Haberler

Devlete Fahiş Fiyatla İlaç Sattığı Öne Sürülen 8 Sanığın Yargılandığı Dava Karara Bağlandı

Sağlık Bakanlığı'na Fahiş Fiyatla İlaç Satıldığı İddiasıyla Yargılanan 6'sı Sağlık Bakanlığ'ı Çalışanı 8 Sanığın Yargılandığı Dava Karara Bağlandı. Mahkeme Heyeti 8 Sanığın 'Suç İşlemek İçin Kurulan Örgüte Üye Olmak' Suçundan Beraatına Karar Verdi.

Sağlık Bakanlığı'na fahiş fiyatla ilaç satıldığı iddiasıyla yargılanan 6'sı Sağlık Bakanlığ'ı çalışanı 8 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti 8 sanığın ''Suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'' suçundan beraatına karar verdi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanıklardan Mahmut Tokaç ile Saim Kerman hazır bulundu. Duruşmayı karara bağlayan mahkeme heyeti 8 sanık hakkında ''suç işlemek için örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak'' suçundan beraatlarına karar verdi.

Bakanlık çalışanı 6 sanığın, ''görevi kötüye kullanma'', ''ihaleye fesat karıştırmak'' ve ''fiyatları etkileme'' suçlarından, Roche çalışanı Elif Arıbal ile Mehmet Fatih Kaygusuz hakkında da '''ihaleye fesat karıştırmak'' ve ''fiyatları etkileme'' suçlarından görevsizlik kararı veren mahkeme heyeti, bu sanıkların dosyalarını da İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne'' gönderdi.

(YM-RA-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title