Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Başkanı Cavidan Demirağ, 2013'te Mersin'in ev sahipliğinde yapılacak Akdeniz Oyunları'nın kentte kadın istihdamının artırılmasına katkısı olabileceğini söyledi.

Başkanı Cavidan Demirağ, 2013'te Mersin'in ev sahipliğinde yapılacak Akdeniz Oyunları'nın kentte kadın istihdamının artırılmasına katkısı olabileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ile görüşen Demirağ, son yıllarda kent adına yaşanan gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi.

Demirağ, Akdeniz Oyunları'nın Mersin'in ev sahipliğinde yapılacak olması ve Mersin İdman Yurdu'nun Süper Lig'e çıkmasının kentin gelişmesi adına çok önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Akdeniz Oyunları, Mersin için önemli bir fırsat. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Mersin'in tanınmasına dönük yeterli materyal yok. El emeği ile geçimini sağlayan kadınların üretebileceği değişik tanıtım materyallerini bir proje kapsamında sizlere sunmak istiyoruz. Kadın emeğine dönük çalışmalar kentte devam ediyor. Biz kadın yanımızla ve üretkenliğimizle bu oyunların bir parçası olmak istiyoruz. "

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın da Mersin'in son dönemlerde sınıf atladığını dile getirerek, Akdeniz Oyunları'nın kentin geleceğini değiştirecek bir organizasyon olacağına dikkat çekti. Taşkın, Akdeniz Oyunları konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi ve organizasyona sahip çıkması adına çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Mustafa İNSAN / Mersin,

///////////

Angolalılar Adana'ya gezdi

4. BİRLEŞMİŞ Milletler

15. 05. 2011

//////////////

Yarım asırlık dostlar bir araya geldi

Mersin'de Çankaya İlkokulu'ndan 1964-65 öğretim yılında mezun olan 20 arkadaş, yaklaşık yarım asır sonra buluştu.

Uzun yıllardır İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Mustafa Alkış, sık sık geldiği Mersin'de eski arkadaşlarını buldu. Alkış'ın organizasyonu ile buluşan eski mezunlar, ilk iş olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehir Mezarlığı'nda öğretmenleri Sebahat Görbil'in de mezarını ziyaret etti. Daha sonra akşam yemeği için Hatay Restoran'da bir araya gelen çocukluk arkadaşları, unutulmaz bir gece yaşadı.

Yaptığı organizasyonlar arkadaşlarını bir araya getiren Alkış, Mersin'de eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'ye yerleştiğini söyledi. Alkış "Londra'da tekstil işi ile uğraşıyordum. Sık sık Mersin'e de gelemiyordum. Şimdi sık sık gelmeye başladım. Bu nedenle de arkadaşlarımı bir araya getirerek onlarla geçmişin mutlu anlarını yeniden yaşadık. Unutulmaz dostluklar üzerinden yıllar geçse de hiç bitmiyor" dedi.

Mustafa ERCAN / Mersin,

///////////

Öztanrıöver: Çalışanlar nefes alacak

CUMHURİYET Halk Partisi Adana milletvekili adayı Seyfettin Yılmaz, Adana'nın merkez ilçelerinde yoğun programlarını sürdürüyor.

Yılmaz, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, MHP milletvekili adayları M. Metanet Çulhaoğlu ve Türkan Cengiz Yılmaz ile birlikte Atay Tarım Şirketi'ne giderek işçilerle öğle yemeği yedi.

Yılmaz, yemekten sonra yaptığı konuşmada ekonomik konularda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin iç ve dış borcunu, tarımdaki desteklemedeki gerilemeyi, esnaf, işçi ve emeklilerin durumunu anlatan Yılmaz, "Ülke ekonomisine çalışarak katkıda bulunan siz işçilerimiz aynı zamanda da ailenizin geçimini sağlıyorsunuz. Ama size görülen reva nedir? Mezarda emekli olmaktır. MHP'nin tek başına iktidarında bunu ortadan kaldıracağız" dedi.

MHP Adana Milletvekili Adayı Türkan Cengiz Yılmaz da AK parti hükümetlerinin sağlıktaki uygulamalarını eleştirdi. Sağlık üzerinden vurgunlar yapıldığını ileri sürün Yılmaz, "Saimbeyli ilçemizde Sağlık Ocağı tabelasının üzerine 20 Yataklı Devlet Hastanesi tabelasını asmışılar. Girdim içeri tüm odaları gezdim. Bir tane yatak yok. Bunun gibi bir sürü oyunlarla milletimizi kandırıyorlar" dedi.

Adana, İl Teşkilatı, seçim çalışmalarını yürütmek üzere seçim irtibat bürosunu açtı. Cevdet Sunay Caddesi eski vergi dairesi karşısındaki seçim bürosunun açılışına partinin genel başkan yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili adayı Remzi Çayır da katıldı.

Programda açılış konuşması yapan BBP İl Başkanı Kadir Demir, partilerinin seçimlere tertemiz ve tabandan gelen adaylarıyla 81 il ve 85 seçim bölgesinde 550 milletvekili adayı ile hazırlandığını söyledi.

Osmaniye milletvekili 1'inci sıra adayı İsmail Gümüş ise konuşmasına merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'kirli siyasete bulaşmayın, kirli siyasetle bir yere varamazsınız' sözünü hatırlatarak başladı. Gümüş "Bizler BBP olarak milliyetçi, maneviyatçı, hür teşebbüsü benimseyen, rekabete dayalı, piyasa ekonomisinden yana olan, temeli insan hak ve hürriyetlerine saygılı sivil ve katılımcı, demokrasiyi savunan bir siyasi partiyiz" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımıcısı ve Kahramanmaraş adayı Remzi Çayır şunları söyledi "Siyasetimizde kişisel ikbal, istikbal değil ülkenin menfaati, adaletle donanması, fakirin doyması ve başının dik olması vardır. Üç parti hazine yardımı alıp milletin karşısına çıkarken bizler ise kendi gücümüzle meydanlara çıktık. Bizler çocuğumuzun nafakasından kestik ve yollarla düştük. Bu ülkede hem saygımız hem sevdamız hem de projemiz var. "

Konuşmaların ardından BBP Osmaniye milletvekili adayları İsmail Gümüş, Aslan Düz, Süleyman Özer, A. Kadir Yeşildemir tanıtıldı.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, , Mersin milletvekili adayları Mezitli'de esnaf gezisi yaparak vatandaştan 12 Haziran seçimlerinde destek istedi.

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz'ın öncülüğündeki yapılan geziye

milletvekili adayları İsa Gök, Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, Zehra Özyiğit, Başbakan Erdoğan'ın 'Ananı da al git' dediği çiftçi M. Kemal Öncel ve partililer katıldı.

Mezitli İlçe Başkanı Yılmaz, esnafla yaptığı görüşmelerde 13 Haziran'da partisinin iktidar, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun da başbakan olacağını savunarak şunları söyledi :

"Esnafımızın, vatandaşımızın, işçimizin Cumhuriyet Halk Partisi İktidarına ne kadar özlem duyduğunu, ne kadar ihtiyacı olduğunu geçtiğimiz günlerde Mersin İl ve ilçe örgütlerimiz ile birlikte milletvekili adaylarımızın, esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaretlerinde gördük. İşte bu coşkuyu, bu arzuyu burada toplanan sizlerde de görüyorum. ve inşallah 13 Haziran sabahı tüm Türkiye, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile uyanacak. Kemal Kılıçdaroğlu başbakan olacak diyorum. "

MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

(15. 05. 2011) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title