Haberler

Devlet Halk Dansları Topluluğu İzleyenleri Büyüledi

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediyenin ev sahipliğini yaptığı 13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Türk Halk Müziği sanatçıları sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediyenin ev sahipliğini yaptığı 13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Türk Halk Müziği sanatçıları sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi'nde sahne alan Devlet Halk Dansları Topluluğu farklı yörelerine ait oyunları sergiledi, Türk Halk Müziği sanatçıları Yeşim Karaibrahimoğlu ve Sıtkı Akın ise türküleriyle sanatseverleri mest etti.

Mersin Uluslar arası Müzik festivali Sanat Remzi Buharalı, Festivale destek veren sivil toplum örgütü ve kamu kurumlarına teşekkür etti.

Program sonunda sanatçıları tebrik eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus'un her dönemde kültür ve sanat merkezi olduğunu söyledi. Can, "Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan, dünyanın merkezi dediğimiz Tarsus, birçok kültürel değeri de bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenledir ki, Tarsus Belediyesi kültürel ve sanatsal faaliyetlere imkanlar el verdiği sürece her zaman destek olmuştur. Festival kapsamında şehrimize gelen Devlet Halk Dansları topluluğu dünyada ülkemizi bir bayrak gibi temsil etmektedir. Bize güzel bir programa yaşattıkları için Devlet Halk Dansları Topluluğuna ve bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Can, sanatçılara ve sanat yönetmenlerine günün anısına çeşitli hediyeler verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Can Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title