Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(13.10.GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi ile KOSGEB işbirliği ile uygulanan girişimcilik kursunu bitiren Nigar Gürsel, ilk ürünlerini Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na tanıttı.)

(13.10.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Bir kavanoz ile başlamıştı

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi ile KOSGEB işbirliği ile uygulanan girişimcilik kursunu bitiren Nigar Gürsel, ilk ürünlerini Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na tanıttı.

Kursu tamamladıktan sonra ev gıda ürünleri pazarlayan bir işyeri açan Gürsel, Başkan Fadıloğlu'nu ziyaretinde turşu, reçel ve pul biberi gibi ürünlerini de tanıtma fırsatı buldu.

Kendi olanaklarıyla işyeri açtığını belirten girişimci iş kadını, "Ben daha önceleri de evde bu işle uğraşıyordum. Bu süreçte KOSGEB ile tanıştım. Şehitkamil Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde açılan girişimcilik kursuna katıldım. Kendi imkanlarımla işyerimi kurdum. Amacım markalaşmak. Bu yolda devam etmeyi düşünüyorum" dedi. Bu işe başlamasıyla özgüveninin arttığını vurgulayan Nigar Gürsel

"Daha önceleri evimde, kendi ihtiyaçlarımız için birkaç kavanoz yapıyordum ama şu anda yüzlerce kavanozla uğraşıyorum ve bu işten para kazanıyorum. Ev hanımlarına bu tür işlerle uğraşmalarını tavsiye ederim" diye konuştu.

Başkan Fadıloğlu ise kadın girişimcilerin artmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Fadıloğlu, "Önceden sadece ev işleriyle uğraşan kadınlar, şu anda özgüvenlerini arttırarak inanılmaz güzel işlere imza atıyorlar. Bizler de kadınların iş hayatına atılmalarını ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak adına KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik kursu açmıştık. Bu kurslar sayesinde kadınların iş hayatındaki yerini alacağını düşünüyoruz. Bu tür eğitimlerimizi inşallah imkanlar ölçüsünde devam ettireceğiz" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.10.2012)

//////////

Toplum lideri öğretmenler geliyor

ÇUKUROVA Rotary Kulübü'nün Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören öğretmen adaylarına yönelik geleneksel olarak yaptığı 'Toplum Liderleri Geliyor' adlı ufuk geliştirme ve liderlik seminerleri başladı.

Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu'nda yapılan seminer açılış etkinliğine çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte konuşan Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Erel, seminerlerin 31 Aralık'a dek süreceğini açıkladı. Her hafta cuma ve cumartesi günleri seminerler verileceğini aktaran Erel, 'liderlik', 'yaratıcılık', 'yenilikçilik', 'Atatürkçülük' ve 'motivasyon' gibi alanlarda uzman 24 konuşmacının seminerlere katılacağını kaydetti. Erel, seminerlere katılan öğrencilere teşekkür ederek başarı diledi. Öğretmen adaylarına yönelik etkinliğin ilk gününde MCT firmasının kıdemli danışmanı Mehmet Yıldırım Özel, 'Öğreten ve Geliştiren Liderlik' konulu sunum yaptı.

Yusuf BAŞTUĞ /ADANA, (DHA)

(13.10.2012, FOTOĞRAF)

///////

Öğrencilere 'hoşgeldin' hediyesi

ÇUKUROVA Üniversitesi'ne bu yıl gelen öğrenciler için 'Hoşgeldiniz Şenliği' düzenlendi. Şenlikte öğrencilere çekilişle tablet bilgisayar ve cep telefonu hediye edildi.

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından, Balcalı Yerleşkesi'nde üniversite hayatına yeni başlayan öğrencilerin kente ve Çukurova Üniversitesi'ne adaptasyonlarını kolaylaştırmak adına yapalan etkinlik yoğun ilgi gördü. Çok sayıda öğrencinin yanı sıra Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'nin de katıldığı etkinlikte öğrencilere müzik dinletisi sunuldu. Üniversite ve kentle ilgili bilgilendirici broşürlerin de dağıtıldığı etkinlikte müzik dinletisinin ardından çekilişle tablet bilgisayar, cep telefonu, saat ve kitap gibi hediyeler verildi.

Yusuf BAŞTUĞ /ADANA, (DHA)

(13.10.2012, FOTOĞRAF)

////////

'Birlikte bir yıl' gezisi

MERSİN Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi'nce, 'Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler' programı kapsamında hazırlanan etkinlikler devam ediyor. 'Birlikte Bir Yıl' adı verilen proje ile de 40 öğrenci Konya, Bursa, Çanakkale, İstanbul ve Ankara gezisine katıldı. Öğrenciler 7 gün sürecek gezide gittikleri şehirlerin tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı bulacak. Yola çıkarken heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, kendilerine bu fırsatı tanıyan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'e teşekkür etti. Aileleri, yakınları ve polislerin katıldığı uğurlamada duygusal anlar yaşandı. Proje kapsamında 160 öğrencinin daha gezi programına katılacağı belirtildi.

Mustafa İNSAN / MERSİN, (DHA)

(13.10.2012)

/////////////////////

Tarsus'ta kurbana hazırlık

MERSİN'in Tarsus ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış fiyatları ve kesim yerleri belirlendi. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zabıta Müdürü Ramazan Gözener, Mersin Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan ile koyun ve keçi yetiştiricilerinin katıldığı toplantıda hazırlıklar hakkında bilgi verildi.

Buna göre, koyunlara 12.50 TL, keçilere 11.50 TL ve büyükbaş hayvanlara 10.50 TL kilo fiyatı belirlendi. Belediye Başkanı Kocamaz, vatandaşların kurbanlarını bu fiyatlar üzerinde satın alabileceğini söyledi. Şehir içerisinde, meskun mahalde adaklık veya kurbanlık hayvan satışına izin vermeyeceklerini ifade eden Başkan Kocamaz, kurallara uygun, hijyenik ortamda satış yapılabilmesi için 5 ayrı nokta belirlediklerini açıkladı. Kocamaz, kesim için ise 2 ayrı yer belirlendiğini kaydetti.

Kocamaz'ın verdiği bilgiye göre satışlar 82 Evler Mahallesi'nde buğday pazarı yanı, Gaziler Mahallesi Mavi Bulvar üzeri Belediye Dershanesi yanında bulunan alan, Kırklarsırtı Mahallesi İclal Ekenler Lisesi karşısı, Kavaklı mahallesi hemzemin geçidi yanı (Şehir Mezarlığı karşısı) ve Yunus Emre Mahallesi Karabucak mevkii civarında yapılacak. Kesim yerleri ise Belediye Mezbahana ve Gaziler Mahallesi Mavi Bulvarı üzerinde bulunan Belediye Dershanesi yanındaki alan olacak. Kurbanlık satışları 22 Ekim 2012 Pazartesi gününden itibaren yapılabilecek.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),(DHA)

(13.10.20129

/////////////

Nostaljik iskele yılbaşına hazır

İSKENDERUN Belediye Başkanı Yusuf Civelek, nostaljik iskele yapım çalışmalarının sürdüğünü, tesisi yılbaşında hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Civelek, test kazık aşamasının tamamlandığını, iskele için imal edilen boruların çakılması işlemine başlandığını ifade etti. Civelek "Ortalama günde 5-6 kazık çakımı yapılıyor. 162 civarında boru kazık üzerine iskele olacak. Her ne kadar süreç 2 Nisan 2013 ise de firma yılbaşında, en geç Ocak ayı sonuna kadar bitirerek halkın hizmetine açmayı hedefliyor" dedi. Başkan Civelek, gençlerin çevresinde kürek çekme olanağı bulacağı iskeleye tur gemilerinin de yanaşabileceğini kaydetti.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(13.10.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Ulukışla Kaymakamı Savar göreve başladı

BİR süredir Niğde Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Aksoy'un vekalet ettiği Ulukışla Kaymakamlığına, yine vekaleten, Erkan Savar atandı. Malatya İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu olan Savar, 2010 yılında Adana Vergi Dairesi Başkanlığında vergi müfettişi olarak görev yaptı. Aynı yıl açılan Kaymakamlık sınavını kazanan Erkan Savar, 1 yıl İngiltere'de eğitim aldıktan sonra Kaymakam Vekili olarak Ulukışla'da göreve başladı.

Malik GÖDELİNER/Ulukışla, (DHA)

(13.10.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Şehitkamil'de 'Sosyal denge' sözleşmesi

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi ile Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (BEM-BİR-SEN) arasında memurlara yönelik devam eden sosyal denge sözleşmesi yenilendi. Hazırlanan sosyal denge sözleşmesi Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile BEM-BİR-SEN Genel Sekreteri Levent Uslu ve Gaziantep Şube Başkanı Serkan Özatıcı, arasında imzalandı. Belediye bünyesinde hizmet veren memurlara yönelik sosyal denge sözleşmesini imzaladıklarını söyleyen Başkan Fadıloğlu, "Umarım bu sözleşmeyle memurlarımız hak ettikleri emeklerinin karşılığını alırlar. Bu sözleşmeyle birlikte bir de sözleşmeli memurlarımıza bayram ikramiyesini madde olarak koyduk. Önümüzdeki ilk bayramda da bu gerçekleşecektir" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.10.2012)

//////////

GAÜN'den Romanya çıkarması

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri 'Gençlik Değişimi Projesi' kapsamında gittikleri Romanya'da farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu. Romanya gezisi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Gençlik Değişimi projesi kapsamında gerçekleştirildi. Projeye GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi Personeli Şeyho Bozkuş'un grup liderliğinde Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden 7 öğrenci Polonya, Romanya ve Türkiye'den ise toplam 20 öğrenci katıldı. Öğrenciler, Voineasa şehrinde geçen, kırsal alanda hayat ve iş olanakları konulu projede atölye çalışmaları ve takım faaliyetlerinde bulundu.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.10.2012) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Gaziantep Dha Yerel Haberler

title