Haberler

Destici: Gezi Olaylarının da Bir Kalkışma Hareketi Olduğu Gözüküyor

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gezi olaylarının arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, "Arkasında planlı, örgütlü bir hadise olduğu, bir kalkışma hareketi olduğu gözüküyor. Asıl amaç sandık yoluyla değiştirilemeyen milli iradeyi sokak olaylarıyla yıkma çabasıydı" dedi.

Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti. Destici, Pakistan Büyükelçisi Qazi ile yaptığı sohbetin ardından bir gazetecinin Gezi olaylarının yıldönümüne ilişkin sorusunu yanıtladı. Gezi olaylarının araştırılması ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden BBP Lideri Destici, sandık yoluyla değiştirilemeyen milli iradenin sokak olaylarıyla değiştirilmeye çalışıldığını vurguladı. Mustafa Destici şöyle konuştu:

"Bu Gezi hadisesinin de bence araştırılması gerek. Gerçekten arkasında planlı, örgütlü bir hadise olduğu, bir kalkışma hareketi olduğu gözüküyor. Dolayısıyla da bunun arkasındaki ya da içindeki güçler ortaya çıkarılırsa bundan sonraki süreçler için de bence faydalı olur, bundan sonra bu tür şeylere de imkan tanınmaz ya da bu tür kalkışma yapacak olanlar da bir daha buna cesaret edemez diye düşünüyorum. Türkiye o günleri de aynen 15 Temmuz'da atlattığı gibi milletin feraseti, devleti yönetenlerin dirayeti ile atlattı. İnşallah bir daha bu siyasetle karşı karşıya kalmaz. İnşallah bir daha böyle hadiselerle karşı karşıya kalmaz.  Çünkü o direkt milli iradeyi yani sandık yoluyla değiştirilemeyen milli iradeyi, sokak hadiseleriyle kalkışmalarla değiştirme çalışmalarıydı.  Ancak milletimiz buna pirim vermedi, milletimizin sağduyusu buna engel oldu."

Türkiye ve Pakistan üzerinde oyunlar oynandığını dile getiren Destici, haksızlıklara ve terörizmle mücadeleye ilişkin işbirliği çağrısı yaparak, "Özellikle terörizme karşı mücadelede benzer problemlerimiz var. O alanda da birlikte mücadele edilirse daha iyi sonuç alınabileceğini düşünüyorum. Çünkü hem Türkiye üzerinde oynanan oyunlar var, hem de Pakistan üzerinde oynanan oyunlar var. Bu haksızlıklara karşı da birlikte mücadele etmenin gerekliliğine inanıyoruz" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi'nin kardeş coğrafyadakilerin sorumluluğunu hissederek siyaset yaptığını kaydeden Mustafa Destici, "Pakistan'da bir kardeşimizin ayağına diken batsa, biz burada hissederiz. . Birkaç sene önce bir sel felaketi yaşamıştı Pakistan. Biz de Büyük Birlik Partisi olarak oraya bir heyet gönderdik ve o bölgelerde Muhsin Yazıcıoğlu Köyü, Hoca Ahmet Yesevi Köyü, Aliya İzzetbegoviç Köyü, Mehmet Akif Ersoy Köyü gibi 7 köy inşa ettik" dedi.

2016 yılında Pakistan'da yaşanan sel felaketine de değinilen sohbette Başkan Destici, Büyük Birlik Partisi'nin felaketzedeler için kurduğu köyleri anımsattı. Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi de, kendilerine yardım eli uzatan Büyük Birlik Partisi'ne bir kez daha şükranlarını sundu.

Qazi ayrıca, Türkiye'nin uluslararası arenada yakaladığı başarıdan dolayı övündüklerini, 24 Haziran seçimlerinin de iki ülke için önemli olduğunu belirtti. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Pakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title