Haberler

Devlet Üretiyor Köylü Yapıyor

Ardahan’ın Çıldır ilçesine bağlı köylerde vatandaşlar imece usulü yollarına parke taşı döşüyor.

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı köylerde vatandaşlar imece usulü yollarına parke taşı döşüyor.

Ardahan Valiliğine bağlı İl Özel İdare Müdürlüğünün bu yıl faaliyete geçirdiği taş parke üretim tesisi köylere destek vermeye başladı. Köyleri çamurdan kurtarmak için üretime başlanan taş parke birçok köye ulaşmaya başladı. Köylerde taş parke döşemek için usta talep etmeyen köylü sakinleri, "devlet üretsin biz imece usulü köyümüze taş parke döşeriz" diye yetkililere seslendi.

İlk örneği ise Çıldır ilçesine bağlı Gölbelen köyünde başlandı. Köylüler İl Özel idaresinin taş parke ve kum vermesi sonucu köylerinde yeni yaptıkları taziye evi ile okulun bahçesini taş parke yapmaya başladılar. Köylü sakinleri çocuktan yaşlısına kadar el birliği ile bu işe sarılması çevrede de olumlu karşılandı. Gölbelen Köyü Muhtarı Habip Altundaş yaptığı açıklamada, "Allah devletimizden, Valimizden, Kaymakamımızdan, Genel Sekreterimizden razı olsun. Bizlere gönderdikleri taş parke ve kum sayesinde köyümüz ayrı bir güzelliğe kavuşuyor. Bizler taş parke ve kum talep ederken usta talep etmedik çünkü imece usulü ile bu işi yapmayı kararlaştırdık köylülerimizle birlikte. Şuanda görüyorsunuz tüm köy burada Allah herkesten razı olsun. İnşallah köylülerimiz ve devletimizle birlikte daha güzel işler yapacağız köyümüze" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ardahan Çıldır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title