Haberler

Devlet Bakanı Aydın, Baykal'ı Ziyaret Etti

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Parti Genel Merkezinde Ziyaret Etti.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

Aydın, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-DİYANETİN KARDO İHTİYACI-

40 yıldır yürürlükte olan teşkilat yasasının bazı maddelerinin yasa yayınlandıktan kısa bir süre sonra, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatan Aydın, bunun, şimdi hizmette bazı zorluklar çıkardığını işaret etti.Bu konuda 6-7 maddelik bir yasa tasarısı hazırlayacaklarını belirten Aydın, görüşmede bunun yanı sıra Diyanet'in kadro ihtiyacı konusunun da gündeme geldiğini kaydetti.

Bakan Aydın, konu ile ilgili tasarının gündeme alınması için Baykal'dan destek istediğini, yaptıkları

görüşmede bunun dışında herhangi bir konunun gündeme gelmediğini söyledi.

-CUMHURBAŞKANLIĞI KONUSU GÜNMEDE GELMEDİ-

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanlığı'nın 'C'si gündeme gelmedi mi?" sorusuna karşılık verirken de Aydın, "C'si dahi gündeme gelmedi. Zaten gelecek bir durum da yoktu" dedi.

-ASHLEY TEDAVİSİ-

Bakan Aydın, Ankara'da yaşayan bir ailenin 13 yaşındaki özürlü çocuklarının büyümesinin engellenmesi için "Ashley tedavisi" uygulanması isteğinin hatırlatılması üzerine de, bunun yeni bir konu olduğunu ve bilimsel açıdan incelenmesi gerektiğini söyledi.

Aydın, konuya bilimsel açıklık getirilmesi durumunda Diyanet'in dini açıdan bir yorum yapabileceğini kaydetti.

"Bilimsel açıdan böyle bir yöntem uygulanabilir mi, büyüme durdurulabilir mi", bunların netlik kazanması gerektiğini ifade eden Aydın, "Ancak kişisel görüşüm şudur, eğer böyle bir durum varsa, bir insanın eksik, özürlü olması onun bir kişi olmasına engel değil. Varolmuş bir kişidir. Devlette böyle günler için vardır, bütün yük ailenin üzerine bırakılmamalıdır. ABD'deki tartışmları biliyorum.Büyürse saldıraya, tecavüze uğrar yönünde. Devlet olarak vazifemiz insanları korumaktır. Sosyal devlet, bu işler için vardır, devlet bakar, devlet korur. Aileyle işbirliği içerisinde götürülür" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title