Haberler

Dha Ankara - CHP'li Altay: 'Evet' Propagandasına Milletin Şerefini Alet Etmeyin, Gereğini Yapın

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz üzerinden hükümete seslenerek, "'Evet' propagandasına bu devletin ve milletin şerefini, prestijini alet etmeyin. Büyük bir hakarete maruz kaldık, incindik, gururumuz kırıldı. Bunun gereğini yapın" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizi değerlendirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda'da yapılan muameleye tepki gösteren CHP'li Altay, şöyle konuştu:

"Bakanın Hollanda sokaklarında polisle tartışması ve aşağılanması milletimizce ve partimizce kabul edilmesi mümkün olmayan acı bir tablo. Sayın bakanın polisiye filmleri çeker gibi Almanya'dan Hollanda'ya kara yoluyla girmesini de anlamış değiliz. Ama Hollanda'nın tutumu kabul edilemez. Hollanda'ya verilecek cevap ve yaptırımların İsrail olayında olduğu gibi olmamasını temenni ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hakarete uğruyor, milletimizin gururu inciniyor. Hüseyin Kocabıyık resmen Hollanda'ya teşekkür etti. Bu vesileyle evet oyu iki puan arttı diyebildi. Türkiye'nin gururunu yerlerde sürüklendiği tablo için evet oyları iki puan arttı demek siyasi aymazlık ve edepsizliktir. Herkes haddini bilsin. Sizin siyasi ihtirasınız Türkiye Cumhuriyetinin itibarından milletin şerefinden ve haysiyetinden daha önemli değildir. Sayın genel bakanımız dedi ki ilişkileri askıya alın. AKP'nin milletimizi rencide eden gururumuzu inciten şeref ve haysiyetini gölgeleyen bu tutum karşısında şerefli bir tutum takınmasını bekliyoruz. Hükümete buradan sesleniyoruz: Evet propagandasına bu devletin ve milletin şerefini, prestijini alet etmeyin. Büyük bir hakarete maruz kaldık, incindik, gururumuz kırıldı. Bunun gereğini yapın. Sayın Cumhurbaşkanı CHP ile yapamadığı kavgayı Avrupa ülkeleriyle yaparak bir şeyler elde etme muradında. Ama sayın cumhurbaşkanına peşinen söylemek isterim ki seninle kavga etmeyeceğiz. Bu milleti ayrıştırmaya müsaade etmeyeceğiz"

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Nursima KESKİN / ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Engin Altay Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title