Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(29.9.ANTAKYA'da Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Alman Federal Cumhuriyeti işbirliğinde Türk Alman İşbirliği günü düzenlendi.)

(29.9.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Türk-Alman işbirliği günü

ANTAKYA'da Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Alman Federal Cumhuriyeti işbirliğinde Türk Alman İşbirliği günü düzenlendi. Ottoman Palace Otel'de düzenlenen etkinliğe Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Botschafter Eberhard Polh, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Antakya Ticaret ve Sanayı Odası Başkanı Hikmet Çinçin,Türk ve Alman işadamları ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Almanya ile Türkiye arasında uzun yıllardır siyasi, ticari, ve kültürel işbirliği bulunduğunu, bununu daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de Türkiye'nin Avrupa yolunda hızla ilerlediğini ifade ederek

"Ancak en önemli haksızlık işadamlarına vize sorunudur. Bu konuda Alman meslektaşlarımızdan destek beklemekteyiz. Suriye"eki iç savaş Hatay'ın ekonomisine olumsuz yansımaktadır. Bu sorunun Hatay'daki dinamik yapıyla çözüleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Botschafter Eberhard Polh ise Büyükelçiliklerin ve Konsoloslukların görevlerinin başında ekonomik işbirlikleri arttırmak olduğunu söyleyerek, şu görüşleri dile getirdi:

"Bizler bu tür etkinliklerle bu tür ilişkileri teşvik etmeye devam ediyoruz.Türk- Alman işbirliği ve enerji forumu işbirliklerine destek veriyoruz. İşbirliği ilişkilerinin İstanbul ve büyük şehirler dışına çıkmasını da planlıyoruz. Hatay'daki bu etkinlik bunun için çok önemli. Bazı sektörlerde çok güçlüsünüz. Bu da ilgi uyandırıyor. Almanya Türkiye'nin en önemli ekonomik partneri. İlişkiler uzun vadeli sağlam temellere oturmuş durumda. 5 bin Alman şirketi Türkiye'de yerleşmiş veya ortaklık kurmuş. Bu da Türkiye ile Almanya arasında uzun vadeli ilişkilerin devam edeceğini gösteriyor. Türkiye ile Almanya arasında köprüler kurulmuş. Buradaki toplantı çok önemli bu toplantı ile bölgenin artılarını ve avantajlarını göreceğiz."

Toplantıda söz alan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de yaptığı konuşmada Almanya ile çok güçlü ilişkiler olduğunu hatırlatarak "Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artması ve gelişmesi için bu tür toplantılar ve etkinlikler çok önemli" dedi. Toplantıda daha sonra sektör ve firma temsilcileri tanıtım sunumları yaptı ve ikili görüşmelerde bulundu.

HATAY,(DHA)

/////////////////

Türk Kızılayı'nın yeni kurumsal kimliği tanıtıldı

TÜRK Kızılayı'nın yeni oluşturduğu kurumsal kimliği, Adana'da düzenlenen 'Kızılayı anlamak, anlatmak' adlı bölge toplantısında anlatıldı.

Seyhan Oteli'nde düzenlenen toplantıya katılan Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı, kurumun

1999 ve 2000'de yaşadıklarından sonra eleştirileri avantaja çevirmek için çalıştığını söyledi. Kızılay'ın tüm süreçleri değerlendirdikten sonra yeni bir kurumsal kimlik belirlediğini anlatan Taşlı, şöyle devam etti:

"Türk Kızılayı bütün eleştirileri bir avantaj olarak değerlendirdi. Kendi kurum içi eleştirilerini yaptı ve tüm süreçleri değerlendirdikten sonra kendisine kurumsal bir kimlik belirledi. Bir çok kişiye nasıl bir Kızılay görmek istedikleri soruldu. İstenilen Kızılay'a ulaşmak için 40 kişilik bir ekiple stratejik bir plan yaptık. Bu planın birinci amacı en yaygın şekilde Kızılaycılığı yaygınlaştırmak. Annemizin babamızın bize küçükken öğrettiği her şeyin Kızılaycılık olduğunu gördük. Kızılaycı olmak için özel bir şeye ihtiyaç yok."

Yapılan açılış konuşmasının ardından çevre illerden gelen Kızılay görevlilerine, Kızılay'ın yeni kurumsal kimliği anlatıldı.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(29.9.2012/FOTOĞRAF)

////////////

Adana karpuzu Ankara yollarında

ADANA Yerel Karpuzu Yetiştiriciliğinin Tanıtımı Projesi kapsamında, Ankara'nın Kızılay Meydanı'nda tanıtım standı kuruldu. Stantta yapılan tanıtım etkinliğine Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan,

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen Ergün, projeden sorumlu teknik elemanlar ve karpuz üreticileri katıldı. Karpuz ikram edilen Ankaralılar tanıtım etkinliğine yoğun ilgi gösterdi. Uygulamanın İstanbul Taksim Meydanı'nda da yapılacağı belirtildi.

ADANA,(DHA)

////////////////////

Doç. Dr. Altun: Kadın istihdamı artırılmalı

SAĞLIK Bakanlığı Sağlık İletişimi Daire Başkanı Doç. Dr. Abdülrezak Altun, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için işgücünün ve kadın istihdamının artırılması gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Altun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen, 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu', kapsamında Sanko çalışanlarına 'Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı' konusunu anlattı. Altun, Sanko Tekstil işletmesinde, ağırlıklı olarak erkek işçilerin katıldığı toplantıda kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerinin kökenlerine ilişkin bilgi verdi. Kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinen Doç. Dr. Altun, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerin de toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak, önemli sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekti. Kadın istihdamının artırılmasının, AB sürecinde geliştirilmesi gereken konulardan olduğunu belirten Doç. Dr. Altun "Türkiye'de çalışma yaşında olan kadınların yüzde 26-30'u çalışıyor. Bu oran AB ülkelerinde yüzde 60 düzeyinde, yani iki katımız" dedi.

ERKEKLER BU DURUMU KAVRAMALI

Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için işgücü piyasasının geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Altun, "Dünyanın 20 büyük ekonomisinden birisi olduğu ifade edilen Türkiye'nin, dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olması ve 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için de bu gereklidir. Şu andaki işgücü verileri ile bu hedeflere ulaşamayız" diye konuştu. Kadınların çalışma yaşamına katılmaları için eğitilmeleri ve motive edilmeleri gerektiğini anlatan Doç. Dr. Altun, erkeklerin de bu konunun eşleri ve kızları için önemli olduğunu kavraması gerektiğini sözlerine ekledi. Toplantıya, Sanko Tekstil İşletmeleri Genel Müdürü Ökkeş Cansız, Sanko Holding Personel Koordinatörü Tilal Ulaşlı, mühendisler ve işçiler katıldı.

GAZİANTEP, (DHA)

(29.9.2012)

///////////////

Sevgi elleri 10 bin çocuğa uzandı

ADANA Valiliği tarafından 3 yıl önce başlatılan 'Sevgiye Uzanan Eller Projesi' Vali Yardımcısı Halis Arslan tarafından değerlendirildi.

Valilik toplantı salonunda biraraya gelen proje yetkililerine, eğitim öğretim yılı süresince yapılacak etkinlikleri anlatan Halis Arslan, "Projemiz 450 kişiyle başladı ve bugüne kadar 10 bin çocuğa ulaşarak, sosyal hayatı yaşamasını sağladık. Üç yıl önce Şakirpaşa Mahallesi'nde başlayan proje çerçevesinde, çocuklarımızı başta spor olmak üzere, kültür ve sanat etkinlikleriyle tanıştırarak, bu etkinliklerde rol almalarını sağladık" dedi. Proje kapsamında, 628 öğrenciye müzik, 950 öğrenciye folklor, 452 öğrenciye tiyatro eğitimi verdiklerini anlatan Arslan, şöyle devam etti:

"Sevgiye Uzanan Eller Projesi, kentin en büyük İMECE'sidir. Projemizin, halkımız tarafından benimsenmesi ve projeye katkı sağlaması bizim için çok önemliydi ve ekip olarak bunu sağlamayı başardık. Pilot okullarla başlayan projemiz, bugünden itibaren kentin tüm okullarındaki öğrencilerimizle devam edecek. Bu proje, başladığı günden bu yana hiç ara verilmeden, eğitim öğretim yılı içerisinde ve yaz aylarında aralıksız devam etti. Geçtiğimiz yıllarda, öğrencilerimizle dolu dolu etkinlikler yapma imkanı bulduk. Gönüllülük esasına dayanan çalışmamızda, sivil toplum örgütlerinden de destek gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Yeni dönemde, birçok yeniliklere imza atacaklarını ve projenin çerçevesini genişleteceklerini vurgulayan Vali Yardımcısı Arslan, geçen yıllarda büyük ilgi gören izci kamplarının, bundan böyle her ay yapılacağına dikkat çekti. Projeye katılan öğrencilerden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu'nun da önümüzdeki günlerde konser vereceğini belirten Arslan, "Spordan kamplara, kültürden, sanata birçok alanda öğrencilerimizle birlikte olduk. Şüphesiz ki, kötülüklerin panzehiri olan sporun tüm dallarında kurslar açtık. Kültür ve sanat etkinlikleri ile ilgili kurslarda öğrencilerimizin sertifika almasını sağladık. Bu yıl hedefimiz, projeye 5-6 bin öğrencimizi dahil etmek" diye konuştu.

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(29.9.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Roman çocuklar için destek istediler

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi'ni ziyaret eden bir heyet Başkan Hamit Tuna'dan Roman çocukların eğitimi için destek istedi. Alsancak Mahallesi'nde 'Romanlar Mesleki Eğitim Merkezi' Projesini hayata geçiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı, Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye Koordinatörü Hacer Fogg, Açık Toplum Örgütü Merkez Vakfı Türkiye Koordinatörü Pelin Bardakçı ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam ziyaret etti.

Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata'nın da hazır bulunduğu ziyarette, Roman çocukların eğitim hayatında yaşadıkları sıkıntıları anlatan Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye Koordinatörü Hacer Fogg "Roman çocuklar için eğitim çok önemli. Çünkü ekonomik ve sosyal koşulların yanı sıra ailelerin ödev konusunda çocuklarına yardımcı olamaması nedeniyle eğitim alabilecekleri etüt merkezlerine ihtiyaçları var. Mersin'de sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan Toroslar Belediyesi'nden bu konuda destek istiyoruz" dedi.

Romanların istihdam konusunda yaşadığı sorunlara çözüm üretmek amacıyla Romanlar Mesleki Eğitim Merkezini kurduklarını kaydeden Başkan Tuna ise şunları söyledi:

"Toroslar Teknik Eğitim Kursları bünyesinde açtığımız Romanlar Mesleki Eğitim Merkezi'nde Roman vatandaşlara yönelik müzik eğitiminin yanı sıra bambu ve sepet örme kursları da verilmektedir. Belediye olarak her şeyin eğitim ve öğretimle olacağına inanıyoruz. Toplumun her kesimine, olumsuz şartlarda yaşayan her insanımıza 8 yıldır destek olmaya çalışıyoruz. Roman çocuklara yönelik açılacak olan eğitim ve etüt merkezine de katkı sağlayacağız. Devletine, milletine, bayrağına bağlı olan bu güzel insanlarımızın toplumda yaşadıkları negatif olumsuzlukları imkanlarımız ölçüsünde pozitif hale getirmeye çalışacağız."

MERSİN, (DHA)

(29.9.2012, FOTOĞRAF)

//////////

En iyi stand seçildi

MERSİN Narenciye Tanıtım Grubu (NTG) Rusya'da düzenlenen World Food Moscow fuarında 'Stant Tasarımı'nda birincilik ödülüne layık görüldü.

Narenciye Tanıtım Grubu, 17-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Moskova Uluslararası Gıda Fuarı'na 135 metrekarelik bir stantla yer aldı. Fuara, Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmenoğlu, Narenciye Tanıtım Grubu Üyeleri Latif Ünal, Necdet Sin ve Atay İşimtekin katıldı.

Fuarda, NTG 'Uluslararası Stand Tasarımı' kategorisinde birincilik ödülü verildi. Moskova'daki Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenen ödül töreninde, International Trade Exhibition (ITE) tarafından sunulan plaketi, Türk narenciyesi adına NTG Başkanı, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Ali Kavak aldı. Fuarda 70 ülkeden bin 500 firmanın stant açtı.

Fuarla ile ilgili değerlendirmede bulunan NTG Başkanı Ali Kavak, Rusya'nın Türkiye için öncelikli ve birinci sıradaki pazarı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: "Türkiye'nin yılda 1.5 milyon ton olan narenciye ihracatının üçte birini Rusya'ya gerçekleştiriyoruz. Rusya'ya olan narenciye ihracatımızı artırmak, yeni fırsatlar yaratmak amacıyla katılmış olduğumuz World Food Moscow 2012 Fuarı'nda ülkemizi 135 metrekarelik bir stand ile temsil ettik. Fuar süresince Türk narenciyesinin güvenilir ve kaliteli bir şekilde Rusya pazarında yer almasına yönelik çalışmalarda bulunduk."

MERSİN, (DHA)

(29.9.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////////////

Büyükbaşta hastalık uyarısı

OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, son günlerde, halk arasında "3 gün hastalığı" olarak bilinen 'Boniva Ephemeral Fover' hastalığına rastlandığı duyumlarınının alındığını belirterek, büyükbaş hayvan yetiştiricilerini uyardı. Hastalık sığır cinsi hayvanlarda yüksek ateş, şiddetli eklem ve kas ağrıları, tutuk yürüyüş, iştahsızlık, mide hareketlerinde durgunlukla seyreden viral bir enfeksiyon olduğunu söyleyen Sağlam şöyle dedi: "Sürü içerisinde veya yerleşim yerinde görüldüğünde bulaşma oranı yüzde 100'lere ulaşabilmektedir. Sadece sığırlara mahsus bir hastalıktır. Zayıf ve genç hayvanlarda daha hafif seyrederken, iri cüsseli, yaşlı ve gebe sığırlarda çok daha şiddetli seyredebilmektedir. Hastalık genelde birkaç gün içerisinde geçmesine rağmen yaşlı, gebe ve iri cüsseli hayvanlarda daha uzun sürebilmektedir. Ölüm oranı çok düşük olmasına rağmen laktasyondaki sığırlarda yüksek oranda süt verim kaybına sebep olabilmekte hatta bir sonraki laktasyona kadar verim düşüklüğünün devam etmesi nedeniyle önemli ekonomik kayıplar oluşabilmektedir."

İbrahim Sağlam, hastalıktan korunmanın en etkili yolunun sokucu ve kan emici sineklerle mücadele olduğunu sözlerine ekledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİE, (DHA)

(29.9.2012 FOTOĞRAFLI)

////////

İskenderun Musiki Derneği sezonu kokteyl ile açtı

İSKENDERUN Belediyesi Musiki Derneği yeni sezon programını bir kokteyl ile tanıttı. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen kokteyle Belediye Başkanı Yusuf Civelek de katıldı.

Dernek Başkanı Ahmet Öz bu yıl da çok sayıda konser, tiyatro gösterisi ve sanatsal etkinlik planladıklarını söyledi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de yaptığı konuşmada insanı diğer canlılardan ayıran en büyük özelliğin sanat olduğunu vurgulayarak "Gerçek çağdaş yaşamda çok parası olan değil, insana çok hizmeti olan değerlidir. Her ne kadar bizi çağdaş ülke olma yolunda geriletmeye, engel olmaya çalışanlar olsa bile bizler Mustafa Kemal'in bize gösterdiği çizgiden ilerleyeceğiz. Daha iyi olmak için mücadele edeceğiz. El ele vererek ilerleyeceğimiz bu çağdaşlık yolunda sanat çok önemlidir" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(29.9.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

UMKE'den afet tatbikatı

GAZİANTEP Sağlık Müdürlüğü bünyesinde gönüllü sağlık çalışanlarının oluşturduğu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde afet tatbikatı yaptı. UMKE araçlarıyla hastaneye gelen görevliler, sivil savunma ekiplerinin de yardımıyla senaryo gereği afet anında yoğun bakımda mahsur kalan hastanın tahliyesini gerçekleştirdi. UMKE Sorumlusu Yüksel Gülen, İl Sağlık Müdürlüğü'nde sağlık hizmetleri bünyesinde kurulan UMKE ve sivil savunma ekipleriyle olağanüstü afet durumlarında ya da hastanede meydana gelen yangın, deprem gibi olaylarda yoğun bakımda tedavi gören hastanın tahliye edilmesinin tatbbikatını yaptıklarını söyledi.

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA)

(29.9.2012)

//////////

Güzel yazı bayramı 1 Ekim'de

ADANA Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'nun birlikte düzenlediği 1. Karacaoğlan Güzel Yazı Bayramı 1 Ekim'de açılacak sergi ile başlıyor.

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Doğa Grubunun 'Torosların Nadide Çiçekleri' fotoğraflarının üzerine ünlü Hattat Etem Çalışkan'ın Karacaoğlan ezgilerini yazması ile oluşacak sergi Karacaoğlan Müze Kütüphanesi'nde izleyicilerle buluşacak. Etkinlik kapsamında 1-6 Ekim tarihlerinde her gün saat 10.00- 16.00 arasında ünlü hattat Etem Çalışkan ilgilenenlere güzel yazı yazmayı öğretecek.

Etkinlik 6 Ekimde Kozan'ın Hoşkadem Meydanı'nda saat 14.00 da açılacak 'Kozan Kalesi çiçekleri- Karacaoğlan' sergisi ile son bulacak. Adana Valiliği İl Kültür Müdürü Nuh Yıldız, Karacaoğlan Güzel Yazı Bayramı'nı gelenekselleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Torosların Nadide Çiçekleri adlı sergide fotoğrafları yer alan sanatçılar şunlar: Haluk Uygur, Nevis Liman, Sinan Sivri, Ayşe Kutlu, Gülsüm Ünal, Ozan Gözüyeşil, Fadime Kara, Abdül Hadi Ak, Erdem Şimşek, Ö.Özgür Onar, Mehmet Dilci, Tans Hastürk ve Onur Bilen. Projenin sanat danışmanı ise Nazan Gökkaya.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Doğu Akdeniz Türkiye Antakya Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title