Haberler

Dev Petrol Üreticisinin Ceo'sundan "Kadın" Mesajı

–  Çalışanlarının yüzde 27'si kadınlardan oluşan dev petrol üreticisi ConocoPhillips'in CEO'su Ryan Lance petrol sektörünün kadın istihdamında iyileşme sergilediğine dikkat çekip "Şimdi zor olan bu kadınları bünyemizde tutabilmekte" dedi.

Sektörün geçmişte kadın çalışanları cezbetmekte çok başarılı bir sektör olmadığını hatırlatan Lance "Şimdi iş dünyasının, sektörün ve şirketimizin önündeki zorluk kadın çalışanlarımızı 20 ila 30 yıl kurumlarımızda tutabilmektir" dedi.

Dünyanın en büyük bağımsız petrol üreticisi olan Conoco, Lance'in yaptığı açıklamalara göre genç istihdamındaki kadın ve azınlık çalışanların oranının hızla arttığını gözlemledi. 12 bin çalışanlı şirket kurum genelinde çeşitliliği artırmak hedefi doğrultusunda sekiz kişilik üst düzey yönetiminin dörtte biri kadın ve yönetim kurulundaki on koltuğun dördü kadınlarda.

Medyada hayli yankılanan cinsel taciz olaylarındaki artışın Conoco'da yaşanmadığını belirten Lance, "Fakat kadınlar için, özellikle kariyerlerini bu sektörde sürdürebilmelerini kolaylaştırılması için, yapılması gereken daha bir çok şey var" dedi.

2016 yılında Conoco'nun toplam çalışanlarının yüzde 27'si kadındı. Amerika Petrol Enstitüsü'nun o yıl yayınladığı bir rapor ise petrol sektöründe toplam istihdamın yüzde 17'sinin kadın çalışanlardan oluştuğunu ortaya çıkardı. Conoco'nun 2016 yılında yayınladığı Sürdürülebilirlik Raporu'na göre üst yönetiminin yüzde 17'si ve toplam işgücünün yüzde 28'i kadın ve yine toplam işgücünün yüzde 23'ü azınlıklardan oluşmuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title