Haberler

Devlet, vatandaşı için seferber

Güncelleme:

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı 80 nüfuslu Erikli köyünün içme suyuna kavuşturulması için çalışma başlatıldı.

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı 80 nüfuslu Erikli köyünün içme suyuna kavuşturulması için çalışma başlatıldı.

Kütahya Valisi Ali Çelik, vatandaşların su sıkıntısının giderilmesi için sondaj çalışması yapılması planlanan bölgelerde incelemelerde bulundu.

Erikli köyünün komşu köylerinden Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Dombayçayırı Köyü'ne giden Vali Ali Çelik, Bilecik Valisi Bilal Şentürk ve köy sakinleriyle bir araya geldi.

Ziyarette; Domaniç Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Dombayçayırı Köyü Muhtarı Rafet Cin, Erikli Köyü Muhtarı Cengiz Yıldırım hazır bulundu.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyen Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Erikli Köyü'nün su ihtiyacının karşılanması için köy sakinlerinin kabul etmesi halinde Dombayçayırı Köyü'nde sondaj çalışması yapılacağını söyledi. Vali Şentürk, "Ortak akılla çalışacağız. Yokluklar paylaşılarak azalır" dedi.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" şiarıyla sorunlara çözüm aradıklarını, bu çözümün bir ortağının da Dombayçayırı Köyü sakinleri olabileceğini belirten Kütahya Valisi Ali Çelik, "Sağlıklı bir yaşam tüm insanlarımızın hakkı. Komşu köyünüz olan Erikli Köyü'müzün su sıkıntısını giderebilmek amacıyla su araştırması yapacağız. Araştırma yapmak istediğimiz alanlardan biri de sizlerin de kabul etmesi halinde Dombayçayırı Köyü. Herkesin inandığı, devletimizin ve milletimizin çıkarlarını koruyacak bir çalışma arzusundayız" diye konuştu.

Dombayçayırı köyü sakinlerinin suyunu paylaşması halinde hiçbir zarar görmeyeceğinin altını çizen Vali Çelik, sondaj çalışmasıyla su tespit edildiği takdirde iki köyün de kazançlı çıkacağını söyledi.

Köy sakinlerinin istişarelerde bulunup ortak karara varmasının ardından konuya ilişkin protokol yapılacağı belirtildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilecik Domaniç Kütahya Erikli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title