Haberler

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

SAKARYA/ Sakarya ve Kocaeli'de 2 şehit yakını ile 5 gaziye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç madalyaları ve beratları verildi.

SAKARYA/ Sakarya ve Kocaeli'de 2 şehit yakını ile 5 gaziye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç madalyaları ve beratları verildi.

Sakarya'da, Somali'nin başkenti Mogadişu'da büyükelçilikteki nöbeti sırasında teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan özel harekat polisi Mustafa Bozkurt'a madalyası takdim edildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi'ndeki törende, memleketin ve dünyanın dört bir yanında Türk bayrağının şan, şeref ve iftiharla dalgalanabilmesini sağlayan kahraman güvenlik mensuplarına teşekkürün az kalacağını söyledi.

Adsız kahramanlardan birinin gazi Bozkurt olduğunu anlatan Coş, "Mogadişu Büyükelçiliğimizi ele geçirmek, bayrağımızı indirmek, oradaki Türkiye Cumhuriyeti varlığına son vermek, zarar vermek isteyen gözü dönmüş hainlerin ağır saldırılarına karşı gerçekten çok önemli ve büyük başarı sergileyerek, elçiliğimizi o saldırıdan korumuş, görevlerini kahramanca yerine getirmişlerdir" diye konuştu.

Gazi Bozkurt ise törenin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, madalya aldığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Gerek Türkiye gerekse dünyanın her yerinde, Türkiye Cumhuriyeti bayrağını koruyan bütün silah arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun. Bu madalyayı onların adına da aldım" dedi.

Allah'ın acı ve dertten önce sabrını verdiğini dile getiren Bozkurt, "Allah yanımızda, dilimizde, kalbimizde olduktan sonra hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. 'Allah' diyen insan, onun izniyle çok güzel şeyler yaşıyor. Allah rızası ve devletin bekası için gazi olmak veya yaralanmak, belki de tatlı yemek gibi bir şey" ifadelerini kullandı.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Garnizon Komutanı Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, askeri erkan, gaziler ve Bozkurt ailesi ile silah arkadaşları katıldı.

Kocaeli

Kocaeli'de de 2 şehit yakını ile 4 gaziye madalya ve beratlarının verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tören, şehitler Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz ve Denizaltı Savunma Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt ile gaziler 1. Sınıf Emniyet Müdürü Nedret Argun, polis memurları Hakkı Aydın ve Rahmi Altay ile piyade er Celal Çakmak'ın özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti. Bu sırada şehit yakınlarının duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türk milletinin, şehit ve gazi kahramanlarıyla, varlığı ve bekasına karşı yönelen iç ve dış tüm tehditlere karşı sarsılmadan, güçlenerek ve gelişerek sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

Güzeloğlu, "Bu yüzyılın başında varlık mücadelemizi tehdit eden ve o günden bugüne bu uğurda hain emelleriyle karşımıza çıkan her türlü iç ve dış şer güçleri ile çevrenin, sarsılmaz imana sahip bu milletin her bir ferdinin karşısında yok olmaya ve hain emellerinde boğulmaya mahkum olduğunun da bir kez daha bilinmesini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Gazi Argun, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Devletin ilgisine, Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Valimizin ilgisine çok teşekkür ediyorum. Duygulu bir andı. Devletimizin gazi ve şehitlerimizi unutmaması çok önemli, onları unutmamak lazım, özellikle de şehitlerimizi. Unutmama yönünde devletin duygusu olduğunu biliyorum, burada da bugün bunu gösterdi. Devlet tekrar terörle yoğun bir mücadele sürecine girdi, başaracaktır, başarılması gerekiyor. Başaracaktır, ona inancım da var" dedi.

Törene, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Komutanı Mehmet Daysal ve İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Sakarya Somali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
title