Haberler

Dev Turna Balıklarına Büyük İlgi

Erzincan'da Fırat Nehri'nde Avlanan Balıkçıların Ağına Takılan 2 Dev Turna Balığı Saatler Süren Uğraşlar Sonucu Yakalandı.

Erzincan'da Fırat Nehri'nde avlanan balıkçıların ağına takılan 2 dev turna balığı saatler süren uğraşlar sonucu yakalandı.

Erzincan'da 10 yıldan beri balıkçılık yapan Sinan Atasever ve 8 arkadaşı tarafından biri 65 diğeri 50 kilogram ağırlığındaki 2 turna balığı, kilosu 10-15 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı. İplik Caddesi üzerindeki balık tezgahlarında satışa sunulan turna balıklarından 65 kilogram ağırlında olanı kısa sürede satılırken, 50 kiloluk balığı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bir balıkçının güçlükle yerinden kaldırdığı turna balığını meraklı gözlerle izleyen bazı vatandaşlar, cep telefonlarıyla dev balığın fotoğrafını çekti.

Önceki yıllarda Fırat Nehri'nde daha sık avladıkları turna balığının son zamanlarda yine ağlarına takılmaya başladığını ifade eden balıkçı Sinan Atasever (38), 3 botla dün gece çıktıkları balık avında büyük bir sürüyle karşılaştıklarını belirterek, ancak iki tanesini yakalayabildiklerini, diğerlerinin ağdan kaçtığını söyledi. Nehirde, 100-150 kiloluk turna balıklarının olduğunu anlatan Atasever, balığın kilosunu 10-15 YTL arasında sattıklarını dile getirdi. Balıkları 9 kişinin uzun uğraşlar yakalayabildiğini kaydeden Atasever, "Turna çok hareketli bir balık. Yakalamak için bazı zaman suya girmemiz de icap ediyor. Bu balıkta kılçık yok. Normal et şeklinde satıyoruz. Mangalda ve yağda güzel oluyor" diye konuştu.

(İS-İRT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title