Haberler

Dev Arı Modeli Görenleri Şaşırtıyor

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü tarafından yurt dışından getirilen dev arı modeli görenlerin ilgisini çekiyor.

Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, bir süre önce Güney Kore'den hareket edebilen ve ses de çıkarabilen yaklaşık iki metre boyunda bir arı modeli getirdi.

Enstitüsünün bahçesinde oluşturulan cam oda içerisinde yerleştirilen arı modeli, görenlerin dikkati çekiyor.

Enstitüsü'ye gelen ziyaretçilerin sık sık fotoğrafladığı ve öz çekim yaptığı arı modeli, ilerleyen günlerde öğrencilerin de ziyaretine açılacak.

Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, gazetecilere yaptığı açıklamada, arı modelini talepleri üzerine yurt dışından getirildiğini söyledi.

Çocuklara arı sevgisi aşılanacak

Arı modelinin hem ses hem de hareket edebilme özelliğine sahip olduğunu ifade eden Konak, "Buradaki amacımız insanlara arı sevgisini kazandırmak ve arı korkularını ortadan kaldırmak." dedi.

Dev arı modelinin gerçek arıyı bire bir andırdığını aktaran Konak, "Buraya gelen insanlar arı modelini incelediklerinde gerçek bir arının nasıl çalıştığını, ne gibi özelliklere sahip olduğunu görebiliyorlar." diye konuştu.

Konak, insanların arı modeli sayesinde arıların nasıl bir sistemle çalıştığını gördükten sonra ön yargılarının zaman içerisinde ortadan kalktığını ifade etti.

Konak, arı modelini ilerleyen süreçte öğrencilerin ziyaretine açacakları bilgisini veren Konak, "Arılara çocukluk yaşta arı sevgisinin aşılanması için önümüzdeki günlerde anaokulu ve ilkokul öğrencilerine arı modelini gösterip gerçek bir arının nasıl çalıştığı, ne gibi özelliklere sahip olduğu gibi bilgileri vereceğiz. Her şeyden önce çocuklara arı sevgisini aşılayacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Konak Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title