Haberler

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

ERZURUM/ Erzurum ve Ağrı'da düzenlenen törenlerle vazife malulü ve gazilere, devlet övünç madalyaları verildi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, geçirdiği kaza nedeniyle vazife malulü olduktan sonra emekli edilen bekçi Yaşar Arslan ile Trabzon Emniyet Müdürlüğünde görevliyken 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu vazife malulü olan polis memuru Sefa Emre Yılmaz'ı makamında kabul etti.

Arslan ve Yılmaz'a törenle devlet övünç madalyalarını vererek tebrik eden Altıparmak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine şu anda bütün Türkiye'de aynı anda devlet övünç madalyalarını veriyoruz" dedi.

Bekçi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anlamlı bir günde, anlamlı bir madalya aldıklarını belirterek, "Mutluyuz, sevinçliyiz. Şehitler gününde bizleri gururlandırdılar" diye konuştu.

Halen Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde idari polis olarak görev yapan Yılmaz da "Gururluyuz, mutluyuz" ifadesini kullandı.

-Ağrı'daki tören

Ağrı Valisi Musa Işın da 2012 yılında Trabzon'un Düzköyü ilçesindeki karakolun önüne konulan uzaktan kumandalı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan gazi Doğan Özkartal ile 1994 yılında Kars'ın Digor ilçesi Karakale mevkisinde yaralanan gazi Abdullah Boyraz'a devlet övünç madalyalarını verdi.

Vali Işın, "Sayın Cumhurbaşkanımız adına iki gazimize devlet övünç madalyası takdim ediyoruz. Bizim hem inancımızda hem de kültürümüzde vatan için en büyük fedakarlık şehitlik ve gazilik mertebesidir" dedi.

Ülkede 76 milyon insanın kardeş olduğunu ifade eden Işın, şunları kaydetti:

"Bu vatan toprağında hepsinin kanı vardır. Hepsi fedakarlık yapmış, şehit vermiş, gazi olmuştur. Bu kadim birlikteliği hiç kimse bozamayacaktır. Bundan sonra da memleketimiz ve vatanımız için 76 milyon insan birlikte olacaktır. Hiçbir şekilde dış mihrakların oyununa gelmeyecektir. Bu milletin asaletinde insan öldürmek yoktur. İnsan olan insan öldürmez. Allah'ımız, Peygamberimiz, kitabımız, kıblemiz, vatanımız ve bayrağımız bir. Bu kadar ortak, müşterek olan başka millet yoktur. Bu birliktelikler, bu ortaklıklar bizi hiçbirimizden ayırt etmeyecektir. Bir tutkal gibi bizi birbirine yapıştıracaktır."

Işın, iki gaziye Cumhurbaşkanı Erdoğan adına teşekkür ederek, fedakarlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Yaşar Arslan Trabzon Erzurum Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
title