Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri-2

Kültür ve Turizm Bakanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Adana'nın sorunlarına daha kısa sürede çözüm üreten, ekonomisi, kültürü ve sosyal yapısıyla sürekli gelişim gösteren bir kimliğe kavuşturulması için her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Adana'nın sorunlarına daha kısa sürede çözüm üreten, ekonomisi, kültürü ve sosyal yapısıyla sürekli gelişim gösteren bir kimliğe kavuşturulması için her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e makamında kutlama ziyaretinde bulundu. Üç oda başkanı, Bakan Çelik'le Adana ve Çukurova'nın sorunlarını ve çözüm yollarını görüştü.

Adana'nın uzun yıllardan sonra ilk kez Bakanlar Kurulu'nda temsilinin kentte büyük sevinç yarattığına işaret eden Sadi Sürenkök, Ali Gizer ve Muammer Çalışkan, görüşme sırasında Adana'nın öncelikli sorunlarını Çelik'e bir rapor halinde sundu.

ADANA RAPORUNDA KONU BAŞLIKLARI

Adana heyeti tarafından Bakan Çelik'e maddeler halinde sunulan raporda şu konulara değinildi:

Adana Sanayi Müzesi; Adana Sanayi Tarihi Kitabı beş yıllık bir araştırma sonucunda yayımlanmış olup; Adana Sanayi Müzesi kurulmasıyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği konusunda mutabakat sağlanmıştır. Müzenin kurulacağı yerin en kısa sürede belirlenerek tahsis edilmesi.

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi; Bakanlar Kurulu Kararıyla 2007'de kurulmasına karar verilen ancak Sayın Başbakanımızın son Adana ziyaretinde gündeme getirilmesiyle hareketlenen bölgede acil kamulaştırma kararı alınmış ve kamulaştırma çalışmaları da halen devam etmektedir. Bölgede, yapılacak yatırım konularında yan sanayi doğuracak, Adana ekonomisi ve istihdam yaratmasına katkı sağlayacak sektörlere mutlaka öncelik tanınmalıdır

Seyhan Hidroelektrik Santrali; Özelleştirme kapsamına alınan Seyhan Hidroelektrik santralinin Adana iş aleminin ortak olacağı bir şirkete kiralanması, hem sanayicinin ucuz elektrik kullanımı, hem de oluşacak karların protokol kapsamında Adana'nın kültürel gelişimine katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerinde kullanılması talebimizi arz ediyoruz.

5084 Sayılı Teşvik Yasası; Bu yasada yer alan işçi sigorta primi işveren hissesinin kamu tarafından karşılanmasına yönelik sürenin uzatılması Adana ile birlikte kapsam dışında kalan 32 ilin ekonomisini olumsuz etkileyecektir.

Avukatlık Yasası; İşyerlerinde zorunlu avukat istihdam edilmesi konusundaki Avukatlık Yasasının yeniden düzenlenerek bu zorunluluğun kaldırılması konusunda yardımlarınızı talep ediyoruz.

Güney Kuşağı Projesi, Tepebağ ve Turizm; Adana kent trafiğini rahatlatacak en önemli çalışma olan Güney Kuşağı Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında Tarsus-Karataş sahil bandı da turizm teşviklerinden yararlandırılarak bölge ekonomisine kazandırılmalıdır. Ayrıca, Adana'nın tarihi açısından büyük öneme sahip olan Tepebağ Höyüğü konusundaki çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu proje, hem toprak altındaki tarihin gün yüzüne çıkarılmasını hem de Adana'nın ekonomik potansiyelindeki turizmin payının daha da artmasını sağlayacaktır.

BAKAN ÇELİK'TEN TAM DESTEK

Adana heyetini dinleyen Bakan Ömer Çelik, kentin bundan sonraki süreçte sorunlarına daha kısa sürede çözüm üreten, ekonomisi, kültürü ve sosyal yapısıyla sürekli gelişim gösteren bir kimliğe kavuşturulması için her türlü çalışmanın yapılacağını belirtti.

Çelik, "Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Kentimizi eski parlak günlerine döndürmek için hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Bu inanç ve işbirliği sürecini en kısa sürede harekete geçirerek Adana'yı her anlamda daha yaşanılabilir bir kente dönüştüreceğimize inancım tamdır" dedi.

Oda Başkanları tarafından görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı olmasının, Adana'nın ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki gelişim hedeflerine daha kısa sürede ulaşmasına büyük katkı sağlayacağı vurgulandı. Görüşmeyi değerlendiren Sadi Sürenkök, Ali Gizer ve Muammer Çalışkan, Adana'nın, Bakanlar Kurulu'nda temsil edilememesinden dolayı yaşanan 16 yıllık sıkıntılı dönemin Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı olmasıyla sona erdiğini belirterek "Hepimize düşen görev, Bakan Çelik'in de desteğiyle kentimizin kayıplarını telafi etmektir. Adana için yeni bir dönem başlamıştır. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" diye konuştular.

(22.02.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Muammer Çalışkan Faruk Çelik Ömer Çelik Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title