Haberler

Devlet Bakanı Babacan: Türkiye Tek Taraflı Adım Atmayacak

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Limanların ve Havaalanlarının Rumlara Açılması Konusunda Türkiye'nin Kesinlikle Tek Taraflı Bir Adım Atmayacağını Söyledi. Babacan, "Sanılmasın Ki Bu Son Ana Kadar Böyle Gider, Son Anda Bir Şey Olur. Böyle Bir Şey Olmayacak. Onun İçin Şimdid...

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, limanların ve havaalanlarının Rumlara açılması konusunda Türkiye’nin kesinlikle tek taraflı bir adım atmayacağını söyledi. Babacan, “Sanılmasın ki bu son ana kadar böyle gider, son anda bir şey olur. Böyle bir şey olmayacak. Onun için şimdiden herkesin çözüm için uğraşıyor olması lazım¨ dedi.

Belçika`nın başkenti Brüksel`de düzenlene ‘Türkiye`yi Kaybediyor muyuz?` konulu bir konferansa katılan Babacan, konferansın ardından basına açıklamalarda bulundu. Aralık ayındaki AB zirvesine kadar Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki görüşlerini Avrupa başkentlerinde anlatacaklarını belirten Babacan şunları söyledi:

¨Sonuç ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun Türkiye tek taraflı adım atmayacak. Bunu daha kuvvetli nasıl ifade edebiliriz bilemiyorum. Bunun herkes farkına varmalı. Sanılmasın ki bu son ana kadar böyle gider, son anda bir şey olur. Böyle bir şey olmayacak. Onun için şimdiden herkesin çözüm için uğraşıyor olması lazım. Ve çözümden kimsenin kaçmaması lazım. Özellikle Yunanistan’ın masada olması lazım. Hiçbir ülke kendini bu işten izole edemez. Ben bunun dışındayım diyemez. O zaman sorarlar, niye Annan Planı sürecinde masadaydın?¨

“RUMLAR, ‘BİZ ÜYEYİZ, TÜRKİYE’DEN İSTEDİĞİMİZ ALIRIZ’ DİYEMEZ¨

AB’nin izolasyonların kaldırılması konundaki taahhütlerini yerine getirmesini beklediklerini belirten Babacan, “Orada atılan adımların Türkiye’de de karşılığını bulacağını açık açık ifade ediyoruzö dedi. AB’nin en büyük hatayı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni üye olarak yaptığını belirten Babacan şunları kaydetti:

“BM defalarca AB’ye söyledi. Kıbrıs’ı sorunlar çözülmeden üye yapmayın dedi. Problemleri içinize alıyorsunuz dedi. Defalarca uyardılar fakat dinlemediler. Hatanın büyüğü Kıbrıs’un bu haliyle üye yapılmasıydı. Fakat bu oldu. Şimdi karşımızda bu bir gerçek. Bununla da yaşama zorundayız. Ama Kıbrıs’ın üye olmasını hiçbir zaman Kıbrıs konusunun çözümünde Rumların konuyu istediği yöne çekmesine asla ve asla izin vermemeliyiz. Yani hiçbir zaman Rumlar biz üyeyiz, Türkiye’den istediğimizi alırız, onun için masaya falanda oturmayız, görüşmede yapmayız diyemez. Toplantıda da söyledim, bugüne kadar Yunanistan’ın ya da Rum Kesimi’nin gelin şu işi bi konuşalım, çözelim dediğini duyan oldu mu? Bir inisiyatif aldığını gören oldu mu? Proaktif bir tutum aldığını gören oldu mu? Sürekli reaktif bir tutum, sürekli önlerine konan çözümleri reddeden, sürekli görüşmeden kaçan taraf¨

¨TÜRKİYE’DE KİMSE KIBRIS KONUSUNDA ‘OLSUN VARSIN’ DİYEMEZ¨

Türkiye’de halkın oyuyla iktidara gelen hiçbir hükümetin Kıbrıs konusunda tek taraflı adım atamayacağını da belirten Babacan, “ Haklılığımız ortada. Bu haklılığımızı ne derecede AB üyesi ülkelere anlatabildik bu tartışılır ama biz kendimizden çok eminiz. Türkiye’de tek bir sivil toplum örgütü, tek bir düşünür, tek bir köşe yazarı, tek bir siyasi parti olamaz ki, ‘Türkiye limanları açsın, niye bu kadar krize sürüklüyoruz bu işi’ desin. Türkiye’de kimse Kıbrıs’la ilgili konularda olsun varsın diyemez¨ edi.

Öğleden sonra Paris’te, yarın Lüksemburg’da, Çarşamba günü İsveç’te ve Perşembe günü Danimarka’da temaslarda bulunacağını hatırlatan Babacan, “Aralık ayındaki AB zirvesine kadar Avrupa başkentleriyle olan temaslarımız devam edecek. Zirveye kadar mümkün olduğunca fazla Avrupa başkentini ziyaret etmeyi planlıyoruzö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title