Haberler

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç Seydişehir'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sürecinde 27 Nisan'da Gece Yarısı 'Bildirimi, Muhtıramı, Ne İdiğü Belirsiz Bir Yazının İnternet Sitesinde Yer Aldığını' Belirterek, Buna Karşılık 'Dimdik Durduklarını, Boyun Eğmediklerini, Korkmadıklarını, Sandığa Giderek Yüzde 47 Oyla Yeniden İktidara Geldiklerini' Söyledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde 27 Nisan'da gece yarısı 'bildirimi, muhtıramı, ne idiğü belirsiz bir yazının internet sitesinde yer aldığını' belirterek, buna karşılık 'dimdik durduklarını, boyun eğmediklerini, korkmadıklarını, sandığa giderek yüzde 47 oyla yeniden iktidara geldiklerini' söyledi. Arınç, Konya'nın Seydişehir ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret ettikten sonra Seyit Harun Bulvarı'nda halka hitap etti.

Gösterilen ilgiden, kardeşlikten ve ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Arınç, Seydişehir'in Konya'nın ve memleketin en güzel, maneviyatlı, kültür ve tarih varlıkları yoğun bir ilçesi olduğunu belirtti.

Halk oylamasını konuşmak ve AK Parti'nin 9. kuruluş yıl dönümünde nereden nereye gelindiğini anlatmak için Seydişehir'e geldiğini bildiren Arınç, çok coşkulu bir miting gerçekleştirdiklerini söyledi.

Arınç, 'Bu mitinge bakan birçok insan iç geçiriyor, 'Ah keşke şu toplantıda bunun 5'te biri kadar kalabalık olsaydı' diye' dedi.

AK Parti'nin 14 Ağustos 2001'de kurulduğunu, 1 yıl sonraki seçimlerde tek başına iktidara geldiğini anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

'Yeni kurulan bir parti olarak iktidara geldik. 30-40-50 yıllık partiler vardı. Hepsi eskimiş, yıpranmış, halkın gözünden düşmüş, millet onlardan fayda ve hizmet görmemiş. Dolayısıyla siyasete karşı çok büyük bir ilgisizlik ve nefret oluşmuş. 2001 yılında tarihin en büyük krizini yaşayan ülkemizde, üç partili koalisyon hükümetine millet, 3 Kasım 2002'de öyle bir ders verdi ki bir yıllık parti olan AK Parti ilk defa girdiği seçimde yüzde 36 oy, 367 milletvekili ile tek başına iktidara geldi. Bu sizin başarınızdır. Konya, Türkiye'deki bu başarının en büyük payına sahiptir.'

Arınç, 2002'de 7 partinin parlamento dışında kaldığına işaret ederek, milletin diğer siyasi partilere 'büyük bir sille vurduğunu ve tek başına AK Parti'yi iktidar yaptığını' söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinden de söz eden Arınç, şunları söyledi:

'27 Nisan'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda gece yarısı bir bildirimidir, muhtıra mıdır, ne idiğü belirsiz bir yazıyı bir internet sitesine koydular. Bize şunu söylüyorlardı, 'bundan öncekiler biz ne dersek onu yapıyordu' Ben size Türkçesini söylüyorum, mealini anlatıyorum. Bu bildirinin veya muhtıranın meali şuydu, 'Eskiden biz gık dedik mi şapkasını alıp kaçarlardı, kaşımızı bir kaldırdık mı yukarıya, ödleri patlardı. Bunlar da fazla oluyor canım, iki seçim kazandılar. Üstelik bir de AK Parti'den cumhurbaşkanı seçecekler. Üstelik seçecekleri bu adamın hanımının da başı örtülü, olmaz' dediler. Bugüne kadar buna benzer sözlerin karşılığı şuydu; Demirel'in yaptığı gibi şapkayı alıp kaçmak, bir başkasının yaptığı gibi 'başüstüne' demekti. AK Parti böyle yapmadı. Biz halkın seçtiği hükümetiz, bizim gücümüz halktan ve haktan geliyor. Senin bu söylediklerini aynen sana iade ediyoruz. Biz buradayız hiçbir yere gitmiyoruz. Dimdik durduk boynumuzu eğmedik, ağlamadık, korkmadık ve dedik ki biz bu buyuz, vazifemizi yapacağız. Sandığa gittik 22 Temmuz 2007'de yüzde 47 oy aldık, 347 milletvekili ile yeniden tek başımıza iktidara geldik. Bu üçüncü büyük zaferdir.'

(Sürecek)

(ÖND-SEB) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title