Haberler

Devlet Opera ve Balesi, sahnelerde olamadığı bu dönemde de seyircilerine ulaştı

Güncelleme:

Türkiye'nin, Mart ayından itibaren içinden geçtiği pandemi döneminde, sahnelerde olamayan İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu durumun eksikliğini biraz olsun azaltmak için, seyircilerine sosyal medya yolu ile ulaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışması kapsamındaki instagram uygulaması"Sanat Cepte" hesabındanyayınlara katılan İDOB Sanatçılarından ; Sanat YönetmeniveBas Suat Arıkan, Tenor Hakan Aysev, Soprano Burcu Soysev, arp sanatçısı Pınar Sivritepe, Orkestra Şefi Serdar Yalçın ve keman sanatçısı Seda Subaşı Yalçın, Tenor Hüseyin Likos ve Mezzosoprano Deniz Likos, canlı performanslar ile sanatseverler ile buluştular.

İDOB, sosyal medya hesabı (instagram)yolu ile isePandemi döneminde, seyricilerineyeni deneyimler yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor.Solistler Soprano Hande Soner Ürben , BaritonMurat Güney ve İDOB Orkestrası Konzermeister'i Oleksandr Samoylenko; canlı yayınlanan"Ev Konserleri" ile ,seyircilere ulaştı. Konserlerin devamında Tenor Caner Akın ve Soprano Hale Soner'in konserleri izlenebilecek.

Çağrı Köktekin ile canlı yayınlanan"Ahde Vefa Sohbetleri"ise emekli opera sanatçısı Remziye Alper ile başladı, devamında ise seyirciler ,İDOB'a hizmet vermiş , emektar sanatçıların sohbetlerini izleyebilecekler.

Bale Sanatçıları İlke Kodal , Ebru Cansız ve Modern Dans Sanatçıları Mert Öztekin, Huri Murphy yinecanlı dersler ile yayında olmaya devam ediyorlar.

Ayrıca hergün,şimdiye kadar İDOB'unrepertuvarında yer bulmuşopera, bale ve modern dans eserine ait arşiv dökümanları, sanatseverlerin geçmişe yolculuğuna eşlik ediyor.

1 Haziran 2017 yılında , İDOB'un, resmi instagram hesabı "@operabaleistanbul"ile başlayan yolculuğu, 3. yaşını doldururken, zamanla daha büyük bir aile olmanın da mutluluğunu yaşıyor. İDOB Sanat Yönetmeni ve Müdürü Suat Arıkan bu vesile ile , yayınladığı mesajında;İDOB sosyal medya ekibi; Engin Yavuz, Defne Arıkan, Murat Dürüm, Deniz Özbek, Burhan Yücel ve Gürdeniz Bursalı'ya tebrik ve teşekkürlerini iletti …

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Sosyal Medya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title