Haberler

Deveciler Sanal Ortama Taşındı

İncirliova Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Tayfur Bayır, Tüm Deve Severlerin Yararlanması İçin Önemli Bir Kaynak Oluşturduklarını Belirterek, "Hazırladığımız Bu Site Bu Konudaki En Kapsamlı Sitelerden Bir Olup, Uzun Süren Araştırmaların Sonucunda Derlenen Bilgilerden Oluşmuştur." Dedi.

İncirliova Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Tayfur Bayır, tüm deve severlerin yararlanması için önemli bir kaynak oluşturduklarını belirterek, "Hazırladığımız bu site bu konudaki en kapsamlı sitelerden bir olup, uzun süren araştırmaların sonucunda derlenen bilgilerden oluşmuştur." dedi.

İncirliova Deve ve Deve Güreşleri Sevenler Derneği, Türkiye'de bir ilke imza attı. Ülkemizde 200 yıl önce Aydın'ın İncirliova ilçesinde başlayan deve güreşi şenlikleri ve bu etkinliğin ana unsuru olan develerle ilgili tüm bilgileri internet ortamında topladı. Dernek Başkanı Tayfun Bayır ve ikinci başkan Aytekin Kaya ve bölgenin en eski devecileriyle görüşülmesi sonucunda derlenen bilgiler ''www.deveciler.com'' adresinde yayınlanmaya başlandı. Yoğun bir çalışmanın ardından sitenin deve severlerin hizmetine sokulduğunu haber veren Dernek Başkanı Tayfun Bayır, hazırlanan bu site gelmiş geçmiş tüm devecilere ve bu işe gönül vermiş tüm kişilere hediye edildiğini söyledi. Deve güreşlerinin ülkenin zengin kültür mozaiğinin bir parçası olduğunun altını çizen Bayır, "200 yıl önce ilk defa ilçemizde başlayan deve güreşleri, özveriyle münferit olarak çabalayan devecilerimiz sayesinde ayakta kalmayı başarmış olan bir geleneğimizdir. Bu geleneğimizi yaşatmaya çalışan tüm devecilerimize, deve güreşi derneklerimize, deve güreşlerini düzenleyen tüm resmi ve tüzel kişilere bu çabalarından dolayı teşekkürü borç biliyoruz. Hazırladığımız bu site bu konudaki en kapsamlı sitelerden biri olup, uzun süren araştırmaların sonucunda derlenen bilgilerden oluşmuştur. Bu siteyi oluşturan bizler; amatör bir ruhla hareket ederek bu geleneğimizle ilgili bilgileri sistematik bir yapıda toplamayı amaçladık. Böylece bu 2 asırlık geleneğimizle ilgili belge ve bilgileri bizden sonraki nesillere de aktarmış olacağız" diye konuştu.

İncirliova Deve ve Deve Güreşleri Sevenler Derneği tarafından hazırlanan web sitesi; deve ve deve güreşleri ve deveciler ile alakalı akla gelebilecek her türlü soruya cevap bulunabilecek bir kaynak olarak gösteriliyor. Sitede; develer hakkında bilgiler, ülke genelindeki deveciler, deve güreşlerine katılan develer ve ülkenin deve potansiyeli, güreş düzenleyen dernek, komite, resmi ve özel kişilerin bilgileri yer alıyor.

(İK-Mİ-

(İK-Mİ-)

07.04.2007 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title