Haberler

Devletin Zirvesi, Deniz Harp Okulundaydı

Deniz Harp Okulu diploma ve sancak devir-teslim töreni, devletin zirvesinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

*deniz Harp Okulu diploma ve sancak devir-teslim töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve kuvvet komutanlarının katılımıyla gerçekleşti.

*Yorgun olan Başbakan'ın tören sırasında arasıra gözlerinin kapanması kameralara yansıdı

Haber: Dilhun GENÇDAL ? Kamera: Yaşar KAÇMAZ İstanbul - DHA

Deniz Harp Okulu diploma ve sancak devir-teslim töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve kuvvet komutanlarının katılımıyla gerçekleşti.

134 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Kemalettin Gür'ün konuşmasıyla devam etti. Gür, 130'u Türk, 1'i Azerbaycan, 2'si Kazakistan, 1'i Ürdün olmak üzere 134 deniz teğmenini donanma saflarına yolcu etmenin gururunu yaşadığını belirterek, 'Genç Bahriyelilerin çağdaş değerlerin ve dünyadaki gelişmelerin bilincinde, yüreklerinin Atatürk, vatan ve deniz sevgisi ile dolu olmaları gurur kaynağımızdır. Bu kapsamda içtikleri anda bağlı kalarak vatanımızın ve milletimizin bölünmezliği ve bekası için büyük bir azim ve özveri ile çalışacaklarına inancım tamdır. Onlara Atatürk'ü ve onun emaneti olan Cumhuriyet ve devrimlerini iyi anlayarak dört elle sarılmalarını, belirlediği rotadan asla şaşmamalarını, o rotanın sadece bahriyemizi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni değil, Türk ulusunu hak ettiği çağdaşlık ve gelişmişlik limanına eriştirecek tek rota olduğunu öğretiyor ve yaşatıyoruzö diye konuştu. Mezunlar adına konuşan okul birincisi Teğmen Eren Atmaca da, 'Büyük bir onurla belirtmek isteriz ki, Atatürk ilkeleri doğrultusunda, çağdaş bilim ve teknolojinin gerektirdiği anlama, izleme, araştırma ve çözme yeteneklerimizi sizlerin büyük emeklerinizle kazandık, onurumuzla, cesaretimizle ve sadakatimizle de bu niteliklerimizi geliştirdikö dedi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı'na da hitap eden Atmaca, 'Sayın Cumhurbaşkanım, yeni mezun 134 deniz teğmeni olarak, içtiğimiz anda bağlı kalarak, emrimizde görev yapacak personele sadece emir veren değil, aynı zamanda bıkıp usanmadan bilgi, insani ve ahlaki değerleri aktaran birer subay olacağımıza, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olarak aziz vatanımız için canımızı seve seve feda etmekten asla kaçınmayacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

BAŞBAKAN YORGUNDU

Atmaca, konuşmasının ardından 238'inci yıl baklasını denize verdi.

Diplomaların verilmesiyle devam eden törende, birinciye Cumhurbaşkanı Gül, ikinciye TBMM Başkanı Çiçek, üçüncüye Başbakan Erdoğan, dördüncüye ise Orgeneral Özel tarafından diploma verildi. Diploma verilmesinin ardından sancak devir teslimi gerçekleştirilen tören, Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunması ve geçiş töreniyle sona erdi.

Öte yandan protokolde oturan Başbakan'ın gözlerinin sık sık kapanması kameralara yansıdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title