Haberler

Develer Yelken Sporu Yararına Güreşti

Bodrum'da, elde edilecek gelir yelken sporunun geliştirilmesi için kullanılacak deve güreşi festivali düzenlendi.

Turgutreis Belediyesi'nce beldede düzenlenen festivale Bodrum, Muğla, İzmir, Aydın ve diğer ilçelerden yaklaşık 110 deve katıldı. Belde içerisinde hazırlanan arenada düzenlenen deve güreşi festivalinde, develer kıyasıya güreşti. Arena etrafını dolduran binlerce kişi, deve güreşlerine yoğun ilgi gösterdi.

Güreşen develer zaman zaman arenadan kaçarak telle çevrilen ve seyircilerin oturduğu alana girdi. Seyircilerin kaçtığı, yaralananın olmadığı olayda alandaki bazı masa ve sandalyeler kırıldı.

Bazı vatandaşlar ise davul ve zurna eşliğinde oynayarak keyifli bir gün geçirdi. Havanın sıcak olmasını fırsat bilen bazı yelkenciler ise denizden hem güreşleri seyretti hem de yelken sporu yaptı.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'un örf, adet ve geleneği olan deve güreşlerini yaşatmak için festival düzenlediklerini söyledi.

Güreşlere Muğla'nın birçok bölgesinden katılım olduğunu anlatan Dinçberk,

"Bu yıl 6. kez düzenliyoruz. 110 deve festivalimize renk kattı. Hava müsaade etti ve çok güzel geçiyor. Turgutreis yelken spor kulübü çocukları şampiyon oldu. Bu güreşlerimiz yelken sporu yararına yapılıyor. Elde edilecek gelir yelken sporunun gelişmesi yararına kullanılacak" dedi.

Güreşlere Bodrum'dan devesiyle katılan Hüsnü Apak, ata geleneğini sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

İstanbul'dan güreşleri izlemek için geldiklerini belirten Alman uyruklu Skadi Jaschke de ilk kez deve güreşi izlediğini belirterek, "Güreşleri çok beğendim. Çok heyecan verici. Yine gelmek isterim" diye konuştu.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Turgutreis Bodrum İzmir Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title