Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ocak - temmuz 2012 döneminde toplam 4 milyar 505 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.6 artış yaşandığını söyledi.

///////////

güneydoğu ihracatında artış

GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ocak - temmuz 2012 döneminde toplam 4 milyar 505 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.6 artış yaşandığını söyledi.

Çıkmaz, yaptığı açıklamada, GAİB tarafından bu yıl temmuz ayında yapılan ihracatın yüzde 16.5 artış göstererek 753 milyon 689 bin dolara ulaştığını belirtti. Birliklerince Ocak-Temmuz 2012 döneminde, 2011 yılının aynı dönemine oranla yüzde 15.6 artışla toplam 4 milyar 505 milyon dolarlık ihracatın kayda alındığını bildiren Çıkmaz, "Aynı dönemde, diğer ihracatçı birlikleri adına ise toplam 483 milyon 374 bin dolarlık ihracat kayda alındı. Böylece Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi yüzde 14.6 artışla 4 milyar 989 milyon dolara yükseldi" dedi.

Bölge ihracatında Ortadoğu ülkelerinin yüzde 60.5 payla ilk sıradaki yerini koruduğunu, AB ülkelerinin yüzde 14.5 payla ikinci ve Afrika ülkelerinin yüzde 9.6 payla üçüncü sırada bulunduğunu ifade eden Çıkmaz, toplam 178 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

LOKOMOTİF İL GAZİANTEP

Bu ülkelerden Irak, Suudi Arabistan, ABD, İtalya, Almanya, Libya, Mısır, İngiltere, Rusya ve İran'ın ilk sıralarda yer aldığını anlatan Çıkmaz, ayrıca halı, bitkisel yağlar, iplikler, demir-çelik mamulleri, kumaşlar, pastacılık ürünleri, plastik ve mamulleri, değirmencilik ürünleri, ağaç ve orman ürünleri ve konfeksiyon ürünlerinin bölgeden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olduğunu belirtti. Çıkmaz, şunları söyledi: "Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, Ocak-Temmuz 2012 dönemindeki 3 milyar 299 milyon 941 bin dolar ihracatla Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundadır. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ve mamulleri ile demir, demir dışı metaller ilin ihracatında önde gelen sektörlerdir."

LOKOMOTİF İL GAZİANTEP

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ilden temmuz ayında yapılan ihracatın geçen yıla göre yüzde 16 artarak 493 milyon 511 bin dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Konukoğlu, temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendirirken, Gaziantep'in 2012 ocak-temmuz dönemi ihracatının yüzde 22.5 artarak 3 milyar 299 milyon dolara ulaştığını kaydetti. Yıl sonuna kadar hedeflenen ihracat miktarının 5 milyar dolar olduğuna işaret eden Adil Konukoğlu, "Bazı sıkıntılara rağmen Gaziantep'in bu ihracat rakamını yakalayacağına olan inancım tam" dedi. Gaziantep'in geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını en fazla artıran il olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, en fazla ihracat yapılan iller arasında 6'ncı sıradaki yerlerini koruduklarını ifade etti.

GAZİANTEP, (DHA)

ZG/AK(EŞ)(2.8.2012)

///////////

Grevde iftar yemeği

İSKENDERUN Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Befesa Silvermet fabrikasında grevde olan Çelik-İş Sendikası'na bağlı işçilerle iftar yemeğinde buluştu. Her zaman emekten yana olduklarını belirten Başkan Civelek "Sizlerin her zaman yanındayız. Bu haklı mücadelenizi canı gönülden destekliyorum. Birlik ve beraberliğinizi asla bozmayın. Burası ağır sanayi, burada işçilere verilen ücretler de orantılı olmalı. İşçinin ücreti alın teri kurumadan verilmeli" dedi.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül de Başkan Civelek'i yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu: "Grevimiz anlaşma sağlanıncaya kadar devam edecek. Bizler fabrikalarda emeğin sömürülmesini istemiyoruz. Hak ettiğimiz ücretlerin verilmesini talep ediyoruz. İşveren de kazansın işçi de kazansın diyoruz."

Daha sonra Başkan Civelek, Sendika Şube Başkanı Gül ve işçiler birlikte iftar yemeği yedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(2.8.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Yaysat'ın geleneksel iftar buluşması

YAYSAT Dağıtım'ın geleneksel iftar yemeği HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirildi. Yaysat Genel Müdürü Hakan Urhan, Satış ve Pazarlama Direktörü Şöhret Görmez, Bölge Müdürü Levent Kıyak, yayınevi temsilcileri, Adana ve çevre illerden Yaysat bayilerinin katıldığı yemekten sonra, tüm konuklar restoran balkonuna çıkarak Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük camisi olarak bilinen Sabancı Merkez Camisi'nin gece slüeti ile Seyhan Nehri ve Taşköprü'yü hayranlıkla izledi. Genel Müdür Urhan, en büyük pazar payına sahip bulunan YAYSAT'ın dağıtımını yaptığı gazetelerin okuyucu ile en hızl şekilde buluşmasında önemli payı olan bayilerle sık sık bir araya gelmeye çalıştığını, iftar buluşmasının da buna vesile olduğunu söyledi.

ADANA,(DHA)

(2.8.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Kaymakama su şikayeti

GAZİANTEP'in Nurdağı içesinde suları kesilen mahalleli Kaymakam Abdulkadir Okay'a dert yandı.

Nurdağı Alparslan Türkeş Mahallesi'nde oturan bir grup vatandaş, Kaymakam Okay'ı makamında ziyaret etti. Muhtar Kadir Dal, Ramazan ayı olmasına rağmen sularının günlerdir akmadığını söyledi. İlçedeki ciddi oranda su sıkıntısı yaşandığını vurgulayan mahalle sakinlerinden İsmail Açgöz ise, "Günlerdir banyo yapamayan insanlarımız var. Mecburiyetten dolayı dere suyu içmekteyiz. Su yatağı olan Nurdağı'nda su sıkıntısı çekiyoruz" diye konuştu. Kaymakam Abdulkadir Okay ise vatandaşların su sorununu çözmek için çalışma yapacaklarını söyledi.

Ramazan TUNCER / NURDAĞI ( Gaziantep ), (DHA)

(2.8.2012)

//////////

Jandarma'ya yeni komutan

GAZİANTEP İl Jandarma Alay Komutanlığı'na atanan Jandarma Kıdemli Albay Adnan Arslan, yeni görevine başladı. Albay Birol Şimşek'in yerine atanan Arslan'a, Vali Erdal Ata ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş başarı dileklerinde bulundu. Gaziantep İl Jandarma Komutanı Adnan Arslan 1 Ekim 1963'te Adana'nın Karaisalı İlçesi'nde doğdu. 30 Ağustos 1985'te Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Arslan, Jandarma Genel Komutanlığı birliklerinde bölük ve alay komutanlığı ve birlik karargahlarında amirlik yaptı. Arslan, hukuk alanında lisans, halkla ilişkiler ve tanıtım alanında ise yüksek lisans seviyesinde eğitim gördü. 2009-2012 yılları arasında Sakarya İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan Jandarma Kıdemli Albay Adnan Arslan, Gaziantep'deki görevine 16 Temmuz 2012 tarihinde başladı.

Ahmet KAYA / GAZİANTEP, (DHA)

(2.8.2012 FOTOĞRAF)

////////////////

Ortadoğu'daki olaylar çelik sektörünü vurdu

İSKENDERUN Demir ve Çelik fabrikaları (İSDEMİR) Genel Müdür Vekili Recep Özhan Ortadoğu ülkelerinde yaşanan olayların demir çelik sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. İsdemir Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluşan Özhan, bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. "Bölgemizde önemli bir hareketlilik var. Bu herkesi nasıl etkiliyorsa bizi de hatta çelik sektörünü daha da olumsuz etkiliyor" diyen Özhan, şöyle devam etti:

"Özellikle uzun mamül üretiminde bizim önemli pazarlarımız komşumuz Suriye, Mısır, İsrail, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere ihracat kapılarımız kapandı. Türkiye ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Hem Türkiye hem de yöre olarak farklı bir konumdayız ve etkileniyoruz. İhracatımızın yüzde 50'sini yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerinde de kriz sürüyor."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(2.8.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Balda rekolte süper

ADANA'nın Pozantı ilçesine bağlı Karakışlakçı köyünde üretilen balda bu yıl yüksek rekolte bekleniyor. Köy muhtarı Harun Yetkin, yaklaşık 50 ailenin bal ürettiği köyde, 100 ton rekolte beklediklerini söyledi. Muhtar Yetkin, geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin gündemine gelen sahte bal söylentilerinin kendilerini etkilemediğini ifade etti. Yetkin "Vatandaşlarımız sahte bal ile gerçek balı kokusundan, renginden ve tadından kolaylıkla ayırt edebilirler" dedi. Muhtar Yetkin, bu yıl keven ve kekik balının 10-15, karakovan balınnın ise 60 TL'ye satıldığını kaydetti.

Malik GÖDELİNER/Pozantı, (DHA)

(2.8.2012 FOTOĞRALI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Adnan Arslan Gaziantep Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title