Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ali Demirçalı Kozan ilçesinin yaylalarına yaptığı ziyaretlerde vatandaşlarla görüşüp, sorun dinledi.

///////////

CHP Milletvekili Demirçalı yaylada sorun dinledi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ali Demirçalı Kozan ilçesinin yaylalarına yaptığı ziyaretlerde vatandaşlarla görüşüp, sorun dinledi.

TBMM tatile girdikten sonra seçim bölgesine dönen CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Ali Demirçalı, İl Başkanı Orhan Sümer, Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Cinkılıç ve partili yöneticilerle Kozan ilçesinin yaylalarına çıktı.

Milletvekili Demirçalı, Horzum, Akkaya, Göller, Çulluuşağı, Akçalıuşağı yaylaları ile köylerinde vatandaşlarla görüştü. Yayla ziyaretlerinde vatandaşların Ramazanlarını kutlayan CHP Milletvekili, sorunlarını da dinledi. Yaylalarda en büyük sorunun yeterli su olmaması ve elektrik kesintileri olduğunu anlatan vatandaşlar, 2B diye adlandırılan orman yasasının da kendilerini mağdur ettiğini dile getirdi. Demirçalı da TBMM'nde Adana'nın sesi olmaya çalıştığını vurgulayarak "10 yılı aşkın AKP iktidarında Adana perişan oldu. Adana artık göç almıyor, kalifiye göç veriyor. AKP Adana'yı cezalandırmayı sürdürüyor" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

/////////

Hatay'ın gurur günü

HATAY'ın Anavatana katılışının 73'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı. İlk tören Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ve kent protokolü anıta çelenk koydu. Daha sonra Hatay Şehitliği ziyaret edildi. Vali Lekesiz, şehitlik anı defterine günün anlamıyla ilgili düşüncelerini yazarken "Bu güzel ülkeyi bizlere mertebelerin en yücesi olan şahadet makamına ulaşarak hediye eden siz aziz şehitlerimize Hatay halkı adına minnet ve şükranlarımızı sunar, manevi huzurlarınızda saygıyla eğiliriz. Ruhunuz şad olsun" ifadesini kullandı. Bu yıl Atatürk Caddesi'ndeki yol çalışmaları nedeniyle resmigeçit yapılmadı.

HATAY,(DHA)

(23.7.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Lekesiz, mobilyacılara hedef gösterdi

500 milyon dolar ihracat

HATAY Valisi M.Celalettin Lekesiz, ildeki mobilya sektörünün köklü bir geçmişi olduğunu belirterek, bu alanda 500 milyon dolarlık ihracat yapılabileceğini söyledi.

Vali Lekesiz, Antakya Yeni Sanayi Sitesi'nde mobilya üreticileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Esnafın taleplerini dinleyen Lekesiz, sorunların çözümü için gerekenlerin yapılacağını vurguladı. Lekesiz, sektörün üretim potansiyeline de değinerek "Mobilyacılık sektörü ilde çok köklü bir geçmişe sahip. Ancak bunca yıllık geçmişi olan bir sektörün ihracat rakamları çok daha yüksek olmalı. Buranın tarihi birikimi, dinamizmi, üzerinde bulunduğu coğrafyanın sunduğu avantajlar göz alındığında 500 milyon dolarlık ihracat çok rahatlıkla yapılabilmeli" dedi.

Antakya Küçük Sanayi Sitesi'nin mevcut yeri kalmak koşuluyla, üretim ve teşhir amaçlı daha geniş bir mekana geçilmesi çalışmalarını olumlu bulduğunu ifade eden Lekesiz "Orada hepinizin ufku daha da açılacak, vizyonunuz büyüyecek, tahmin edemediğiniz noktalara geleceksiniz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu arada bize düşen işleri biz, size düşen işleri de siz yapın ve el birliği ile burayı daha sağlıklı bir mekan haline getirelim" diye konuştu.

Lekesiz, sektörün ihtiyacı olan kalifiye elemanların yetiştirilmesi için, İş-Kur İl Müdürlüğü'nce 4 - 6 ay sürecek mesleki eğitim kursu açılabileceğini, bunun değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Ahmet Bulanık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Melik Kara, TEDAŞ İl Müdürü İlhan Karabulut, İl Defterdarı Mustafa Akdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Karayolları 53. Şube Müdürü Murat Aydın, Marangozlar Odası Başkanı M. Ali Yapar ile mobilyacı esnafı katıldı.

HATAY,(DHA)

(23.7.2012 FOTOĞRAFLI)

////////

Köy gezisinde tarihi eser bulundu

MERSİN'in Tarsus İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'nin de katıldığı bir köy gezisinde tarihi eser kalıntılarına rastlandı.

Kaymakam Güldibi, Tarsus Müze Müdürü Mehmet Çavuş, arkeolog Doğukan Akalper, Gazeteciler Cemiyet Başkanı Emre Geçim, fotograf sanatçısı Rıfat Gürbüz'den oluşan ekibin Topaklı köyü civarında yaptığı gezi sırasında geç Roma Bizans dönemine ait kilise, lahit mezarlar, işlikler, değirmen, su kanalları ile değirmen taşı bulundu. Kaymakam Güldibi, Canderesi Vadisi'nde yer alan Çevlik mevkiindeki tarihi ve doğal dokunun incelenmesi amacıyla bir gezi düzenlediklerini belirterek,

"Gezi sırasında birtakım tarihi buluntulara rastladık. Bu yerlerin Müze Müdürlüğü uzmanlarınca koordinatlarını alınıp, sınırlar belirlendi. Tesciline yönelik gerekli bilgi tespit çalışmaları yapıldı. Arkeolojik sit alanı olarak da tespitler yapılacak. Sit alanı olarak tesbiti için Adana Tabii Varlıkları Kültür ve Koruma Müdürlüğüne konu iletilecek" dedi. Güldibi, gezisi sırasında yeni bir mağaranın da bulunduğunu belirterek "Tarsus'a bağlı Topaklı köyü civarında yer alan vadi içerisinde yer alan Candere akarsu yakınlarında yine bu alan ile bağlantılı sarp bir mağara bulundu. Mağara içerisinde önümüzdeki günlerde çalışmalar başlalanacak" diye konuştu.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(23.7.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Deliçay kirlilikten kurtuldu

MERSİN'de Karacailyas Atıksu Pompa İstasyonu'nun devreye girmesiyle Deliçay deresindeki kirlenmenin de önüne geçildi. MESKİ Genel Müdürü M.Kamil Ülgen, Çay Mahallesi'ndeki Karacailyas Atıksu Pompa İstasyonunu yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çay ve Karacailyas mahallelerinin atık suyunun bugüne kadar arıtılmadan Deliçay'a, oradan da Akdeniz'e karıştığını vurgulayan Ülgen, yeni yapılan atık su iletim hattı ve pompa istasyonu ile sorunun çözüldüğünü söyledi. Ülgen "Yaklaşık 1 milyon 55 bin TL'ye mal olan projenin tamamlanmasıyla Akdeniz'in daha temiz bir deniz olmasına katkı sağlanmaştır" dedi.

MERSİN, (DHA)

(23.7.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Parklar yenilendi

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi, sorumluluk alanındaki parklarda yenileme çalışması yaptı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, parklara yeni oyun grupları ve spor aletleri monte ettiklerini söyledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin mevsim şartları ve çeşitli nedenlerle bozulan oturma bankları, oyun grupları, yeşil alan ve spor aletlerini bakımdan geçirdiğini belirten Başkan Tuna "Halkkent, Çağdaşkent, Korukent, Güneykent, Çukurova, Portakal ve Alsancak mahallelerindeki parklara toplam 30 adet oyun grubu, 10 adet fitness aleti, 4 adet dönme dolap, 30 adet salıncak ve 30 adet tahterevalli monte edildi" dedi. Parkların, dinlenme ve spor alanları haline geldiğini vurgulayan Tuna, şöyle konuştu: "8 yılda 650 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturduk. Yaptığımız kalıcı hizmetlerle vatandaşlarımız günün her saatinde parklarımızda dinlenme ve spor yapma şansı bulabiliyor. Sokak aralarında, cadde ortasında ya da apartmanların arasında oynamak zorunda kalan çocuklarımız evlerinin önünde yapılan parklarda oynama imkanına kavuştu. Sağlıklı gelecek için yeşil alanların önemini biliyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz."

MERSİN, (DHA)

(23.7.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Polisin Ramazan tedbirleri

GAZİANTEP İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri tarafından Ramazan ayının başlaması sebebiyle güvenlik önlemlerini artırdı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Ramazan ayında işyeri sahiplerinin iftar yapmak için kapatmadan ya da yarı kapatarak kısa süreliğine işyerinden ayrıldığı ifade edilerek, hırsızlık olaylarının arttığına dikkat çekildi. Ayrıca iftardan sonra bazı işyerlerinin sahura kadar açık olması sebebiyle gasp/yağma olaylarının artış gösterdiği vurgulanarak "Yaz mevsimi nedeniyle yine bu ayda sahurdan sonra vatandaşların balkon kapısı ve pencerelerini açık bırakarak dinlenmeye çekilmesi sebebiyle evden hırsızlık olayların da da artışın olduğu gözlemlendi.

Bu nedenle vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde Ramazan ayını geçirmeleri ve bu tür olayların önlenmesi için özellikle merkez dışında kalan bölgelerimizde gasp/yağma ve hırsızlık olaylarına karşı önlemlerin arttırılması bakımından belirtilen bölgelere ekip kaydırmak sureti ile ek tedbirler alınmıştır" denildi.

GAZİANTEP, (DHA)

(23.7.2012)

/////////////////

Kent meydanında 2 bin kişilik iftar

ANTAKYA Belediyesi'nin Vali Ürgen Alanı'nda düzenledği iftar yemeğine yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. İftar yemeğine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Şefik Çirkin, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu, MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeği İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun duası ile başladı. İftar yemekleri belediye görevlilerince masalara dağıtıldı. Vatandaşlar sebzeli tavuk, pilav, kaytaz böreği, lokma tatlısı, ayran, piyam şerbeti ve çay ikram edildi. Yemekten sonra bir konuşma yapan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ramazan boyunca etkinliklerin yapılacağı DSİ Parkı'na bütün vatandaşları davet etti.

HATAY,(DHA)

(23.7.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Diyetisyenden oruç uyarısı

MERSİN'in Anamur ilçesinde, uzman diyetisyen Demet Balçı, Ramazan ayı nedeni ile oruç tutanlara önerilerde bulundu. Balçı, Ramazan ayı boyunca dengeli beslenmenin şart olduğunu, iftar ve sahur arasında 3 öğün beslenilmesi gerektiğini söyledi. Balcı, "Özellikle sahurda gün boyu aç kalmamak için çok yiyoruz ve ardından uykuya dalıyoruz. İftarda ise açlığımızı bastırana dek aşrı tüketim yapılıyor. Ramazan ayı çıktığında ise vücudumuza bıraktığı fazla kilolar oluyor" dedi. Sahura mutlak kalkılması gerektiğini vurgulayan Balcı, şöyle devam etti:

"Sahur ve iftarda sıvı alımı çok önemlidir, iftardan sahura kadar olan saat aralığında azar azar, sık sık su tüketmelidir. İftar ile sahur arasına küçük ara öğünler eklenmeli, böylece hem bir defada fazla miktarda yemenin vereceği olumsuzluklar engellenmeli hem de yavaşlayan metabolizmaya destek olunmalıdır. Özellikle kızartmalardan, hamur işlerinden, aşırı şeker ve yağ içeren besinlerden, şerbetli tatlılar, çok tuzlu veya baharatlı yemekler, sucuk, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri, bal/kaymak ve gazlı içecekler uzak durulması, gece oluşabilecek hazımsızlıklardan, mide yanmalarından, reflüden ayrıca kilo alma problemlerinden koruyacaktır. Kan şekerini hızla yükselten besinler yerine posa miktarı fazla olan besinler olan kepekli ekmek, çok tahıllı ekmek, çavdar ekmeği, kepekli makarna, kepekli pirinç, sebze, meyve, kuru meyveler, kuru baklagiller, ceviz, fındık, badem tokluk hissi sağladığı için tercih edilmelidir."

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)

(23.7.2012. FOTOĞRAFLI)

///////////////////////////

İlk kepçe Başkan Kara'dan

OSMANİYE'de Ramazan ayı nedeniyle açılan iftar çadırının ilk yemek dağıtımını Belediye Başkanı Kadir Kara yaptı. Başkan Kara yemek dağıtımı sırasında yaptığı açıklamada "Yardımlaşmanın doruk noktaya çıktığı bu güzel ayda belediye olarak üzerimize düşen görevi yaparak vatandaşlarımıza her gün burada 2 bin kişilik yemek veriyoruz. İftar çadırımızda vatandaşlarımız ile birlikte olmaya gayret gösteriyoruz" dedi. Osmaniye Belediyesi tarafından her gün ayrıca, evlerde iftarı açan vatandaşlar için bin 200 kişilik 3 çeşit yemek dağıtılacak.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(23.7.2012 - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ali Demirçalı Kozan Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title