Haberler

Devlet Bahçeli İzmit'te

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İzmit'te 10 Bin Kişiye Seslendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adapazarı mitinginin ardından geldiği İzmit'te Perşembe Pazarı alanında "Devletin başına devlet gelecek" sloganlarıyla karşılandı.

Burada yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Bahçeli 12 Haziran seçimleri sonrasında Başbakan Erdoğan'ın yapmayı planladığı anayasa değişikliğinin içeriğini vatandaşla paylaşmasını istedi.

İzmit'te yaklaşık 10 bin kişiye hitabeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçimler sonrası yapılacak anayasa değişikliği öncesinde vatandaşların anayasanın niteliklerini ve kapsamını bilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Sayın başbakana buradan bir çağrıda bulunuyorum. 12 Haziran seçimleri sonrası bir anayasa değişikliği düşünüyorsan bunun kapsamını niteliklerini ve neyi amaçladıklarınızı milletinizle paylaşın. Türkiye'yi riske sokacak maddeler olacaksa bunu milletin öğrenmeye hakkı vardır.

Milletten oy aldıktan sonra bugünki gibi AK Partiyi 'Aldanma ve kalkınma partisi' olarak koruyacaksan bu millet sana öyle bir ders verecektir ki, Allah'ın izniyle tepetaklak gideceksin. Buraya çok dikkat etmek lazım. AK Partiye oy vermiş aziz vatandaşlarıma sesleniyorum: 2 dönem iktidar yaptınız. Bu 9 yılı iyi bir analiz edin.

Özellikle bu anayasa değişikliğinden neyi amaçlıyorsun? Anayasa değişikliği öncesini öğrenin. Ama bu milleti bölünmeye götürecek yeni Türkiye aldatmacasıysa buna katılma aziz vatandaşlarım. Burada millet, devlet, ülke vardır. Bu tehlike altına girerse ülkenin sosyal ve ekonomik sorununu çözemezsiniz. "

USTALARIN USTASI MİLLETTİR

Başbakanın ilk dönemini çıraklık, ikinci dönemini kalfalık ve yeniden görev istediği üçüncü dönemini de ustalık olarak ifade ettiğini söyleyen Bahçeli, "Bugün ülkemizin 9 yıla yakın süredir sosyal ve ekonomik sorunları çözüme kavuşturulamamıştır. Bir takım yandaş ve hanedanlarda kazan kazan oyunlarıyla menfaat sağlama içersinde olmuşlardır.

Sayın Başbakan ilk dönemini çıraklık olarak nitelendiriyor. İkinci dönemini kalfalık 3. döneminin ise ustalık dönemi olacağını ifade ediyor. Bu süreci bu şekilde tamamlarsanız, sizin çıraklığınıza baksa işten atması lazım. Kalfalığa baksa 'bundan birşey olmaz' deyip işine son vermesi lazım. Ustaların ustası kime ustalık vereceğini 12 Haziran'da millet iradesiyle ortaya koyacaktır.

Ustaların ustası bu aziz millettir. Her siyasi partiyi denemiş yeri ve saati geldiğinde, o millet, iradesiyle gerekli kararı vermiştir. Şimdi böyle bir üçlemeden dolayı hareket ediyorsanız sayın Başbakanın 9 yıllık uygulamalarında gerçekten bir çıraklık dönemi var mıdır? Gerçekten bir kalfalık yaşamış mıdır? Çıraklık olarak kastettiğiniz milli devletin üniter yapının, vatan bütünlüğünün sorgulandığı bir ortam ise bu çıraklık dönemi değil gaflet dönemidir. " dedi.

Konuşmasının ardından Devlet Bahçeli'nin boynuna Kocaelispor atkısı takılıp forma hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title