Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

doğru'dan Aldırmaz'a suçlama.

///////////////////

doğru'dan Aldırmaz'a suçlama: 'Baba-oğul gitti dayı-yeğen geldi'

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'li üye Abdullah Doğru, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı hedef aldığı konuşmasında, "Aytaç Durak'la oğlu belediyeyi idare ediyordu. Oğul-baba ilişkisi bitti, dayı-yeğen ilişkisi başladı. Bonus olarak da, junior dayı, junior yeğenler devreye girdi" dedi.

'1978 MODEL BELEDİYECİLİK'

Aytaç Durak'ın görevde olduğu dönemde, söz aldığı Meclis toplantısında, belediyenin 1985 model belediyecilik anlaşıyışıyla yönetildiğini ifade ettiğini hatırlatan Abdullah Doğru, "Ben vazgeçtim bu söylemimden, 1978'e döndük. Niye? Gerçekten, şu 22 aylık dönemde, 'Ya nasıl olsa Aytaç beyden kurtulduk. Gelenle uğraşmanın bir anlamı yok. Yalnızca Aytaç Bey üzerine ima edilen şeyi, yol arkadaşından esirgeyelim. Bir şans verelim diyerek, ciddi bir şekilde muhalefet yapılmadı. Ama süreç içerisinde birşeylerin sağlıklı yürümediğini, o zaman itiraz edilen, tek adamlılık üzerine bina edilmiş ortak aklın yürümediğini gördük" diye konuştu.

Adana'da iyilerin kötü, kötülerin iyi, hırsızların temiz, temizlerin hırsız, kurtların kuzu, kuzuların kurt pozisyonunda gösterildiğini öne süren Doğru, kentin gerçek bir ortak akla ihtiyacı olduğunu, mevcuttaki ortak aklın içerisinde, hiçbir ortak değerlendirme olmadığını söyledi.

GENEL SEKRETERE SUÇLAMALAR

Belediyeler arasındaki ilişkilerde de sıkıntılar olduğunu belirten Doğru, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Kaşif Barut'a, Akçatekir'e yapılacak yardımlarla ilgili Meclis kararının neden uygulanmadığını sorduğunda, "Akçatekir Mersin'e bağlı değil mi?" cevabı ile karşılaştığını söyledi.

Doğru olayı şöyle anlattı: "Akçatekir Beldesi'ne yardım yapılması ile ilgili Temmuz ayında Başkan vekili ile görüştük onay aldık ve malzeme, ekip yardımı ile ilgili Meclis kararı çıkardık. Ne hikmetse bu yardım yapılmadığı gibi, Kaşif Barut'a Akçatekir'in Mersin'e değil, Adana'ya bağlı olduğunu güçlükle anlatabildik. Sonunda bir arkadaşın da yardımıyla Akçatekir'i Adana'ya bağladık! Akçatekir'i Adana'ya bağladıktan sonra, bir yazı yazılmış. Yazıda diyor ki; 'Sizin bu talebinizi yerine getirebilmemiz için, Meclis kararı gerekiyor' diyor. Meclis kararı aldığımız tarih 10.4.2011, Kaşif Bey'in yazdığı yazı 01.08.2011 tarihli. 1978 model belediyeciliği bunun için söylüyorum."

'SÜREKLİ OPERASYONLAR YAPILIYOR'

Aytaç Durak'ın görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte belediyeye sürekli operasyonlar yapıldığını belirten Doğru, "En son, Sayın Aldırmaz'ın danışmanı olan, benim de hiç görmediğim, Meclis üyesi olduğum halde hiç karşılaşmadığım, neyi danıştığını da bilmediğim bir arkadaşımız daha tutuklandı. Tabi, bu arkadaşımıza hangi konularda danışılıyordu, bunu da merak ediyorum" dedi. Doğru'nun bu sözlerine, Aldırmaz itiraz etti. Bunun üzerine Doğru, "Sözümü şöyle düzeltiyorum. BELDETAŞ yönetimine aldığınız bu arkadaşımızı, niçin aldınız? Aytaç Durak görevdeyken, gölün kenarında yapılar vardı. Ben buraların imara uygun olmadığını, kaçak yapı olduğunu bu kürsüden söylemiştim. Bununla ilgili soruşturma açıldı. Aytaç Bey görevden alındı. Mevcut belediye başkanı, belediyeyi zarara uğrattığı için Aytaç Bey hakkında, 1 milyon 650 bin liranın tahsiliyle ilgili bir yazıya imza attınız mı? Attıysanız, o gün savunduğunuz konuyla, bu tahsilatı yapmak istemeniz arasında bir çelişki yok mu?" diye eleştirilerini devam ettirdi.

Doğru'nun sorularına yanıt vermeyen Aldırmaz, diğer meclis üyelerine söz verip, 16 maddelik, gündem maddelerinin görüşülmesine geçti.

Can KÜÇÜKÖZKAN/Adana, (DHA)

(14.11.2011, FOTOĞRAF)

/////////////////

Yumurtalık ve Karataş gezilerinde, ilçe başkanlarının nezaretinde vatandaşlarla bir araya gelen Çetinkaya, Küçükaydın ve İl Başkanı Mustafa Kebude, onların isteklerini ve beklentilerini dinleyip, yapılacak hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Başkanı Mustafa Kebude, Seyhan İlçe Başkanı Zuhal Aşlamacı, Yüreğir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar ve AK Parti yönetim kurulu üyeleriyle, Adana Ticaret Odası(ATO) Başkanı Ali Gizer, Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Çetinkaya ve Küçükaydın, işadamlarının sorunlarını dinledi.

ATO Başkanı Ali Gizer, "Adana şu anda 'Mania alanı' ve 'Doğal hayatı koruma alanı' gibi 2 önemli sorunla uğraşıyor. Uçakların iniş-kalkış güvenliğini sınırlayan 'Mania alanı' sorunu 200 kalemi ilgilendiren bir sorundur. Adana ticaretine büyük tıkanıklık getirmiştir. 'Doğal hayatı koruma alanı' ise, 100 bin inşaatın durmasına neden olmuş, çok önemli bir konudur. Adana ekonomisi için bu sorunların ortadan kaldırılması gerekiyor. Sizleri Adana'nın abisi olarak görüyoruz" diyerek talepleri dile getirdi.

Adana Ticaret Borsası'nda Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen AK Parti heyeti, Bilgiç ve yönetim kurulu üyelerinin sorun ve çözüm önerilerini dinledi. Bilgiç, "Adana'nın, Adanalılık ruhuna ihtiyacı var. Adana eski günlerinde ki gibi, önde bir şehir olmalı. Sera tarımının geliştirilmesi ve ihracat yapar hale getirilmesi için yeni yapılacak Çukurova Havaalanı'na mutlaka kargo bölümü eklenmeli. Adana için ne yapmak lazımsa, birlik ve beraberlik içinde yapılmalı. Siyaseten de, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bunu mutlaka başarmalıyız" diye konuştu.

Adana, (DHA)

////////////////////

Oyunla İngilizce öğreniyorlar

YABANCI dil bilmenin öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, uzmanlar ve eğitim kurumları özellikle küçük yaşlarda dil eğitiminin başlaması adına yeni projeler üretmeye devam ediyor.

Adana'da faaliyet gösteren Özel Burç Anaokulu'nun müdürü Ramazan Başol, yaptığı açıklamada, dil eğitiminin küçük yaşlardan itibaren öğretilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Dünya'nın her geçen yıl giderek "küçüldüğüne" ve küresel bir köy haline geldiğine dikkati çeken Başol, "Artık sınırların kalktığı bir dünyada yaşıyoruz. Şuan İngilizce yerkürenin tamamında baskın dil durumunda. Böyle bir dünyada yabancı dil bilmeyen insanların her geçen gün daha da zorlanacağı bir gerçek. Böylesine önemli bir konuda ilk adımı erken atanlar her zaman önde olur. Bu nedenle anaokulumuzda İngilizce eğitimi vermeye başladık" diye konuştu.

Adana, (DHA)

/////////////////

Amatör Olta Balıkçıları Yarışacak

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, İskenderun'da 20 Kasım tarihinde amatör balıkçılığı özendirmek ve geliştirmek amacıyla ödüllü olta balıkçılığı yarışması düzenledi.

MKÜ Su Ürünleri Fakültesi ikinci amatör balıkçılık yarışmasının, oluşturulan koordinasyon ekibi tarafından yürütüldüğünü söyleyen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, "Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz, olta balıkçılığı yarışmasında, geçtiğimiz yıl gösterilen ilgi bizleri memnun etti. İnsanların ilgi odağı olması bizleri sevindirdi. Hafta sonu gerçekleştirilecek olan yarışma ile denize karşı sevgiyi ve ilgiyi arttırmak, İskenderunlulara olta balıkçılığı konusunu aşılamak istiyoruz" dedi.

Yılmaz, balık tutma heyecanını yaşamak isteyenlerin, bu yarışmaya katılmalarını istedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay), (DHA)

(14.11.2011, FOTOGRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title