Haberler

Dha Ankara - Bakan Soylu: Jandarmamız Halkımızın Güven Ölçeğidir

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Teşkilatı'nın 178. yıldönümü nedeniyle yıldönümü nedeniyle Beytepe Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde yaptığı konuşmada, "Eğer bugün Edirne'de, Ankara'da, Kato'da, Gabar'da ay yıldızlı bayrağımız, bizim şanlı bayrağımız nazlı nazlı dalgalanıyorsa, bu topraklara, bu dağlara ancak ve ancak o bayrak, bu aziz ve asil millet yakıştığı içindir. Bu toprakların hakkını verecek yiğitler, ancak bu millette var olduğu içindir. Kaçakçısıyla da uyuşturucu taciriyle de insan taciriyle de terörle de kıyasıya mücadele vermiştir. 178 yıldır bu teşkilat, bu milletin hizmetinde, emrinde ve gönlündedir. Açıkça ifade edebilirim ki bugün jandarmamız, halkımızın güven ölçeğidir" dedi.

Türkiye'nin yükünün ağır olduğunu belirten Bakan Soylu, Soylu, bu toprakları hiçbir mazlumdan esirgemediklerini ifade ederek, geçmiş zamanlarda değişik ülkelerdeki zulümden kaçan mazlumları kabul ettiklerini hatırlattı. Türkiye'nin milli gelirine oranla dünyanın en çok yardım yapan ülkesi olduğunu vurgulayan Soylu, Türkiye'nin sadece kendini düşünmediğini, böyle düşünmek isteyen "çatlak sesler"e rağmen, bencil bir ülke konumunda bulunamayacağını kaydetti. Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz kökü nevzuhur bir millet değiliz. Yüzyıllara dayalı bir devlet geçmişi olan, kurumları, kuralları, anlayışı, inançları, değerleri, yüksek bir insanlık ve medeniyet tanımı olan bu coğrafyada neyin nasıl yapılacağını bilen bir milletiz. Devlet yönetmeyi de biliriz, mazluma el uzatmayı da biliriz, insanı korumayı da biliriz, ülkemizi savunmayı da biliriz. İşte jandarma teşkilatımız, bu anlattıklarımın hepsini 178 yıldır büyük bir başarıyla gerçekleştirmektedir. Mazluma el uzatmaksa, gecenin bir yarısı insanların 'imdat' çağrısına koşmuştur. Kah çorba vermiştir, kah soğuktan donmaktan kurtarmıştır. Kah kaybolan çocuğunu, evladını bulmuştur, kah çalınan malını, parasını bulmuştur. Kaçakçısıyla da uyuşturucu taciriyle de insan taciriyle de terörle de kıyasıya mücadele vermiştir. 178 yıldır bu teşkilat, bu milletin hizmetinde, emrinde ve gönlündedir. Açıkça ifade edebilirim ki bugün jandarmamız, halkımızın güven ölçeğidir."

Jandarma teşkilatının her gün daha da geliştiğini, teknolojisini yenilediğini anlatan Soylu, emniyet birimlerinin modern dünyanın önüne geçmek zorunda olduğuna işaret etti.

İNSANSIZ HAVA ARACI

Bakan Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelesinde bir insansız hava aracı alabilmek için çektiği sıkıntıları, bozulduğu zaman da tamir edilebilmesi için gönderdiği ülkelerden gelmesini beklediği ve gözü yollarda kaldığı durumları unutmadıklarını söyledi. Soylu, "Biz bugün eğer insansız hava araçlarımızı ihraç edebiliyorsak, insansız hava araçlarımızı dünyanın birçok ülkesinden talep ediyorlar. Sadece onları değil, Atak helikopterlerimizi, kısa menzilli füzelerimizi talep ediyorlar. Bu kabiliyetin, isteğin, bu ihtiyacın ortaya koyduğu bir taraftan da bu üretimi sağlayanların gerçekleştirdiği millileştirdiğimiz bütün savunma sanayi projelerimizi talep ediyorlar" dedi.

MİLİTANLIK GÖMLEĞİ ÜZERİNDEN ÇKARMAMIŞ MİLLETVEKİLLERİ VAR

Bakan Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Katar'a gönderilen insansız hava araçlarına (İHA) yönelik sorusunu da hatırlattığı konuşmasında, "Her türlü imkanı kullanan güvenlik kuvvetlerimiz, insansız hava aracı imkanını da kullanmaktadır. Biz hangi günlerden geçtiğimizi biliyoruz. Bu gün maalesef militanlık gömleğini çıkarmamış bazı milletvekilleri var. Bunu açık söylüyorum. Türkiye terörle mücadele ederken, bir insansız hava aracı alabilmek için çektiği sıkıntıları, insansız hava aracının bozulduğu zaman tamir edilebilmesi için gönderdiği ülkelerden geri gelmesi için gözü yollarda kaldığı durumları unutmuş değiliz. Bugün insansız hava araçlarımızı ihraç edebiliyorsak, hepimiz biliyoruz, dünyanın birçok ülkesinden talep ediyorlar. Atak helikopterlerimizi, kısa menzilli füzelerimizi talep ediyorlar. Sadece onları değil, bu kabiliyetin ortaya koyduğu bir taraftan da bu üretimi sağlayanların gerçekleştirdiği ve millileştirdiğimiz bütün sanayi projelerimizi talep ediyorlar. Maalesef hala militanlık gömleğini üzerine giymiş bir milletvekili yaptığı bir açıklamada, sorduğu bir soruda, 'işte Katar'a ne için insansız hava aracı gönderiyorsunuz?'. Biz Katara da insan hava aracı göndeririz. Biz, bizimle beraber müttefik olan ve dünyada kamu düzenini, insanlığı, barışı sağlayabilecek her ülkeye de üretebildiğimiz her aracı ihraç edebilme kabiliyetine sahip bir ülkeyiz ve milletiz. Bundan da gurur duyarız. Ama dertleri başka. Dertleri, Türkiye'nin üretim kabiliyetlerini bertaraf etmek. Bizi, bu büyük politika çerçevesinde küçük siyasi akıllarının esiri haline getirebilmek. Biz hep büyük düşünüyoruz. Büyük düşünmeye de devam edeceğiz. ve bu siyaset fersundeleriyle uğraşacak ne zamanımız var ne de bir anlayışımız var. Burada insansız hava aracı üretenlere minnetlerimiz, şükranlarımızı ifade ediyoruz. Kim bir gram katkı sağlamışsa Allah onlardan razı olsun" dedi.

Bakan Soylu, yılbaşından bugüne kadar komutanlığın envanterine katılan bu ekipmanlar sayesinde 62 hedef, 84 sığınak tespitinin yapıldığını 86 teröristin etkisiz hale getirilmesine katkı sağlandığını anlatan Soylu, yakında 3'ü silahlı, 2'si silahsız olmak üzere, 5 insansız hava aracının daha alımının yapılacağını belirtti. Soylu, 2 bin 400 civarında zırhlı araç ile ülkenin dört bir yanında terör ve suçla mücadele edildiğini, bu yıl içinde yaklaşık 900 zırhlı aracın daha alımının hedeflediklerini, ayrıca jandarma teşkilatına 5 bin subay ve astsubay, 12 bin uzman erbaş alımı yapıldığını, 3 bin 700 subay ve astsubay, 12 bin uzman erbaş alımının da devam ettiğini anlattı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Bakan Soylu, Teröre eş değer bir suç olarak gördükleri uyuşturucuyla mücadele noktasında da Jandarmanın son derece başarılı operasyonlara imza attığını kaydetti. Soylu, "Yaklaşık 10 bin personelin katılımıyla Diyarbakır Lice'de narko-terör operasyonu yapılmış, Jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucumuz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensupları, PKK-KCK'nın en büyük gelir kaynağı uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vurmuştur. Sadece bu operasyonda, 2 buçuk ton esrar maddesi ile 346 bin kök Hint keneviri ele geçirilmiştir. Sadece yılbaşından itibaren Türkiye genelinde ise Jandarmamızın yaptığı 3532 adet uyuşturucu operasyonunda, 4879 kişi gözaltına alınmıştır. 53 ton esrar, 103 kilogram eroin, 163 bin adet captagon tablet, 16765 extasy, 3 milyon 747 bin 561 kök Hint keneviri, ele geçirilmiştir. Bunların toplam piyasa değeri, 431 milyondur. ve elbette ki, terörle mücadelemiz Jandarmamız, diğer güvenlik birimlerimizle koordineli bir şekilde, bu mücadeleyi de kahramanca sürdürmekte, ve neredeyse her dakika bir destan yazmaktadır" diye konuştu.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "andarma'nın huzur ve güveni sağlayan önemli yapı taşlarından birisi olarak güzel yurdumuzun her köşesinde devletin kudret ve adaletini, şefkat ve merhametini fedakarlıkla yarıne getirmektedir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bakan Soylu'nun açıklaması

Bakan Soylu, Jandarmanın kuruluşundan itibaren giydiği üniformalı personel ile tokalaşması

Jandaram Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in kısa konuması

Detay

Haber-Kamera: Muhammet BAYRAM / ANKARA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title