Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

OSMANİYE Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zeki Kaya, kurbanlık fiyatlarını açıkladı.küçükbaş hayvanlarda mor koyunların 9.5 TL, diğerlerinin 10 TL, büyükbaş hayvanlarda 8.5 TL ile 9 TL arasında kilo fiyatı uygulancağını söyledi.

//////////

kurbanlık fiyatları açıklandı

OSMANİYE Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zeki Kaya, kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Kaya,

küçükbaş hayvanlarda mor koyunların 9.5 TL, diğerlerinin 10 TL, büyükbaş hayvanlarda 8.5 TL ile 9 TL arasında kilo fiyatı uygulancağını söyledi. Kurban bayramı öncesi komisyonun aldığı kararlar ile ilgili bilgi veren Kaya, kurban satış ve kesim yerlerinin de belirlendiğini kaydetti. Kaya, şu bilgileri verdi:

"İlimizde kurban hizmetleri komisyonunun aldığı karar gereğince kurban satış yerleri Adanan Menderes Mahallesi Ticaret Lisesi'nin batı kısmındaki boş alan ile ikinci satış yeri olarak Yunus Emre Mahallesi hayvan pazarı olarak belirlenmiştir. Kurban kesim alanları olarak Salı pazarındaki kapalı semt pazarı, Metin Tamer sitelerinin batısında olan kapalı semt pazarı olarak yapılan alan tespit edilmiştir. Kurban kesim bedelleri küçükbaş hayvan için 25 TL, büyük baş hayvanlar için 150 TL olarak belirlenmiştir. Kurban satış yerlerinde denetimimiz devam etmektedir. Sağlık raporsuz, meşesiz hayvan satışına müsaade edilmemektedir. Satış yerlerinde ara ara dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(15.10.2012

//////////

Atom Film AFAD' da

ADANA'da kısa film çalışmaları ile tanınan Atom Film ekibi, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nin (AFAD) düzenlediği söyleşiye konuk oldu. Atom Film'den Tufan Şimşekcan, Ali Yılmaz ve Ozan Sihay deneyimlerini AFAD'lılarla paylaştı. Söyleşi sırasında Los Angeles Film Festivali başta olmak üzere Türkiye ve dünyada birçok festivalden başarısıyla dikkat çeken "Etki" ve "Kayıt Dışı" adlı kısa filmler de gösterildi. 007 James Bond ekibinin de reji ve sanat grubunda yer alan olan Atom Film ekibi Adana'nın kentsel konumu, iklim koşulları, stratejik özellikleri, tarihi dokusu ve sanatsal yoğunluğu açısından sinema çalışmaları için çok önemli bir değer olduğunu aktardı.

ADANA,(DHA)

//////////

İGEV 15'inci yılını kutladı

Coşkun Sabah coşturdu

İSKENDERUN Güney Eğitim Vakfı (İGEV), 15'inci kuruluş yıldönümünü eğitim gönüllüleri ve bursiyerlerinin katıldığı gece ile kutladı. İskenderun Belediye Başkanı Dr Yusuf Civelek'in de katıldığı geceye ünlü sanatçı Çoşkun Sabah'ın şarkılarıyla renk kattı.

İGEV Dönem Başkanı Şefik Uyar, gecede yaptığı konuşmada, eğitime gönül vermiş üyelerin desteği ile bugünlere gelindiğini belirterek "Derneğimiz sosyal aktiviteler gerçekleştirerek öğrencileri okutmakta, onlara sağlanan burs imkanlarını arttırarak ihtiyacı olan öğrenci sayısını da arttırmaya çalışmaktadır" dedi. Uyar, Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi ve aydınlık bir Türkiye'de daha fazla öğrenciye burs olanağı sunmak için çalıştıklarını kaydetti.

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE PLAKET

Gecede ayrıca, eğitim gönüllülerine plaket verildi. Plaket alan hayırsever işadamları şunlar: Şampiyon Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Yılmaz adına Finans Müdürü Mithat Elmacı, Net Haddecilik ve Kirmit Petrol ortakları Mahmut-Ali Kirmit kardeşler, Mahir Taner, Haşim Sağır, Zekiye-Yılmaz Akbay, Av. Naim Gökpınar, Yusuf Yılmaz, Abid Yeşilkaya, Galip Biçer, Habib Turhaner, Murat Fer, Mahmut-Sezer Aydemir, Özer Çağşar, Ali İnan, Zeki Aytaş ve Sami Bor.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(15.10.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Osmaniye'de POMAHDER kuruldu

OSMANİYE'de, Polis Memuru Aileleri Hukuki Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (POMAHDER) kuruldu. Dernek Kurucu Genel Başkanı Feride Yorucu, Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, yapacakları çalaşmalar hakkında bilgi verdi. Yorucu, derneğin amacının polis memurlarının maruz kaldığı bütün hukuksuzluklar ile mücadele etmek olduğunu söyledi.

Polis memuru ailelerini, dernek üyeliğine davet eden Yorucu, "Görevi önleyicilik olan polisin, görevini yaparken hukuku öne alması gerekmektedir. Bu sebeple polise vicdani kanaat kullanma becerisi kazandırılmalıdır. Bunu başarılabilmesi için öncelikle kanun bilgisinin arttırılması amacıyla eğitimlerine önem verilmesi gerekir. Dernek olarak tüm polis memuru kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve her türlü hukuki sorunları için hukuk savaşı vereceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi. Feride Yorucu, Polis Memuru Aileleri Hukuki Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade ederek, örnek olmasını diledi.

Toplantıya katılan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kendisinin de polis çocuğu olduğunu belirterek, derneğe destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(15.10.2012

//////////

Ramazanoğlu uluslararası kurultaya davet edildi

TÜRK Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na davet edilen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu Kurultayda "Orta Asya Mimarisinin Adana Ulu Camii'ndeki İzleri" konulu bildiri sunacak. Kurultay 18 Ekim'e kadar sürecek.

Türk dünyası ağırlıklı olarak 2005 yılında 28 ülkeyle başlayan kurultay, ülke sayısının 53'e yükselmesiyle, 2 yılda bir uluslararası hüviyette bilimsel toplantıların en kapsamlılarından biri olarak kabul görüyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının organizasyonunda, Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği ve Ululararası Türk Kültürü Teşkilatı koordinasyonunda, Trabzon Valiliği ve Trabzon Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenecek kurultayda, değişik ülkelerden akademisyenler çeşitli bildiriler sunacak.

Ramazanoğlu kurultayda, hem üniversiteyi, hem de Adana'yı temsil edecek.

ADANA, (DHA)

////////////////

Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi'ne yeni şube

İSKENDERUN Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi'nin 5'inci şubesi İsmet İnönü Mahallesinde düzenlenen törenle açıldı. İsmet İnönü Mahallesi Yuvam Sitesin'de hizmet verecek merkezin açılış törenine, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eşi Dr. Ümran Civelek de katıldı. Başkan Civelek, kadınlara hizmet edecek yeni merkezi hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kadını aydın olmayan toplumun geleceği karanlık olduğunu vurgulayan civelek, "Kadınlarımız ilk öğretmenlerimiz ve annelerimizdir. Aydın olan anneler aydın nesiller yetiştirir. Kadın kültür merkezlerimiz kadınlarımızı aydınlatacak, iş sahibi yapacak ve dünyaya açacak merkezlerdir" dedi. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinde ücretsiz ve sertifikalı okuma yazma, bilgisayar, nakış, dikiş, el sanatları, takı tasarım resim, ahşap boyama, seramik gibi pek çok çeşitli kurslar verildiğini anlatan Civelek, "Bu, ülkemiz için tarifi olmayan bir güzelliktir. Herşeyi halkımız ve yarınlarımız için yapıyoruz. Burada bir şeyler öğrenen kadınlar, ev ekonomisine de katkıda bulunacaklardır. Kimileri belki de girişimci olacaktır" diye konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(15.10.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

'Grip ve soğuk algınlığı aynı hastalık değil'

MEDİCAL Park Gaziantep Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gönül Bakır, havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı vakalarında artış yaşandığını, grip ve soğuk algınlığının birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

İki hastalığın birbirinden ayrı tutulması gerektiğinin altını çizen dr. Bakır, "Grip, influenza virüslerinin bronşlar ve akciğerden oluşan solunum sisteminde meydana getirdiği, özellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başında salgınlara yol açabilen, bulaşıcı özelliği yüksek viral bir enfeksiyondur" dedi. Grip belirtileri hakkında bilgi veren Dr. Bakır, şöyle devam etti:

"Başlangıcı genellikle anidir. Kişi kendini iyi hissediyorken, 1-2 saat içinde, önce üşüme, titreme, terleme, baş ağrısı, kas ağrıları ve ateş(38°C-40°C) başlar, daha sonra ise burun akıntısı, baş dönmesi, öksürük, boğaz ağrısı, göğüste yanma, ağrı, gözlerin sulanması ve gözlerde ışığa hassasiyet şikayetlerinden bir ya da birkaç tanesi tabloya eklenebilir. Bu belirtiler, 3-5 gün kadar sürse de genellikle 2-3 gün içinde düzelme başlar. Herşeyden önce grip viral bir enfeksiyondur, kesinlikle antibiyotik kullanılmamalıdır. İstirahat, gerekirse yatak istirahati uygulanmalıdır. Yakınmalar düzeldiğinde, hemen normal aktiviteye dönülmemeli, tam bir iyileşme için bir süre daha dinlenmeye devam edilmelidir. Bulunulan ortamın uygun ısıda olmasına ve iyi havalandırılmasına dikkat edilmeli, havanın kuruması engellenmeli, nemli olması sağlanmalıdır."

KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALI

Gripten korunmanın en etkin yolunun grip aşısı olduğunu anlatan Dr. Bakır, "Bu aşı ülkemizde de başarıyla uygulanmaktadır. Grip aşıları Eylül-Aralık ayları arasında, tek doz olarak üst kolun dış yüzeyine uygulanır. Özellikle astım, kronik akciğer hastalığı, kalp hastalığı, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıkları olanlar ile 65 yaş üstü kişiler ve sağlık personelleri, hastalık riskinin arttığı gruplar olup, bu kişilerin aşılanması kesinlikle önerilmektedir" diye konuştu.

Soğuk algınlığının da çeşitli virüslerin yol açtığı, üst solunum yollarında bazı belirtilere yol açan hafif seyirli bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dr. Bakır şöyle dedi:

"Baş ağrısı, eklem ve kas ağrısı, yorgunluk hissi, akan ya da dolu burun, hapşırma, boğaz ağrısı, göğüs doluluğu, koku ve tat duygusunun azalması, kulaklarda basınç hissi, ses kalitesindeki değişiklikler, genelde hafif seyirli ateş yükselmeleri, başlıca soğuk algınlığı belirtileridir. Soğuk algınlığı tedavisinde antibiyotiklerin yeri yoktur. Tedavi belirtilere göre yapılmalıdır. Su içinde eritilerek kullanılan ve soğuk algınlığına ait belirtileri gideren ilaçlar, sıvı alımının artırılması ve hızlı etki sağlaması açısından da önerilebilir. Ayrıca istirahat edilmesi ve stresten uzak durulması da vücut direncinin yeniden kazanılmasına yardım eder. Virüsler, mikrobun bulaştığı yerlerde(ortak kullanım alanları, kapı tokmağı, telefon gibi) canlı kalabildikleri için, bu yüzeylere temastan sonra, virüsler kolay bir şekilde gözümüze ve burnumuza temas edebilirler. Bunu engellemek için eller sık sık sabunlu su ile yıkanmalı ve kişisel temizliğe önem verilmelidir."

GAZİANTEP, (DHA)

(15.10.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Araban'da okullar hayat bulacak

GAZİANTEP'in Araban Belediyesi eğitim ve öğretime katkı sağlamak için, 'Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında, ilköğretim, lise ve meslek liselerinin çevre düzenlemesini yapıyor.

Araban Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özdemir, ilçede eğitim seviyesinin yükselmesi için İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ve okul müdürleriyle toplantı yaparak, belediyenin yapabileceği katkıyı görüştüklerini söyledi. Özdemir, "Eğitim seviyesinin yükselmesi için hepimizin elimizi taşın altına koymamız gerekir" dedi. Özdemir, çalışma yapılan okulları gezerek incelemelerde bulundu.

Mehmet ARSLAN / ARABAN (Gaziantep), (DHA)

(15.10.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////

Oda personelinden kan bağışı

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası personeli, örnek bir davranışa imza atarak Kızılay'a kan bağışında bulundular. Silifke TSO Başkanı Ali Doğan, kan vermenin bir hayat kurtardığına dikkat çekerek, personeline bu örnek davranışından ötürü teşekkür etti.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, geleneksel hale getirilen Kızılay Kan Bağışı kampanyasına katkıda bulundu. Oda çalışanları birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, Atatürk Anıtı civarında kan bağışı toplayan Kızılay'a kan verdi. Oda Başkanı Ali Doğan, kan bağışının hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemli olduğunu belirterek, " Her yıl yüzlerce insan ölüyor. Bu insanlar kan bekliyor. Kan vermek hem bizim sağlığımız hem kan bekleyen kişilerin hayatları bakımından çok önemlidir. Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bir gün siz de kan ve ürünlerine gereksinim duyabilirsiniz. Bağışladığınız her kanla ücretsiz olarak kan grubu tespit edilerek, hepatit B, hepatit C, frengi ve AIDS testleri de yapılmaktadır. Bizlerde Silifke Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemizin ve yöremizin her alanda gelişip kalkınması olduğu kadar, bu tür topluma ve gençliğe örnek olacak çalışmalara da imza atmaktayız. Oda yönetimimiz ve personelimize böyle anlamlı bir girişimlerinden ve çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(15.10.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

İskenderun Osmaniye Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title