Haberler

Dev Derbi Öncesi Feldkamp'tan Önemli Açıklamalar

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Yarın Fenerbahçe ile Ali Sami Yen Stadı'nda Oynayacakları Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final Rövanş Maçında Bütün Beklentisinin ve Hedefinin Turu Geçmek Olduğunu Söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, yarın Fenerbahçe ile Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacakları Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında bütün beklentisinin ve hedefinin turu geçmek olduğunu söyledi.

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Karl Heinz Feldkamp, kupanın ilk maçında Fenerbahçe karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "İlk maçta Fenerbahçe'nin sahasında hem güzel oyun oynamış, hem de avantajlı bir skorla dönmüştük. Yarın kendi sahamızda oynayacağımız bu maçta uzatmaları, hatta penaltıları göz önünde bulundurursak sonuçta hepsi bizim avantajımıza ve bunu kullanmamız gerekir" dedi. Sarı-kırmızılı takımın son 2 maçtaki performansıyla ilgili olarak Feldkamp, "Kupa maçları lig maçlarından da farklıdır. Turu geçmemiz gerekir. Yani bütün beklentim ve bütün hedefim bu. Son dönemde üst üste oynadığımız maçlar var. Bunun etkilerini olumsuz olarak gördüm. Ama Fenerbahçe de son dönemlerde yoğun bir maç trafiğindeydi. Aynı şartlar onlar için de geçerli. Yarın tur geçmeyi bekliyorum" diye konuştu.

Feldkamp, sakatlığı bulunan Uğur Uçar'ın yerine yarın takımda kime şans vereceği yönündeki soruya, "O bölgede bir arayış içinde değilim. O mevkide oynayabilecek 4 oyuncumuz var. Ama Uğur sakatlandıktan sonra onun değerini herkes dahil biz de görüyoruz" cevabını verdi.

Yeni transfer Barusso'nun gerçek yerinde oynatılmadığı yönündeki eleştirilerle ilgili olarak Alman teknik adam, "Barusso takımımıza yeni katılmış bir arkadaşımız. 5-6 antrenmanda bizim onu tanımamız ya da onun bizi ve takımı tanıması, takım içi önemli unsurları tanıması mümkün değil. Önümüzde oynayacağımız çok önemli 2 maç var. Bu kadar tanınmamışlığın içinde şu an Barusso'lu bir takım düşünmüyorum. Onun da takımı en yakın zamanda en iyi şekilde tanıyıp neler yapabileceğini hepimizin görmesi gerekiyor.

Takımımızı tanıyan Song ile birlikte Afrika Kupası'ndan dönmesi arasında çok büyük fark var. Eksikleri gidermemiz lazım" dedi.

Fedkamp, sakatlığı bulunan Mehmet Topal'ın son durumuyla ilgili olarak, "Mehmet ilk maçta çok iyi oynamıştı. Şu an ki görüntülerde gayet olumlu. Son karar kesinlikle yarın verilecek. Ama Mehmet son dönemlerde çok iyi maçlar oynadı. Böyle iyi bir Mehmet'e ihtiyacımız var. Sağlık sorunu yoksa da kesinlikle oynayacaktır" şeklinde konuştu.

"ADNAN POLAT İLE DÜN BİR TOPLANTI YAPTIM" 'Fenerbahçe maçının ilk 11'ini nasıl belirleyeceksiniz?' sorusuna ise Feldkamp, "Son zamanlarda beklediğimizin altında oynadık. Tabii ki bunların oluşturduğu üzüntü içimizde var. Ama bu üzüntünün yanı sıra da genel olarak görecek olursak oldukça başarılı durumdayız. Ligin de son dönemine girdik. Aynı zamanda kupada da önemli maçlarımız var. Önemli olan şimdiye kadar yaptığımız olumlu işleri sürdürmek. Dün Adnan Polat ile bir toplantım oldu. Kendisi başkan adayı olacak, biliyorsunuz. O yaptığımız toplantıda Galatasaray'ın geleceği hakkında çok önemli şeyler konuştuk. Onların da Galatasaray'a önümüzdeki dönemlerde çok yardımı olacağını düşünüyorum. Tabii şimdiye kadar aldığımız başarılarda bizlerin yanı sıra yönetici arkadaşlarımızın da çok büyük desteği oldu. Tüm bu olumlu durumu sürdürme dileğimi belirtmek isterim. Bu yola beraber çıktık ve şu anda geldiğimiz nokta hepimiz için başarı kabul edilmelidir" dedi.

Feldkamp, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın başkanlık adaylığı ile ilgili olarak düşüncelerinin sorulması üzerine, "Adnan bey seçimi kazandığı taktirde Galatasaray'a da yeni yolların açılacağını düşünüyorum. Yeni yönetimle benim geleceğimde tabii ki etkilenecek. Burada yapılacak her şey benim açımdan önemli. Devre arasında yapamadığımız bazı işlerimiz olmuştu. Tabii ki yeni yönetimin kararları ve yapacakları bir teknik direktörün geleceğini de çok yakından ilgilendirir. Benim için önemli olan mukavelenin süresi değil, 2 sene 3 sene mukavele yapmışsın bunun pek önemi yok. Burada yapılan bir senelik iş önemli. Gerisi daha sonra konuşulur" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı taraftarlarla ilgili olarak da Feldkamp, "Seyircisiz oynamak benim düşüncemde kesinlikle yok. Sezon başında oynadığımız o 5 maçı halen unutamadım. Şu anda bizi çok iyi şekilde destekleyen bir taraftar topluluğumuz var. Onlara ihtiyacımız da var. Son oynadığımız Kasımpaşa maçında tabii ki bazı protestolar oldu. Ama bunu da normal karşılamak lazım. Çünkü ortaya koyduğumuz oyun, hatta maçı kaybediyor olmamız onlara o hakkı da veriyor. Hep aynı şeyi söyledim, seyirci desteği mutlaka olmalı. Bu desteği kazanmak içinde bizim bir şeyler yapmamız gerekli. Son maçta onu her ne kadar da yapamasak da genel olarak baktığımızda inanıyorum ki, seyircinin o desteğini hakkettiğimiz bir performans ortaya koyduk" dedi.

(KÇ-KÇ-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title