Haberler

Devlet Bakanı Tüzmen KKTC Yolcusu

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "7. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu"na Katılmak Üzere Yarın Gece KKTC'ye Geliyor.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "7. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu"na katılmak üzere yarın gece KKTC'ye geliyor.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nden alınan bilgiye göre, Perşembe gününe kadar KKTC'de kalacak Tüzmen, Salı günü devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretlerde bulunacak. Çeşitli resepsiyonlara katılacak olan Tüzmen, işadamlarıyla da görüşecek. Tüzmen'in işadamlarıyla görüşmelerinde, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve sorunları üzerinde duracağı öğrenildi.

Türkiye Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı ile Yakın Doğu Üniversitesi'nin (YDÜ) işbirliği ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenecek 7. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu, 11 Aralık Salı günü saat 09.30'da başlayacak. YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek forum, 14 Aralık Cuma günü tamamlanacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in açılış konuşmalarının ardından, "Türk Dünyası Ressamları Resim Sergisi"nin açılışı yapılacak ve daha sonra panellere geçilecek.

Forum kapsamında "Türk Dünyasında Küresel Ekonomi İlişkileri ve Entegrasyonlar", "Türk Dünyasında Bölgesel Ekonomik İlişkiler ve Ticaret" ile "Ortak Kültür Mirası" konulu paneller düzenlenecek.

Forumun son günü olan cuma günü, özel oturumda KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Prof Dr. İlber Ortaylı birer konuşma yapacak. Forumun sonunda kapanış bildirgesi de yayımlanacak. Forumda Türkiye ve KKTC yanında Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya ve Gürcistan'dan katılımcılar yer alacak.

Etkinliğe katılacak Azeri sanatçılar Nuriye Husainov ve Şamistah Aliev, 13 Aralık Perşembe akşamı YDÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde halka açık bir konser verecek.

(MG-CY-CY-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title