Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(1.9.GAZİANTEP'in İslahiye ilçesi Altınüzüm beldesinde 'Tarla günü' düzenlendi.)

(1.9.2012)

//////////////

üzümde tarla günü

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesi Altınüzüm beldesinde 'Tarla günü' düzenlendi. Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 'Sağlıklı, güvenilir gıda temini' projesi kapsamındaki etkinlikte, üreticiler çeşitli konularda bilgilendirildi. Türkiye'nin büyük oranda sofralık üzüm ihtiyacını karşılayan ve bölgenin üzüm deposu olarak adlandırılan Altınüzüm'de 10 çiftçiye de 'Entegre Mücadele Üretici Sertifikası' verildi.

İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, etkinlikte yaptığı konuşmada yükselen değerin doğal üretimden geçtiğini, üretimde kalite yakalandığı zaman ürünün değerinin artacağını söyledi. Beyazyıldız, kalıntısız ürün elde etmek için konusunda uzman ekiplerle çalışılması gerektiğine dikkat çekerek "Belediye başkanı, muhtarlar başta olmak üzere üzüm çiftçisi bir araya gelerek üretim ve pazarlama anlamında birlik kurmalı. Kurulacak birlikle üzümde doğal üretime gidilerek kaliteyle birlikte istenilen fiyatta pazar bulabilir" dedi.

Kadir ÇELİK / İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)

(1.9.2012)

/////////////

Şirket yöneticisine prestijli fotoğraf ödülü

SANKO Holding bünyesindeki Çimko Adıyaman Genel Müdür Yardımcısı Birol Kıraç, Avusturalya'da düzenlenen global fotoğraf yarışmasında mimari kategoride ikinci oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen 2012 - Uluslararası Avustralya Macquarie Photography Prize (MPP) yarışmasına 30 ülkeden, 800 kişi, 2 bin 500 fotoğrafla katıldı. Dört kategoride yapılan yarışmada; Birol Kıraç, 2 yıl önce Tayland Bangkok'ta çektiği 'Balkonlar' adlı fotoğraf ile mimari kategoride ikincilik kazandı. Yarışmanın sergisi Avustralya'nın Sydney, Dubbo, ve Orange şehirlerinde sanatseverlerle buluştu.

BİROL KIRAÇ KİMDİR?

1965'te Ankara'da doğan Birol Kıraç, ODTÜ Kimya Mühendisliği'nden 1989'da mezun oldu. Fotoğrafa, 1993 yılında Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği'nde (AFAD) kursiyer olarak başlayan Kıraç, 1995'te AFAD üyesi oldu. 4 yıldır da Gaziantep Amatör Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GAFSAD) üyesi olan Kıraç, 1993'ten bu yana yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli yarışmalardan birçok ödül aldı ve sergilere katıldı. 2006 yılında FIAP'tan A-FIAP 'Uluslar Arası Fotoğraf Sanatçısı' ünvanı alan Kıraç, genelde insan-mekan, yaşam ve portre fotografları ile belgesel fotoğraf hariç her tür ve her konuda fotograf çekiyor. 2008'den beri Gaziantep'te yaşayan Kıraç, Sanko Holding bünyesindeki Çimko Adıyaman'da Genel Müdür yardımcısı.

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA)

(1.9.2012)

////////////

Kibar'ın kurmayları

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü'ne seçilen ve üniversitede yeni bir dönemin başladığını duyuran Prof. Dr. Mustafa Kibar, yeni kurmay ekibini de belirledi.

Üniversiteyle ilgili yoğun bir çalışma temposuna giren Rektör Kibar, Rektör Yardımcılığı'na Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas ve Fen-Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Seyhan Tükel'i getirdi. Yeni dönemde Rektör Başdanışmanlığı görevine Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Metin Yavuz, Danışmanlık görevine de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Enver Alper Güvel, Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Faruk Yıldırım ile Mühendislik Fakültesi'nden Recep Yurtal'ı atadı.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(1.9.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Kahramanmaraş'tan 9 şirket ikinci 500'de

İSTANBUL Sanayi Odası'nın (İSO) Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine bu yıl Kahramanmaraş'tan 9 şirket girdi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kemal Karaküçük, isteye giren 9 şirketin yönetici ve çalışanlarını kutladı. Son listeyle birlikte İSO İlk 1000 Şirket sıralamasında toplam 15 Kahramanmaraş firması bulunduğunu, böylelikle ilin ülke ekonomisine yaptığı katkının boyutlarının daha iyi anlaşıldığını belirtti. Son dönemde yapılan yatırımların yeni teşvik mevzuatı ile yükseliş eğilimine gireceğini, ileriki dönemlerde listeye giren şirket sayısının artacağını dile getiren Karaküçük, 2023 yılı vizyonu için koydukları 5 milyar dolar hedefine yeni yatırımlarla ulaşılabileceğini vurguladı.

Listede; İSKUR Tekstil Enerji Tic. ve San. A.Ş., Şirikçioğlu Mensucat San. ve Tic. A.Ş., Gemciler Güven Metal San. ve Tic.A.Ş., Mipsan Kahramanmaraş İplik San. ve Tic.A.Ş., Arıkan Mensucat San. ve Tic.A.Ş., İSKUR Örme San. ve Tic.A.Ş., MARTEKS Maraş Tekstil Sana. ve Tic. A.Ş., Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. ve Bozkurt Konfeksiyon Sanayi A.Ş. firmaları yer aldı.

M. Nuri ŞİRİN / KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

MNŞ(EŞ)(1.9.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Onatça TÜRKONFED Başkanı

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanlığına Süleyman Onatça seçildi. Bu görevin gurur kaynağı olduğunu belirten Onatça, "Bütün çaba ve projelerimiz, ekonomisi güçlü, iş insanı mutlu bir Türkiye için olacak" dedi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu, kendi içinde yaptığı bir seçimle yönetim kademesini yeniledi. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı, 1 Eylül 2012 tarihi itabariyle, Süleyman Onatça oldu. TÜRKONFED'in kurulduğu 2004 yılından bu yana yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevleri üstlenen Süleyman Onatça, yeni görevin kendisi için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK

10 binden fazla iş insanının sivil çatı kuruluşu TÜRKONFED'in yurt genelinde 16 federasyon ve 130 dernekle temsil edildiğini vurgulayan Onatça, konfederasyonun asıl gücünü tarafsızlık, bağımsızlık ve şeffaflık ilkelerinden aldığını söyledi. Böyle bir kuruluşun başkanı olmanın ağır bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini kaydeden Onatça, "Takım çalışmasına inanan biriyim. Yönetim kurulumuzda çok değerli arkadaşlarımız var. Federasyon yöneticilerimizden dernek başkanlarımıza yeni bir çalışma dönemine gireceğiz" diye konuştu.

ÇÖZÜMLER GELİŞTİRECEĞİZ

Görevi devraldığı Erdem Çenesiz başta olmak üzere kendisinden önceki başkanlar gibi özveriyle çalışarak TÜRKONFED'i daha ileri noktalara taşıyacaklarını ifade eden Süleyman Onatça, "Bütün çaba ve projelerimiz ekonomisi güçlü, kendine güvenen mutlu iş insanlarının yer alacağı bir Türkiye için olacak" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının görevlerinin büyüklüğüne inanan biri olarak, diğer kuruluşlarla işbirliğine önem vereceklerini belirten Onatça, "İş dünyasının genel ve güncel sorunlarının başta hükümet yetkilileri ve bürokratlar olmak üzere ilgili kesimlere çözüm önerileriyle birlikte aktarılması görevini en iyi şekilde yerine getireceğiz" ifadesini kullandı.

ADANA,(DHA)

///////////

Vali Cerrah: Kent Müzesi, Osmaniye'nin tanıtımında önemli rolü olacak

OSMANİYE Valisi Celalettin Cerrah, Belediye tarafından yaptırılan Kent Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Cerrah, Kent Müzesi'nin kültür ve tarihi yeni nesile aktarmasının yanı sıra Osmaniye'nin tanıtımında da önemli bir rolü olacağını vurguladı.

İnşaat halindeki binanın bölümlerini tek tek gezen Vali Cerrah, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'dan bilgi aldı. Başkan Kara, müzenin Osmaniye'nin tarihini ve kültürünü anlatacak eserlerin sergileneceği bir mekan olacağını, ilin tarih ve kültürünü gelecek kuşaklara aktaracağını söyledi. Osmaniye'de kaybolmuş ya da kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının ve ustaların dükkan ve maketlerinin de müzede bulunacağını anlatan Başkan Kara, ayrıca vatandaşların bağışladıkları eserlerin de sergileneceğini bildirdi.

Vali Celalettin Cerrah ise "Osmaniye'nin tanıtılmasına büyük önem veriyoruz. Katıldığımız fuarlarda ilimizi tanıtıyoruz. Osmaniyeli vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın da bu tanıtım çalışmalarında bize destek olmaları gerekiyor. Osmaniye'yi bir yere taşımak istiyorsak bunu hep birlikte yapmak zorundayız" diye konuştu.

OSMANİYE MÜZESİ YAKIN ZAMANDA AÇILACAK

Osmaniye Kent Müzesinin yanı sıra Osmaniye'de bulunan arkeolojik eserlerin sergileneceği Osmaniye Müzesi hakkında da bilgi veren Vali Cerrah, "Müze binamız tamamlandı. Şu anda binanın tefrişatı devam ediyor. Adana ve Tarsus müzelerinde Osmaniye'ye ait yaklaşık 900 eser bulunuyor. Binanın tefrişatı biter bitmez bu eserleri müzeye getireceğiz ve müzemizin açılışını yapacağız." dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(1.9.2012

////////////

Habibe'ye bilgisayar ödülü

ADANA'nın Pozantı ilçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) 4 yıldır eğitim gören Niğdeli Habibe Yüksel, derslerindeki başarısı ve Sağlık Meslek Yüksekokulu'nu kazanması nedeniyle Kaymakamlık ve Kamyoncular Kooperatifi tarafından bilgisayarla ödüllendirildi.

YİBO hentbol takımında da yer alan Habibe Yüksel, başarılı bir öğrenimin ardından SBS'de 455 puan alarak Mersin İMKB Anadolu Sağlık Meslek Yüksekokulu'nu kazandı. Yüksel'in başarısı Pozantı

Kaymakamı Kürşad Özdemir tarafından ödüllendirildi. Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin desteğiyle Habibe Yüksel'e masa üstü bilgisayar armağan edildi.

Hediyesini Kaymakam Kürşad Özdemir ve Kooperatif başkanı Mehmet Çiğdem'in elinden alan Habibe Yüksel "Bir insanın başarısından dolayı ödüllendirilmesi çok güzel bir duygu. Desteklendiğimi bilmek, görmek daha da gurur verici. Hayatımın ileriki kısmında daha iyi yerlere gelmek için daha çok çalışıp, daha çok başarılı olacağım" dedi.

Kaymakam Kürşad Özdemir ise, " Böyle başarılar görmek, başarılardan sürekli bahsetmek bizleri oldukça mutlu ediyor. Öğrencimizi ödüllendiren Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı ve yönetim kuruluna gönülden teşekkürler ediyorum" dedi.

Kaymakam Özdemir ayrıca Pozantılı olup üniversite kazanan öğrencilere ön kayıt öncesi maddi yardımda bulunacaklarını, kazanan öğrencilerin bundan yararlanmak için sınav sonuç belgelerini

Kaymakamlığa getirmesi gerektiğini belirtti.

Malik GÖDELİNER/Pozantı, (DHA)

(1.9.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Sineksiz yaz

MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminde vatandaşlara büyük sorun yaratan sivrisinekle mücadele çalışmalarından olumlu sonuç alındığını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Yaz mevsiminde vatandaşlarımıza büyük sıkıntı yaratan sivrisinek ve benzeri haşerelere karşı verdiğimiz mücadele sonucunda, Mersin sineksiz bir yaz mevsimi geçirdi" dedi. Haziran ayından bu yana Belediyeye sivrisinekle ilgili hiçbir şikayetin gelmediğini vurgulayan Özcan, şu açıklamayı yaptı:

"Sivrisineklerin yumurtlama evresi denilen kış döneminde çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, bünyemize kattığımız 21 adet çift kabin pikap, 26 adet ULV, 1 adet termal fog, 2 adet mistblower, 4 adet pulvarizatör, 50 adet sırt pompası, 16 adet el sisleme cihazı ve teknik personel ile çalışmalarına yaz döneminde de devam etmiştir. Yaz döneminde araç filomuza kattığımız 21 adet sinek ilaçlama aracı ile her mahallemizde her gün ilaçlama yapıldı ve sivrisinekle ilgili bir sorun yaşanmadı."

MERSİN, (DHA)

(1.9.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Oltacılar yarıştı

MERSİN'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde, Çevre Festivali etkinlikleri kapsamında 2'nci Olta Balıkçılığı Yarışması düzenlendi. Taşucu Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe 25 yarışmacı katıldı. Taşucu Beldesi'nin tanıtımını yapmak için gerçekleştiren yarışmada, Ahmet Taş birinci, Mehmet Uyar ikinci, Mehmet Çalışkan ise üçüncü oldu. Dereceye girenler balık ve çeşitli hediyelerle ile ödüllendirildi. Mansiyon ödülünü ise 10 yaşında ki Ali Eren Belen aldı.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, geneleksel olarak düzenlenen yarışmanın ülke geneline yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi. Başkan Açıkbaş "Gerçekleştirilen bu organizasyonu geleneksel hale getirerek, ülke çapına yaymayı hedefliyoruz. Böylelikle balık tutma olayını daha da sevdirmeye çalışacağız" dedi. Alternatif Turizmin merkezi Taşucu olacak diyen Başkan Yaşar Açıkbaş, "Bu organizasyonda önemli olan alternatif turizm hizmetlerinden biri olan olta balıkçılığını gündeme getirmektir. Yöremizde günübirlik yat turları ve tekneler ile hemen her gün olta balıkçılığı turları yapılıyor. Bu şekilde insanların ruhen ve bedenen dinlenmesini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(1.9.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Belediyeden eğitime destek

ADANA'nın Kozan İlçe Belediyesi Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu bahçesinin çevre düzenlemesine katkıda bulundu. Konuyla ilgili bilgi veren Kozan Belediyesi Yol Şantiye Şefi Ersay Üstün "Belediye Başkanımız Kazım Özgan'ın talimatları doğrultusunda Kozan Meslek Yüksekokulu bahçesinde bulunan araziye toprak dökerek çevre düzenlemesinin yapıyoruz. Daha önce de plaj voleybolu turnuvası düzenlenmiş ve buradaki alanının hazırlanmasında yardımlarda bulunmuştuk" dedi. Okul Müdürü Doç. Dr. Faruk Toklu da verdikleri destek nedeniyle Kozan Belediyesi'ne teşekkür etti.

KOZAN,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Osmaniye Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title