Haberler

Destici: Üniter Yapı Konusunu Cumhurbaşkanı'na Sordum

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Cumhurbaşkanı'na sordum, üniter yapıyla ilgili kendisi de aynen hiç tereddütsüz bir şekilde çok hassas olduğunu, 18 maddelik değişiklik teklifi içinde bulunmadığını, ileriye yönelik de asla böyle bir düşüncelerinin olmadığını...

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Cumhurbaşkanı'na sordum, üniter yapıyla ilgili kendisi de aynen hiç tereddütsüz bir şekilde çok hassas olduğunu, 18 maddelik değişiklik teklifi içinde bulunmadığını, ileriye yönelik de asla böyle bir düşüncelerinin olmadığını ifade ettiler" dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi'nde işadamları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelen Destici, BBP olarak bütün bu süreçlerde hep demokrasinin, millet iradesinin yanında durduklarını, darbe anayasasının değişmesi, bu antidemokratik sistemin değişmesi noktasında atılan tüm adımları desteklediklerini anlattı.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine sadece 'Evet' demekle kalmadıklarını vurgulayan Destici, aslında o teklifin ilk sahibinin de Muhsin Yazıcıoğlu olduğunu savundu. Kimsenin bu millete tuzak kurmaya kalkmaması gerektiğini kaydeden Destici, şöyle devam etti:

"Eğer bu pakette de bir tuzak varsa Allah onun hesabını da görür. Biz zahire göre, önümüzde olan metne göre ve okuduğumuzu anlayıp, dinlediğimize göre inançlarımızla, imanımızla, kendi felsefemizle, kendi ideallerimizle karar veriyoruz. Doğru neyse onun yanında durmaya, yanlış neyse onun karşısında olmaya gayret gösteriyoruz."

Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak üniter yapının, son günlerde çok tartışılan ve çok da gündeme getirilen bir konu olduğunu hatırlatan Destici şöyle devam etti:

"Bu 18 maddelik anayasa telifi içinde üniter yapımızı tehdit eden bir değişiklik yok. Bunun aksini iddia edenler hamaset yapıyorlar ve teklife karşı çıkacak ellerinde başka argüman olmadığı için buna sarılıyorlar. Bunu söyleyenlere benim tavsiyem şu; Anayasanın 3'üncü maddesini okuyun. Anayasanın 3. maddesi ki değiştirilemez, hatta değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddedir. Orada aynen şöyle yazar; Türkiye Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür ve dili Türkçedir. ve Allah'ın izniyle de devletimiz, ülkesi ve milletiyle birlikte dili de Türkçe olarak ebediyete kadar yaşayacaktır."

Tartışmaların özellikle Türk milliyetçilerinin, ülkücülerin kafasını karıştırmak ve 'Evet' oylarını azaltmak adına yürütülen bir kirli propaganda olarak nitelendirdiğini bildiren Destici, şöyle devam etti:

"Birkaç tane danışmanın da aklı evvelin de sırf siyaseten boşta kalmasınlar diye danışman yapılmışların da çıkıp televizyondaki konuşmaları da onları cesaretlendiriyor. Bunları da doğru bulmuyorum. O danışmanlık kadrolarını da boşuna meşgul etmesinler. Devletin, milletin parasını alıp devletin varlığına ya da milletin birliğine kastedecek açıklamalarda bulunmasınlar. Ben bu hususu özelikle Sayın Cumhurbaşkanı'na sordum. Üniter yapıyla ilgili kendisi de aynen hiç tereddütsüz bir şekilde çok hassas olduğunu ve asla ve kata 18 maddelik değişiklik teklifi içinde bulunmadığını, ki zaten biz de bunu biliyoruz, okuduğumuzu anlayacak durumdayız, ileriye yönelik de asla böyle bir düşüncelerinin olmadığını ve üniter yapının muhafaza edilmesi konusunda çok hassas olduklarını bana da bizzat kendileri ifade etti. Bunu da ilk defa sizlerle burada paylaşıyorum. Şu anda özellikle terörle mücadele konusuna baktığımız zaman bunu da açık ve net olarak görmekteyiz."

Destici, 16 Nisan'da sandıklardan 'Evet' çıkacağına inandıklarını da dile getirerek, "Sonrasında bizim ülke ve millet olarak bir saniye bile kaybedecek zamanımız yok. Bununla ilgili uyum yasalarını çıkarmalıyız, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Hızla Türkiye'nin darbe anayasasını değiştirecek bir hazırlık içinde olmalıyız. Ekonomimizle ilgili problemlerimizi çözmeliyiz" dedi. ? - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title