Haberler

Destici: "Anayasa Mahkemesi Darbe Ürünü de Baraj Ne Ürünü"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Antalya’da düzenlenen Milli Eğitim Şurası’nda Osmanlıca hakkında çıkan kararlara getirilen eleştirilere tepki göstererek “Osmanlıca da bir Türkçe’dir. Arap harfleriyle yazılan bir Türkçe’dir. Dedemle aramdaki duvarın kalkmasını istiyorum” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Antalya'da düzenlenen Milli Eğitim Şurası'nda Osmanlıca hakkında çıkan kararlara getirilen eleştirilere tepki göstererek "Osmanlıca da bir Türkçe'dir. Arap harfleriyle yazılan bir Türkçe'dir. Dedemle aramdaki duvarın kalkmasını istiyorum" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılan Keçiören Olağanüstü Kongresi'ne katıldı. Destici kongrede yaptığı konuşmada Milli Eğitim Şurası'ndaki Osmanlıca dersi kararına destek vererek "Toplanan Milli Eğitim Şurasında bir takım kararlar alındı. Türkiye'de öyle bir zihniyet var ki; din denildi mi ahlak denildi mi adamların nevri dönüyor. Osmanlıca'nın okutulmasından neden rahatsız oluyorsun? Harf inkılabıyla birlikte benimle dedem arasında bir duvar örüldü. Biz Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak Osmanlıca'nın okutulmasını istiyoruz. Osmanlıca da bir Türkçe'dir. Sadece Arap harfleriyle yazılan bir Türkçe'dir. Dedemle aramdaki duvarın kalkmasını istiyorum" diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan maden kazalarına da dikkat çeken Destici, şunları söyledi: "Osmaniye'de bir işçimiz daha maden kazasında hayatını kaybetti. Maalesef ülkeyi yönetenler bir türlü akıllarını başlarına almıyor. Maden kazasında yaşanan ölümler asla bu işin fıtratında değildir. Eğer öyle olsaydı Amerika Birleşik Devletleri'nde de (ABD) bu fıtrat devreye girerdi. Niye Türkiye'de milyon ton başına 7 kişi hayatını kaybediyorken, ABD'de 0,01 kişi hayatını kaybediyor. Demek ki bu işin fıtratında yok. Bizim ocaklarımız iş ve işçi sağlığına uygun değil. Yapılacak iş basit iki yıl kapatıp rehabilite edeceksiniz."

"BU SÖZÜ MAHÇUPYAN DEĞİL DAVUTOĞLU SÖYLEDİ SAYARIM"

Destici, çözüm sürecine yönelik eleştirilerde de bulunarak şunları dedi:

"Diyarbakır'da yine muhtelif bir grup güvenlik güçlerine saldırmış. Çözüm sürecini bizim çözülme, ayrılma olarak adlandırdığımız sürecin sonunda PKK meşrulaştı. Öyle meşrulaştı ki başbakanın danışmanlığına atadığı kişi bebek katili için onun kimsenin itibar vermesine gerek yok o zaten itibarlı diyor. Ben, bu sözü Mahçupyan söyledi saymam, Davutoğlu söyledi sayarım. Bakın yol yakınken dönün. Bu süreç, bir bölünme sürecidir. Bu sürecin durdurulması lazımdır. Bu süreci durduracak siyasi irade ve güç Büyük Birlik Partisi'dir. PKK'yı kökünden kazıyacağız. Kürtler bizim kardeşlerimiz. Biz, Allah'ın emriyle birbirimize bağlanmışız."

"DERSİN ADI TEMEL İSLAM BİLGİLERİ VE AHLAK OLMALI"

Antalya'da düzenlenen Milli Eğitim Şurası'nda ele alınan konulara da değinen Destici, "İlköğretim 1., 2. ve 3. sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'ni değil dinimizi öğretmeliyiz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi içerisinde taoizim, şintoizm, hıristiyanlık, musevilik var. Biz 1., 2. ve 3. sınıflara taoizmi öğretemeyiz. Dolayısıyla o dersin adı Temel İslam Bilgileri ve Ahlak olmalıdır. İlk olarak Türkiye'yi yönetenlere o dersin okutulması lazımdır" diye konuştu.

"BARAJ KALDIRILMALI"

Seçim barajı ile ilgili görüşlerini ise Destici, şöyle sıraladı:

"Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımı kullandım. Milletin iradesi, sandık diyorsun kaldır o zaman barajı. Sandığa giden yolları demokratikleştir, meşrulaştır. Milletin iradesi tam olarak yansısın. Baraj kalkarsa BBP'nin oylarının yüzde 15'e yükseleceği yapılan anketlerde görülüyor. Bunu Anayasa Mahkemesi Başkanı da televizyonda açıkça barajı yüzde 5'e indirirsek BBP barajı aşar diyor. BBP'nin bu devlete faydasından başka ne zararı olmuş? Anayasa Mahkemesi'ne götürdük diye neredeyse suçlayacaklar. Ben bunu götürmezsem davama ihanet etmiş olurum zaten. Neymiş Anayasa Mahkemesi darbe ürünüymüş. Anayasa Mahkemesi darbe ürünü de baraj ne ürünü? Biz, BBP'den korkmuyoruz diyorlar. Hodri meydan o zaman kaldırın barajı ne oluyor görelim."

Anayasa Mahkemesi'nin adil karar vereceğini düşündüklerini anlatan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyelim ki bunlar barajı kaldırmadı. Seçime girdik Keçiören bölgesinde milletvekili çıkarabilecek oyu aldık. Baraja takıldık. Anayasa Mahkemesi'ne giderek bireysel başvurumuzu yaparız. Milletvekilimizi meclise göndeririz. Keçiören son belediye seçimlerinde büyük başarı elde etti. Aslında seçimi kazanma sloganıyla seçime girmiştik. Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok adaylığında seçime girdik. Türkiye'de en başarılı sonuçları Keçiören'de aldık. Burada hem Turgut Altınok'a hem de ekibine teşekkür ediyorum. Partimizin kuruluşundan itibaren Keçiören teşkilatımıza destek veren ve bugün aramızda olmayan dava arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title