Haberler

Dha Ankara-   Halisdemir Davasının Dikkat Çeken Sanığı Mihrali Atmaca

15 Temmuz'da Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili 18 kişinin yargılandığı davanın en çok dikkat çeken ismi eski üsteğmen Mihrali Atmaca.

15 Temmuz'da Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili 18 kişinin yargılandığı davanın en çok dikkat çeken ismi eski üsteğmen Mihrali Atmaca. Darbeci general Semih Terzi'yle birlikte Diyarbakır'dan Ankara'ya gelen Atmaca, taraf değiştirip girdiği çatışmada Astsubay Nedim Şahin'i öldürüp darbeci Albay Ümit Bak'ı teslim alıyor. Darbe girişiminin ardından bir hafta görevine devam eden Atmaca daha sonra gözaltına alınıyor. Bilirkişi raporunda yer alan Atmaca'ya ait en kritik görüntü ise yerde yatan şehit Ömer Halisdemir'e iki el ateş etmesi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın en kritik isimleri darbe girişimi sırasında tabur komutanı olan eski binbaşı Fatih Şahin ve eski üsteğmen Mihrali Atmaca. Fatih Şahin, diğer sanıklar tarafından Diyarbakır'dan uçak kalkmadan darbe girişiminden haberi olduğu ve Semih Terzi'nin onu özellikle seçtiği konusunda suçluyor. Mihrali Atmaca ise tanıkların ifadesine göre darbeci değil ve ÖKK tarafından davanın önceki aşamalarında hazırlanan rapora göre, Tim Komutanı Yüzbaşı Kemal Yılmaz, Zekai Aksakklı'dan aldığı bilgiler doğrultusunda Mihrali Atmaca'yı arayarak binbaşı Fatih Şahin, albaylar Ümit Bak ve Mehmet Ali Çelik'in 'hain' olduğunu  ve bunları teslim almasını istiyor. Atmaca, Tim Komutanı Yılmaz'dan aldığı emir sonrası yanına Başçavuş İsmail Çınar ve Astsubay Muhammed Demirci'yi alarak, Ümit Bak ve Mehmet Ali Çelik'i diğer darbeci askerlerle birlikte etkisiz hale getiriyor. Mihrali Atmaca da ifadesinde, "Zekai Aksakallı ÖKK'ya geldiğinde darbeyi önlediğim için bana teşekkür etti" demişti.

O GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Mihrali Atmaca daha önceki ifadesinde Ömer Halisdemir'e Fatih Şahin'in emri ile ateş ettiğini söylemişti. Atmaca, Halisdemir'in kendi silahından çıkan kurşunlarla değil, daha önce Fatih Şahin ve Astsubay Hasan Aksoy'un silahından çıkan kurşunlarla şehit olduğunu ileri sürmüştü. Atmaca, o anda Halisdemir'i darbeci olarak değerlendirdiğini de sözlerine eklemişti. Bilirkişi raporundaki görüntüler yönünden dün savunma yapan Atmaca,  "Bu iki kurşun iddiası yüzünden darbeye karşı verdiğim mücadele gölgede kaldı. Halisdemir'de 8 mermi girişi ve 16 yara olduğu bilirkişi raporunda yer almış. Raporlar gösteriyor ki bu yaraların hepsi ben gelmeden oluşmuştur. Şehidi vurmak gibi bir kastım olsa görüntülerde de gözüktüğü gibi yardıma gider miydim. Ateş ettiğim esnada şehidi görmediğimi, vurma kastım olmadığını daha öncede açıkladım. Ateş etme nedenim emniyeti kontrol etme maksatlıydı. Karanlık bölgede eğer tehdit varsa ateşe ateşle karşılık vermek tedbiri ile ateş açtım. Nöbetçi subayı şehidin yanından çekmemin nedeni de hedef olmasını önlemekti" dedi.

GÖRÜTÜLERDE ŞEHİDE DİREK ATEŞ EDİYOR

Görüntüler ise Atmaca'nın ifadesinin tersine Şehit Ömer Halisdemir'e iki el ateş ettiği görülüyor. Halisdemir yerde yatarken Mihrali Atmaca bir süre elinde silahla bina girişinde dolanıyor. Bu sırada bina önüne bir ambulans yanaşıyor. Ambulanstakiler bir süre emir bekliyor. Daha içerden çıkan nöbetçi subayın emri ile ambulansa yönelerek bir bez alıp şehit Halisdemir'in yanına gidiyorlar. Ambulanstan inen iki asker şehidin nabzını kontrol ediyor. Nöbetçi subay da elindeki bezle üzerini örtmeye çalışıyor. Bir sürü sonra nöbetçi subay ve iki asker geri çekiliyor ve Atmaca'nın şehide iki el ateş ettiği görülüyor.

ÜMİT BAK'I TESLİM ALMA GÖRÜNTÜSÜ

Mihrali Atmaca'nın 16 Temmuz sabahı darbeci albay Ümit Bak'ı teslim alma görüntüleri de bilirkişi raporunda yer aldı. Görüntülerde Mihrali Atmaca, Başçavuş İsmail Çınar ve teslim alma sırasında ölen Astsubay Nedim Şahin Bak'ın odasına giriyor. Bu sırada koridorda odaya bakan bir asker silah sesi duyunca kaçmaya başlıyor. Bir süre sonra odadan Atmaca ve Çınar Ümit Bak'ı çıkararak koridorda yer yatırıyor. Üst araması yapılan Bak daha sonra götürülüyor. Odadan bir daha çıkmayan Nedim Şahin'in, daha önceki ifadelerde Bak'ın gözaltına alınmasına engel olmak isterken çıkan çatışmada Atmaca tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Mihrali Atmaca 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yargılanıyor.

Görüntü Dökümü

-Mihrali Atmaca'nın Halisdemir'e ateş etme görüntüsü

-Atmaca ve yanındakilerin Ümit Bak'ı teslim alma görüntüsü

Haber: Özkan ARSLAN/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Yılmaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title