Haberler

Devlet, Roman Vatandaşların Sorunlarını Dinledi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Roman vatandaşların çoğunlukta olduğu Yavuz Selim Mahallesi’ne giderek, vatandaşların sıkıntılarını yerinde dinledi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Roman vatandaşların çoğunlukta olduğu Yavuz Selim Mahallesi'ne giderek, vatandaşların sıkıntılarını yerinde dinledi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Roman vatandaşların yoğunlukla yaşadığı Samsun'un Canik ilçesinde Yavuz Selim Mahallesi'nde polis-vatandaş ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla toplantı düzenledi. Toplantıya katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin ve müdürler Roman vatandaşlar tarafından davul-zurna ile karşılandı. Mahallede bir kahvehanede yapılan toplantıda mahalleli adına söz alan Roman vatandaşlar okul, cami, iş ve uyuşturucu konusunda şehrin ileri gelenlerinin kendilerine yardım etmesini istedi.

"İNSANLAR SİZİN GİBİ KARARMAK İÇİN GÜNEŞİN ALTINDA YATIYOR"

Roman vatandaşların tenlerinin esmer olmasının kötü bir şey olmadığını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Siz bizim kardeşlerimizsiniz. Öyle siyah olduğunuz için filan ayrım olmaz. Tam tersine insanlar sizin gibi kararmak için güneşin altında yatıyor. Bir de kararalım diye ilaç kullanıyorlar. Böyle bir şey olmaz, onu aklınızdan çıkartın. Sizinle ilgili asla bir ayrımcılık olmayacak. Bunu siz öyle zannediyorsunuz. Siz bizim canımız, ciğerimizsiniz. Niye ayrıcalık yapalım, niye ayrımcılık yapsınlar, niye farklı davransınlar? Tam tersine biz sizi, siz de bizi kucaklayacaksınız ki bu ülkeyi yukarıya doğru çıkartalım. Bu ülkenin binlerce problemleri var. Yeni problemler neden oluşturalım? El ele vereceğiz. Sizin sorunlarınızla ilgileneceğiz. Gücümüz yettiğince sorun gibi gözüken problemleri devreden çıkartacağız. Sorunların yumağını küçültüp ortadan kaldırmaya çalışacağız" dedi.

"SİZ ÇOCUKLARINIZA ÜNİVERSİTE OKUTUN, GERİSİNİ BİZE BIRAKIN"

Her şeyden en önemlisinin eğitim olduğunu belirten Vali Şahin, "Arkadaşlar, eğitim konusunda siz bize destek olacaksınız. Yavrularımızı eğiteceğiz. Altımızda arabamız varsa onu satacağız. Evimizi satacağız. Bizim elimizde ne kadar imkan varsa bunları çocukların eğitimi için kullanacağız. Ama mutlaka çocukları eğiteceğiz. Eğitim olmadan hiçbir şey olmuyor. İstihdamın temelinde de eğitim var. Biraz önce 'temizlik yapmak için eğitim mi gerekir' dediniz. Evet, ona da eğitim gerekiyor. Artık eskiden olduğu gibi süpürgelerle temizlik yapılmıyor. Şimdi robotik makinelerle temizlik yapılıyor. Bu eğitim konusu istihdam oluşsun veya oluşmasın, iş bulunsun veya bulunmasın, üniversiteyi bitirsin çocuklar evde otursun. Üniversiteyi bitirmeden evde oturmak yerine, üniversiteyi bitirip evde otursunlar. Göreceksiniz ki çocuklar iyi eğitim aldıktan sonra mutlaka iş bulacaklardır. Siz yavrularınıza üniversiteyi bitirtin, bana getirin deyin ki, 'benim çocuğum üniversiteyi bitirdi.' Bırakın onu biz düşünelim" diye konuştu.

ROMAN ANNE: "BU MAHALLEYİ UYUŞTURUCUDAN KURTAR"

Toplantının sonunda İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un yanına gelen Roman bir anne oğlunun da uyuşturucu kullanmaktan cezaevinde olduğunu belirterek, "Bu mahalleyi uyuşturucudan kurtar" diyerek ondan yardım istedi.

Toplantıya ayrıca Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İŞKUR İl Müdürü Kasan Kılıçarslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Roman Dernekleri Federasyonu temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantı, görüşlerin alınmasının ardından sonra erdi. Vali Şahin, gelirken olduğu gibi giderken de davul- zurna eşliğinde uğurlandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin Samsun Canik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title