Haberler

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'den 'Petrol Kaçakçılığı' Açıklaması

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Petrol Kaçakçılığıyla Mücadelenin Namuslu Vatandaşların Hukukunu Korumak İçin Bir Zorunluluk Olduğunu İfade Ederek, Türkiye'de Artık Kaçakçılık Yapılamayacağını Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, petrol kaçakçılığıyla mücadelenin namuslu vatandaşların hukukunu korumak için bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, Türkiye'de artık kaçakçılık yapılamayacağını söyledi.

Şener, TBMM Genel Kurulunda, petrol kaçakçılığıyla ilgili gündem dışı konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik'e cevap verdi. Türkiye'nin, değişik ülkelerden petrol ithali yaptığını, bu ülkelerle, petrol miktarlarına yönelik karşılıklı teyitlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Şener, bu kapsamda 50'ye yakın ülkeye yazı yazıldığını, bunlardan 36'sının, Türkiye'ye petrol çıkışıyla ilgili veriler gönderdiğini kaydederken ''2.5 yıllık sürede, 36 ülkenin kayıtlarına göre, Türkiye'ye gönderilen petrol miktarı, değer itibariyle 28 milyar dolardır. Ülkemiz kayıtlarına göre ise giren petrolün değeri 9.3 milyar dolardır. Yani 2.5 yıllık dönemde 18.7 milyar dolarlık fark vardır. Bu süre içerisinde ortalama yıllık fark, 7.5 milyar dolardır. Bu da Türkiye'ye giriş yapan petrolün, tamamiyle yasal yoldan girmediğini gösteriyor. Bu teyitler yapılmıştır'' ifadelerini kullandı.

Artık ulusal marker uygulamasıyla, kaçak petrolün tespitinde hiçbir zorluk kalmadığını, petrol kaçakçılığıyla ilgili geçen hafta TBMM'de kabul edilen kanunu getirdiklerinin altını çizen Şener, kanunla, petrol kaçakçılığının mümkün olmadığı bir sistem getirildiğine dikkat çekti. Şener, şöyle konuştu:

''Sektörde faaliyet yapan herkesin şimdiden tedbir alması, bütün çalışmalarını bu yasal düzenlemeye göre ayarlaması ve bu yasaya intibak etmesi gereklidir. Bu kanun yürürlüğe girdikten sonra, Türkiye'de hiç kimse akaryakıt kaçakçılığı yapamayacaktır''.

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title