Haberler

Dha Ankara- Dışişleri Bakanlığı'ndan Sierra Leone'deki Sel ile Mali Barış Misyonu'na Yönelik Terör...

Dışişleri Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler'in Mali Barış Misyonu'na yönelik terör saldırıları ve Sierra Leone'nin başkenti Freetown'ın bulunduğu yarımadayı etkisi altına alan yoğun sağanak yağış sonucu oluşan sel ve toprak kaymalarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler'in Mali Barış Misyonu'na yönelik  terör saldırıları ve Sierra Leone'nin başkenti Freetown'ın bulunduğu yarımadayı etkisi altına alan yoğun sağanak yağış sonucu oluşan sel ve toprak kaymalarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Birleşmiş Milletler'in Mali Barış Misyonu'na yönelik olarak  gerçekleştirilen terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirten Bakanlık, Sierra Leone'daki sel ve toprak kaymasına ilişkin, "Türkiye Sierra Leone halkının acısını yürekten paylaşıyor elinden gelen desteği sağlamaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'in Mali Barış Misyonu'na yönelik olarak son iki gündür gerçekleştirilen terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını  belirterek, "Bu menfur saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine, kardeş Mali halkına ve Birleşmiş Milletler Mali Barış Misyonu mensuplarına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Türkiye son yıllarda terörizmin hedefi haline gelen Mali'yle dayanışmasını ve uluslararası toplumun Birleşmiş Milletler vasıtasıyla ülkede barış ve istikrarın kalıcı biçimde sağlanmasına yönelik çalışmalarına destek vermeyi sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE SİERRA LEONE HALKININ ACISINI YÜREKTEN PAYLAŞIYOR ELİNDEN GELEN DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRDIR"

Dışişleri Bakanlığı tarafından Sierra Leone'nin başkenti Freetown'ın bulunduğu yarımadayı etkisi altına alan yoğun sağanak yağış sonucu oluşan sel ve toprak kaymalarına ilişkin ise yapılan açıklama şu şekilde: "14 Ağustos günü Sierra Leone'nin başkenti Freetown'ın bulunduğu yarımadayı etkisi altına alan yoğun sağanak yağış sonucu oluşan sel ve toprak kaymalarının ağır can kayıplarına ve büyük hasara yol açtığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Sierra Leone halkının acısını yürekten paylaşıyor; bu elim faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, merhumların yakınlarına başsağlığı diliyoruz.  Bu acı olay vesilesiyle dost ve kardeş Sierra Leone halkıyla güçlü dayanışma duygularımızı yineliyoruz. Türkiye Sierra Leone'ye elinden gelen desteği sağlamaya hazırdır."

ANKARA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Dışişleri Bakanlığı Sierra Leone Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title