Haberler

Devletin Zirvesi Doğan'ın Cenaze Töreninde

Bodrum'da önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı.

Doğan'ın cenazesi devletin zirvesini de bir araya getirdi. Fatih Camii'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TTBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda Bakan, milletvekili ve siyaset adamıyla, spor, iş ve sanat çevresinden birçok kişi katıldı.

Cenaze törenine katılan bakanlar arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanları Murat Başesgioğlu, Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek yer aldı.

Hasan Doğan'ın ailesi, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan bir temsilci, eski TFF Başkanları Haluk Ulusoy ve Levent Bıçakcı, kulüp başkanları, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve teknik heyet, sporcular ve teknik direktörler de cenazede bulundu.

Çok yoğun bir katılımın olduğu cenaze töreninde Fatih Camii'nin avlusu tamamen dolarken, Hasan Doğan'ın ailesi, camide de taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazı bitiminde edilen duaların ardından Hasan Doğan'ın naaşı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin omuzlarında cenaze arabasına götürüldü. Doğan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere daha sonra Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına doğru yola çıkarıldı.

Bu arada, cenaze töreni için Fatih Cami içi ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Camiyi gören binaların tepesine keskin nişancılar yerleştirilirken, cami çevresinde de ambulanslar yer aldı.

Öte yandan, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini, Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu adına ayrı ayrı olmak üzere, cenaze için çok sayıda çelenk gönderildiği gözlendi.

Cenaze törenini adeta bir medya ordusu izlerken, birçok kanal canlı yayın yaptı, yüzlerce basın mensubu törende görev aldı.Törene katılanlar arasında milli takım forması giyenlerin de olduğu görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title