Haberler

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı: Kesk'in İstekleri Marjinal

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (kesk)'in Toplu Görüşme Masasında Dile Getirdiği İsteklerin Marjinal Teklifler Olduğunu ve Türkiye'nin Reel Gerçekleri ile Uyuşmasının Mümkün Olmadığını Söyledi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'in toplu görüşme masasında dile getirdiği isteklerin marjinal teklifler olduğunu ve Türkiye'nin reel gerçekleri ile uyuşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Kapadokya Dedeman Otel'de sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir toplantıya katılmak üzere Nevşehir'e gelen Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ilk olarak Nevşehir Valisi Osman Aydın'ı ziyaret etti. Valilikte gazetecilere açıklama yapan Yazıcı, bir soru üzerine, "Bana göre KESK'in istekleri marjinal teklifler. KESK her yıl toplu görüşmelerin ilk açılış kısmına katılır, isteklerini söyler. Bunlar gündeme alınmazsa masayı terk eder. Geçen yıl kendilerini uyarmıştım. Bu yılda aynı şeyleri yaptılar. Yüzde 40 zam istiyorlar. Bu istekleri Türkiye'nin reel gerçekleri ile uyuşmuyor. Kendisi bizim tarafımıza gelse de yüzde 40 zam verecek kaynağı belirtse. Biz de ona göre bu zammı versek" dedi.

Memur sendikaları ile yürütülen görüşmeler ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Yazıcı, ücret konusunda çalışanları enflasyon altında ezdirmeyeceklerini, ancak bu konuda bütçe imkanlarını da dikkate alacaklarını belirtti. Yazıcı şunları söyledi:

"Biz hiçbir zaman kamudaki çalışanları, gerek işçi olsun, gerekse de memur olsun. Bunları enflasyona ezdirmedik. Mutlaka her yıl yaptığımız görüşmelerde ücretlere yaptığımız yansımalar, ücretlere yaptığımız takviyeler hep enflasyonun üzerinde olmuş, onun altında olmamıştır. Geçtiğimiz yıl 2.5 + 2.5 dedik ama enflasyon biraz farklı çıkınca 2.5 sonradan 3.59'a yükseldi. Bunun farkını da hemen Ağustos ayı başında ödedik. Diğer farkı da doğarsa eğer sene sonunda ödeyeceğiz. Ücret konusunda çalışanları enflasyon altında ezdirmeyeceğiz. Elbette ki bunları yaparken millete ait olan bütçeyi, bütçe imkanlarını dikkate almak suretiyle arkadaşlarımıza öneride bulunacağız. Onlarında bunu anlayışla karşılayacağını umuyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title