Haberler

Dev Tanker Parka Girdi

Singapur Bandıralı 244 Metrelik Boş Yakıt Tankeri, Boğaz'dan Geçerken Dümeni Arızalandı. Sürüklenip Parka Giren Tanker Yüzünden Büyük Facia Atlatıldı.

Singapur bandıralı 244 metrelik boş yakıt tankeri, Boğaz’dan geçerken dümeni arızalandı. Sürüklenip parka giren tanker yüzünden büyük facia atlatıldı.

İŞTE O ANIN VİDEOSU

MALTA’dan Gürcistan’ın Batum Limanı’na giden 58 bin 129 grostonluk, 244 metre uzunluğundaki Singapur bandıralı Aral Sea adlı boş yakıt tankerinin dümeni, dün saat 08.30 sıralarında, İstanbul Boğazı’nda Sarıyer Yenimahalle açıklarında arızalandı. Kılavuz kaptanı bulunan Aral Sea kıyıya doğru sürüklenmeye başlayınca demir attı ve kıyıdakileri uyarmak için sirenlerini çalmaya başladı. Sürüklenen tanker, Karakütük Caddesi’ndeki Sarıyer Astsubay Orduevi’nin 10 metre uzağındaki Pazarbaşı Parkı’na çarptı. Parkın kenarında hasar meydana geldi, beton zemin çatladı. Parkta bulunan bir motosiklet 7 metre uzağa uçtu. Çarpmanın etkisiyle oluşan dalga yüzünden kıyıdan 10 metre içerideki bir evin giriş katını deniz suyu bastı. Kıyıda bağlı olan bir kayık suya gömüldü.

Çarptıktan sonra geriye sürüklendi

Çarpmadan sonra gemi, atılan demirin de etkisiyle bu kez geriye sürüklendi ve kıyıdan 500 m. açıkta durabildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörlerle güvenlik önlemi alındı. İstanbul Boğazı bir süre transit gemi geçişlerine kapatıldı. Şarkıcı Nejat Alp, tankerin gelişi ile kıyıya çarpmasını Setüstü’ndeki evinden kare kare görüntüledi. Alp, şunları anlattı: "Tankerin sireni ile irkildim. ’Eyvah’ dedim. Çevre sakinlerini uyarmaya çalışıyordu. Tamamen çaresizlik içindeydi. İçerden fotoğraf makinemi aldım. Kıyıya gelirken bir demiri attı, vurmanın şiddetiyle gemi geriye doğru sürüklenip durabildi. Duramasaydı geri geri gidip Kireçburnu’nda bir yere çarpabilirdi. Büyük bir tehlike atlattık."

Bu fotoğrafları Nejat Alp çekti

Ünlü sanatçı Nejat Alp, tankerin bir parka çarpışını Setüstü’ndeki evinin balkonundan dürbünle izledi. Siren sesi üzerine balkona fırladığını söyleyen Alp, gelişinden itibaren izlemeye başladığı tankeri kare kare böyle görüntüledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title