Haberler

Deutsche Bank, B ve C Gelir Grubu Müşterilere Mortgage Hizmeti Sunmaya Odaklanıyor

Deutsche Bank A.ş., Garanti Bankası'nın Takas ve Saklama Birimini Satın Almasının Ardından Türkiye'deki Faaliyetlerini Tüketici Finansmanı Hizmetinde Yoğunlaştıracağını ve 'B ve C Gelir Grubu' Müşterilere Mortgage Hizmeti Sunmaya Odaklanacağını Bildirdi.

Deutsche Bank A.Ş., Garanti Bankası'nın takas ve saklama birimini satın almasının ardından Türkiye'deki faaliyetlerini tüketici finansmanı hizmetinde yoğunlaştıracağını ve 'B ve C gelir grubu' müşterilere mortgage hizmeti sunmaya odaklanacağını bildirdi.

Deutsche Bank Genel Müdürü Selçuk Yorgancıoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Deutsche Bank, Türkiye ekonomisine duyduğu güven ile yatırımlarına hız vermiş, bu amaçla geçtiğimiz Haziran ayında sermayesini 105 milyon YTL artırarak 135 milyon YTL'ye çıkartmıştır. Büyüme stratejisinin ilk adımı olarak Turkiye'de yabancı kurumlara verilen menkul kıymet saklama ve takas hizmetinde payımız çok kısa bir sürede 2. sıraya yükselecek, bunu Deutsche Bank Grubu'nun diğer iştiraklerindeki büyüme ve özellikle

2004 yılında edindiğimiz mevduat toplama lisansi sayesinde kurumsal şirketlere sundugumuz nakit yönetimi ve kredi finansmanı hizmetlerimizde genişlemeler takip edecektir. Deutsche Bank Grubu, Türkiye'deki faaliyetlerini tüketici finansmanı hizmetinde yoğunlaştırarak Doğan Holding ile oluşturduğu iştiraki aracılığı ile devam ettirecektir. Deutsche Bank, küresel tecrübesini ve yetişmiş insan kaynaklarını, B ve C gelir grubu müşterilere mortgage hizmeti sunmakta odaklanarak sürdürecektir. Henüz yeterince

hizmet verilmediğini düşündügümüz B ve C gelir grubu müşterilerinin mortgage ürünü açısından önemli bir potansiyel taşıdığını düşünmekteyiz. Deutsche Bank'ın dünya çapında ihtisaslaştığı mortgage ürününde, ülkemize daha ucuz kaynak getirmesinin yanısıra ciddi ölçüde 'know-how' katkısında da bulunacağına inanıyoruz. Deutsche Bank, küresel likidite artışı ve ülkemizde yaşanan istikrara paralel olarak Türkiye'nin aydınlık geleceğine yatırım yapmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

(ERÖ-ERÖ-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title