünülüyor oradan yola çıkıyorlar...

(CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI) "BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANI CUMHURBAŞKANI OLMAMALI"

"SEÇMENDEN FAZLA OY PUSULALARI BASILDI DAĞITILDI KALPAZANLIKTAN DA HABERLERİ YOK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Oy pusulaları filigranlı olduğu için bunların sahte olmadığı düşünülüyor oradan yola çıkıyorlar onun için geçerli saydık diyorlar. Kalpazanlıktan da haberleri yok. Adam sahte dolar basıyor, TL basıyor senin oy pusulanı mı basamayacaklar. Bana çıkıp yasa şunun mührü öngörmüş, öngörmesinin temel nedeni sahte oy pusuları kullanılmasın diye. Siz mühürsüz kullandığınız andan itibaren yeni sahte oy pusularları ya da başka oy pusulaları, çünkü seçmenden fazla oy pusulaları basıldı ve dağıtıldı. Mühürlemeden oy kullanabilir birileri" diye konuştu.

(CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI) "BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANI CUMHURBAŞKANI OLMAMALI"

Kılıçdaroğlu, '2019'da Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna  "Bir partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı olmamalı. Cumhurbaşkanı adayı olmamalı. Bir partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayı olursa seçilirse, nasıl gidecek namusu ve şerefi üzerine tarafsızlık yemini edecek. Benim namusum, şerefim bu kadar ucuz mu? Partili birisinin, parti kimliği taşıyan birisinin Cumhurbaşkanı olmasını vidan, hukuk açısından doğru bulmuyoruz. 80 milyonun Cumhurbaşkanı olmalı, tarafsız olmalı. Bu doğru değil' yanıtını verdi.

Hakime TORUN / ANKARA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title