Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(22.1.ADANA'da 'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 'Adana Eylem Planı Çalıştayı' düzenlendi.)

(22.1.2013,fotoğraf)

///////////////////

okul öncesi eğitim kampanyası

ADANA'da 'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 'Adana Eylem Planı Çalıştayı' düzenlendi. Seyhan Oteli'nde düzenlenen çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Elif Bakar, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, UNICEF Adana İl Koordinatörü Işıl Taş, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Çalıştayın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, okul öncesi eğitimin önemine değinerek, "Öğrencilere küçük hayaller kurduruluyor. Onlara garanti işe girme, memur olma felsefesini aşılıyoruz. Ancak onlara daha büyük hedefler kurmayı öğretmemiz gerekiyor. Bunun için de okul öncesi eğitimi çok önemli" dedi. Selamet, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz, kendilerini geliştiremiyor. Bizim bölgemiz için birinci tercihimiz okul öncesi eğitimin artırılması. Bu konu stratejik önceliğimiz arasında. Bununla ilgili çeşitli çalışmalar yapılıyordu. Bunların artırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bunun için de arsa konusunda desteğe ihtiyacımız var. Hayırseverlerimizden bu konuda destek istiyoruz."

Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan ise okul öncesi eğitim konusunda çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, bu konuda Valilik olarak her türlü desteğe açık olduklarını aktardı. Konuşmaların ardından sorunların tespiti için çalışma grupları kuruldu. Çalıştayın sonunda alınan kararların, eylem planı haline getirilerek paylaşılacağı bildirildi.

(22.1.2013, FOTOĞRAF)

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

/////////

Osmaniye'ye lojistik köy

OSMANİYE Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Arif Taşkaya, Organize Sanayi Bölgesi'nin güneyinde, yaklaşık 600 dönümlük bir arazi üzerine Lojistik Köy kurulacağını söyledi. Taşkaya, Avrupa Birliği hibe fonundan 41 milyon euro destek gören projenin tamamlanması ile 2 bin kişiye iş imkanının doğacağını kaydetti.

Lojistik köy projesinin, büyüklüğü ve stratejik önemi bakımından Türkiye'yi ve dünyada 52 ülkeyi yakından ilgilendirdiğini ifade eden Taşkaya, proje hayata geçtikten sonra Osmaniye'nin gümrükleme problemini de ortadan kalkacağını belirtti.

Projeyi Osmaniye'nin dünyaya açılan kapısı olarak nitelendiren Taşkaya, 41 milyon euronun tamamını Avrupa Birliği hibe fonundan aldıklarını ve 1 yıl içerisinde tesisin hayata geçebileceğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin büyük ortak olduğu projeyi, İl Özel İdaresi ile Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası birlikte yürüttüğünü kaydeden Taşkaya "Günlük 15 bin TIR'ın giriş çıkış yapacağı lojistik köy, merkezinde 2 bin kişiye de iş imkanı sunacak" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(22.1.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Hürriyet yazarlarından 'Güneşin ve ateşin tadı'na tam not

GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan 'Güneşin ve Ateşin Tadı - Gaziantep Mutfağı' adlı kitap, Hürriyet Gazetesi yemek yazarlarının değerlendirmeleri sonucu, 2012 yılının en gözde yemek kitapları arasında yer aldı.

GTO'nun Gaziantep Mutfağı'nı tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla hazırlattığı kitap, Hürriyet Gazetesi yemek yazarları Doğan Hızlan, Mehmet Yaşin, Civan Er, Refika Birgül ve Figen Batur'dan tam not aldı. GTO Başkanı Mehmet Aslan, büyük emek verilerek 2 yılda hazırlanan yemek kitabının alanında önemli isimler tarafından takdir edilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Başkan Aslan GTO olarak yürüttükleri Gastronomi Dünyasının Gaziantep Mutfağını Keşfi Projesi kapsamında Gaziantep mutfağının dünyanın en saygın uluslararası gastronomi organizasyonlarında boy gösterdiğini belirtti. Aslan, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan kitabın hazırlanmasında birçok kişinin emeği olduğunu dile getirdi. Aslan, şöyle devam etti:

"Gaziantep insanlık tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan tarihsel birikimi ve coğrafi konumunun sağladığı ürün çeşitliliği sayesinde farklı lezzetleri barındıran eşsiz bir mutfak kültürüne sahip. Bu topraklarda yetişen malzemelerin hünerli ellerde şekillenmesi ile oluşan olağanüstü tatları etkin bir şekilde tanıtma ve gelecek nesillere aktarma, Odamızın bu alandaki çalışmalarının temelini oluşturmaktadır. Bu amaçla çıktığımız yolda Gaziantep kültürüne önemli bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum. Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarlarının beğenileri de bu düşüncemizi destekler nitelikte. Bu vesileyle, kitabın hazırlanmasında emeği geçen Akten Köylüoğlu, Sermin Ocak, Özden Özsabuncuoğlu, Gonca Tokuz ve Ragıp Güzelbey'e, yemek yazarı ve araştırmacı Aylin Öney Tan'a Suzan Aral ve Tuba Şatana'ya Odamız Kültür ve Turizm Komisyonu Üyelerine, Gastronomi Dünyası'nın Gaziantep Mutfağını Keşfi Projesi'nin Koordinatörü ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum."

Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarları tarafından yapılan değerlendirmelerde; 'Çadırdan Saraya Osmanlı-Türk Mutfağı', 'Çorum Mutfağına Güzelleme', 'Yemek Sırları', 'Çorbanın Kitabı 2', 'İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri', 'Leonardo da Vinci'nin Sofrası', 'Türkiye'nin Peynirleri', 'Lezzetin Tarihi', 'Vira Mutfak' adlı yemek kitapları da 2012 yılının gözde kitapları arasında gösterildi.

GAZİANTEP, (DHA)

(22.1.2013)

//////////////

"Nisan'da Adana'da" projesi açıklanıyor

İKİSİ de Adanalı olan Toyota Türkiye Ceo'su Ali Haydar Bozkurt ile Gazeteci Ayşe Arman'ın 'fikir babası' oldukları, Bozkurt'un önderliğini yaptığı "Nisan'da Adana'da" projesi sanatçılar, gazeteciler, Adanalı işadamları ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile hız kazanırken, projede ulaşılan son aşama ve somut gelişmeler 23 Ocak'ta düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak. Toyota Ceo'su Ali Haydar Bozkurt'un düzenleme komitesinden bazı ilgililerle düzenleyeceği basın toplantısında etkinliğin içeriği, tarihi ve merak edilen diğer konularda açıklamalar yapması bekleniyor. İlk olarak 'Portakal Çiçeği Festivali' olarak tasarlanan proje, daha sonra hem kent dışında bulunan Adanalıları, hem de Adana'yı tanımasına ihtiyaç duyulan çevrelerle turistleri naranciye ağaçlarının çiçek açtığı günlerde kentte buluşturmayı hedef alıyor. Toyota'nın da bu projede 1. derecede sponsor olması bekleniyor.

ADANA,(DHA)

(22.1.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////

OBA Makarna'ya iki ödül

MAKARNA sektöründe Türkiye'nin en büyük üretim ve satış kapasitesine sahip olan OBA Makarna, "Anadolu Kaplanları-Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" ödül töreninde "İhracatını en fazla artıran 5 şirket" kategorisinde birincilik, "Cirosunu en fazla artıran 5 şirket" kategorisinde ikincilik ödülü aldı.

Ekonomist Dergisi ile Türk Ekonomi Bankası'nın işbirliği ve Turkcell'in desteğiyle bu yıl 9'uncu kez düzenlenen "Anadolu Kaplanları-Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının ödül töreni Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla yapıldı. Törende OBA Makarna adına ihracat ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü, ciroda elde ettiği ikincilik ödülünü ise Yönetim Kururlu Başkan Yardımcısı Alpaslan Özgüçlü aldı.

Törende konuşan, OBA Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü, Türkiye'de son 10 yılda yaşanan pozitif gelişmelere dikkat çekti. Özgüçlü, istikrarın ve son 10 yılda uygulanan ekonomi politikalarının ve aktif dış politikanın, yatırım ve ihracatın önünü açtığını dile getirdi. 1966 yılında kurulan şirketin 2011 yılında 50 milyon avro yatırımla açtığı yeni tesisleriyle Türkiye'de en büyük üretim ve satış kapasitesine sahip duruma geldiğini anlatan Musa Özgüçlü "Oba Makarna Türkiye'nin 1'inci ve dünyanın 2'nci makarna üreticisidir. Ülkemizin toplam makarna ihracatının yüzde 20'sini biz yapıyoruz. Yani ihraç edilen her 5 paket makarnanın 1 paketi OBA'dır. Biz yalnız makarnada değil, irmik ihracatında da iddialıyız. Ülkemizin irmik ihracatının yüzde 50'sini yine biz yapıyoruz" dedi.

İTALYA İLE BAŞBAŞA REKABET

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için azimle çalışacaklarını ifade eden Musa Özgüçlü, "Hükümetimizin son 10 yıldaki ekonomik ve siyasi istikrarının önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bizler sektörümüzdeki dünya devlerinden İtalya ile başabaş rekabet ediyoruz. Hükümetimizin vereceği destekle 2023 yılı vizyon ve hedeflerine ulaşmak için azim ve istekle çalışacağımızı belirtmek isterim" diye konuştu.

--KUTU--

İHRACATINI EN ÇOK ARTIRAN 5 ŞİRKET

1. Oba Makarnacılık Sanayi (Gaziantep)

2. Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi (Samsun)

3. Elita Gıda (Adana)

4. Ritaş Kimya ve Tekstil Sanayi (Gaziantep)

5. Yolbulan Metal Sanayi (Hayat)

CİROSUNU EN ÇOK ARTIRAN 5 ŞİRKET

1. Elita Gıda (Adana)

2. Oba Makarnacılık Sanayi (Gaziantep)

3. Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri (Gaziantep)

4. Nadir Tekstil (Gaziantep)

5. Sayınlar Gıda Maddeleri (Gaziantep)

GAZİANTEP, (DHA)

(AK/EŞ)(22.1.2013 FOTOĞRAF)

////////

Zorba'nın Antep günlüğü!

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından hazırlanan 'Zorba' balesi Gaziantep'de izleyici ile buluştu. Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi organizasyonunda, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) sahnelenen eseri, yüzlerce sanatsever isyeri. Yunanlı yazar Nikos Kazancakis'in aynı adlı romanından esinlenilerek baleye uyarlanan, müziği Mikis Theodorakis'e ait 'Zorba' izleyenlerden tam not aldı. Yaklaşık iki saatlik eserin sonunda Gaziantepli sanatseverler, sanatçıları ayakta alkışladı. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, gösterinin ardından sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti.

GAZİANTEP, (DHA)

(22.1.2013)

////////////

'Dikkat! Kadın' Adana'da

TÜRKİYE'nin birçok ilini dolaşan 'Dikkat! Kadın' adlı sergi, Adana'da sanatseverlerle buluşacak.

Eğitim Kültür Araştırma Vakfı (EKAV) ve Adana İş Kadınları Derneği'nin (İŞKAD) işbirliğiyle düzenlenecek sergi, 23 Ocak günü saat 17.00'de Toyota Onatça Plaza bünyesindeki Onatça Sanat Galerisi'nde izlenime sunulacak. Denizhan Özer küratörlüğündeki serginin açılışına kent protokolünün de katılması bekleniyor. Resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, video art gibi farklı disiplinlerde üretilen yapıtlardan oluşan, kadın sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan sergi, Adana'da 16 Şubat'a kadar açık kalacak.

ADANA,(DHA)

////////////

Jandarma kask dağıttı

MERSİN'in Erdemli ilçesinde, jandarma ekipleri motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanıcılarını bilgilendirerek 200 adet kask dağıttı. Tömük beldesinde gerçekleştirilen denetimlerde

sürücüler önce trafik güvenliği konusunda bilgilendirildi, daha sonra ise kask hediye edildi.

Erdemli Jandarma Trafik Tim Komutanlığı'nda görevli Başçavuş Zeki Evrim, Dörtyol, ilçe genelinde kayıtlı 16 bin 607 adet motosiklet bulunduğunu, yapılan denetimlerde çoğunun trafik kurallarına uymadığının belirlendiğini söyledi. Bir çok motosiklet sürücüsünün, yasal olarak zorunlu olmasına rağmen, kask ve benzeri koruyucu aparatları kullanmadığını ifade eden Evrim, şu uyarılarda bulundu:

"Yurdumuzda meydana gelen ve her yıl binlerce kişinin ölüm ve yaralanmasının yanı sıra maddi hasara sebebiyet veren trafik kazalarının ulaştığı boyutlar nedeni ile trafikte yaşanan sorunlar bir anlamda, milli felakete dönüşmüştür. Bu felaketin önüne geçilmesi kapsamında, motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanıcılarının karıştığı kazalar ile ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla Jandarma Trafik Timlerimizce bu araçlardaki sürücüler ve yolcular üzerinde denetimler yapılmaktadır. Hedefimiz tüm motosiklet kullanıcılarının kask takmalarını sağlamaktır. Jandarma Trafik timleri olarak bizler sizlerin can ve mal güvenliği için çalışmaktayız."

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(22.1.2013) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Oba Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title