Haberler

Dha Ankara- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu: Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın Kıbrıs Barış...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 20 Temmuz Barış Harekatı'na ilişkin mesajı hakkındaki bir soruya, "Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 20 Temmuz Barış Harekatı'na ilişkin mesajı hakkındaki bir soruya, "Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. Yıldönümüne ilişkin olarak bugün yayınladığı mesajındaki ifadeleri kabul edilemez. Türkiye, Yunanistan Dışişleri Bakanının mesajında dile getirdiği Kıbrıslı Rumlarla ortak yürütecekleri mücadelenin Kıbrıs Türkünün varlık ve özgürlüğünü hedef almasına izin vermeme kararlılığını korumaktadır" diye yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu,  Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 20 Temmuz Barış Harekatı'na ilişkin mesajı hakkındaki

bir soruya şu yanıtı verdi: "Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. Yıldönümüne ilişkin olarak bugün yayınladığı mesajındaki ifadeleri kabul edilemez. Sayın Başbakanımızın bugün Lefkoşa'da Özgürlük ve Barış Bayramı kutlamalarında bir kere daha vurguladığı üzere, Barış Harekatı, Türkiye'nin uluslararası antlaşmalardan doğan hak ve yükümlülükleri çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Harekat ile Türkiye adada yaşanan acılara son vermiş ve bir daha tekrarlanmamasını teminat altına almıştır.

KIBRIS TÜRKÜNÜN VARLIK VE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HEDEF ALMASINA İZİN VERMEME KARARLILIĞINI KORUMAKTADIR

Türkiye, garantör olarak, Barış Harekatıyla o gün dünyaya Enosis'e geçit vermeyeceğini, Kıbrıs Türkü'nün yalnız olmadığını göstermiştir. Türkiye, Yunanistan Dışişleri Bakanının mesajında dile getirdiği Kıbrıslı Rumlarla ortak yürütecekleri mücadelenin Kıbrıs Türkünün varlık ve özgürlüğünü hedef almasına izin vermeme kararlılığını korumaktadır.

KIBRIS KONUSUNDA KARŞIMIZDAKİLERİN GERÇEK NİYETLERİNİ ORTAYA KOYMAK BAKIMINDAN DİKKAT ÇEKİCİDİR

GKRY Parlamentosunun Enosis konusunda aldığı karar, Yunanistan'ın çözüm müzakerelerinde GKRY ile birlikte güvenlik ve garantiler konusunda izlediği tutum ve Yunanistan Dışişleri Bakanının bu son açıklaması Kıbrıs konusunda karşımızdakilerin gerçek niyetlerini ortaya koymak bakımından dikkat çekicidir."

ANKARA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Hüseyin Müftüoğlu Yunanistan Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title