Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda Dizi ve Sinema Sektörünün Desteklenmesi Kanunu Kabul Edildi

Güncelleme:

Dizi filmlerin desteklemesi ile sinema sektörünün rekabet gücünün arttırılmasını amaçlayan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Dizi ve film yapımcılarına kanun kapsamında 60 milyon TL destek sağlanacak.

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulunun bugünkü oturumunda kabul edilerek yasalaştı.

DESTEKLEME KURALLARI OLUŞTURULDU

Buna göre, proje geliştirme, ilk uzun metrajlı kurmaca film yapım, uzun metrajlı sinema film yapım, ortak yapım, senaryo ve diyalog yazım, animasyon film yapım, kısa film yapım, belgesel film yapım, çekim sonrası, dağıtım ve tanıtım ile yerli film gösterim destek türlerinde yapılan başvuruları değerlendirmek ve desteklenecek olanları belirlemek üzere, sayısı dördü geçmemek üzere "destekleme kurulları" oluşturulacak.

Dizi ve Sinema Sektörünün Desteklenmesi Kanunu Kabul Edildi

DİZİ VE YABANCI FİLMLERİ DESTEKLEME KOMİSYONU OLUŞTURULACAK

Dizi film ile yabancı film yapım destek türlerinde yapılan başvuruları değerlendirmek ve desteklenecek olanları belirlemek üzere de Dizi ve Yabancı Filmleri Destekleme Komisyonu oluşturulacak. Sekiz üyeden oluşacak komisyon, ülke içinde üretilen veya ithal edilen sinema filmlerinin, ticari dolaşıma veya gösterime sunulmasından önce değerlendirilmesi ve sınıflandırılmasını yapılacak. Uygun bulunmayan filmler, ticari dolaşıma ve gösterime sunulamayacak.

TURİZM BAKANLIĞI, SİNEMA ÇALIŞANLARINA MADDİ DESTEK SAĞLAYABİLECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu kurum, kuruluş ve kamu tüzel kişilerine sinema donanım desteği verebilecek, ihtiyaç sahibi sinema sanatçılarına veya sinema sektörü çalışanlarına maddi destek sağlayabilecek.

REKLAM VE FRAGMAN SÜRESİNİ AŞANA 50 BİN TL CEZA

Sinema filmi öncesinde gösterilen reklamların süresi en fazla 10 dakika olacak. Fragman gösterim süresi en az 3, en fazla 5 dakika olacak. Kamu spotları ve sosyal sorumluluk projelerine ilişkin gösterimler, bu sürelere dahil edilemeyecek. Sinema filmi gösterim arası 15 dakikayı aşamayacak. Reklam, fragman, film arası sürelerine uymadan gösterim yapan sinema salonu işletmecilerine salon başına elli bin TL idari para cezası verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Sinema Magazin Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 19 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (18)

Adınızı Yazın:

benim vergimden gidiyorsa haram olsun ahirette hesabını sorarım

7
0
yanıtYanıtla
Aziz pehlivanoğlu:

Adamlar çuvalla getiriyo bide onlara destek veriyosunuz o kadar fabrika kapandı o kadar ekmek veren yerler kapandı ama doğru yapıosunuz çuvalla kazandıkları az geliyo bu sanat camiasına ben esnafım nefes aldırmıyorsunuz esnaflara

6
0
yanıtYanıtla
KARTAL:

KAÇ AY OLDU BİLMİYORUM HAYVANLARI KORUMAK İÇİN BİR YASA ÇIKMADI. . . 1 AY ÖNCE SİNEMA BİLET FİYATI İÇİN SORUN YAŞANDI. YASA ÇIKTI . . ANLAMADIM GİTTİ. . . BİRİ BENİ AYDINLATSIN. . . KAÇ HAYVAN DAHA İŞKENCE GÖRMESİ VE ÖLMESİ LAZIM. . .

5
1
yanıtYanıtla
EYLÜL:

Paranın gücü. daha ne olsun. . .

yanıt0
yanıt0
friedrich:

az olmuş 1 milyar lira falan olsaydı zaten yılda 500 milyon dolarcık kazanan adamlar, 60 milyon lira destek ayıp olmuş!

5
1
yanıtYanıtla
hadi de:

Yani bir filmin uygun bulunması gerekiyor onuda 4 kişi belirleyecek yani zevkimiz 4 kişiye emanet ne güzel kanun hep geriye gidiyoruz

4
1
yanıtYanıtla
Firat:

Gel cano.Almanyaya

yanıt0
yanıt0
EYLÜL:

mısır ve içecek sokak hayvanlarından daha öncelikli bir şey sanırım hemen yasa çıktı. . sokak hayvanları beklesin dursun. . . ne güzel dünya. . . .

3
1
yanıtYanıtla
EDA:

okadar haklısın ki iğreniyorum hepsinden gerçekten.

yanıt0
yanıt0
Gülayda:

Ac oku hayvanlarla ilgili kanunları önce

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title