Haberler

Destici: 15 Bin Lira Maaşla 5 Bin Kişilik Özel Birlik Kurulsun

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 27 yıldır terörün bitmediğini söyleyerek 15 bin lira maaşla, 5 yıl yıl görev yapacak olan 5 bin kişilik özel birlikler kurulmasını istedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 27 yıldır terörün bitmediğini söyleyerek 15 bin lira maaşla, 5 yıl yıl görev yapacak olan 5 bin kişilik özel birlikler kurulmasını istedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'in Bahçelievler Mahallesi Sakarya Caddesi'ndeki Birsen Kebap Salonu'nda partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, 27 yıldır terörün bitirilmediğini söyledi. Destici sözlerine şöyle devam etti: "Maalesef böyle bir mübarek günde büyük bir acıyla karşı karşıyayız. 27 yıldır Türk milleti bu büyük millet maalesef PKK terör örgütünün saldırılarıyla muhatap oluyor. 27 yıldır bu ülkeyi yönetenler maalesef buna bir çözüm önerisi bulabilmiş değiller. Bu terörün bütün verdiği zararların vebalı 27 yıldır bu ülkeyi yöneten siyasetçilerle, sivil ve askeri bürokrasidedir. Biz her şehit cenazesi geldiğinde devlet erkanından şu sözü duyuyoruz. Terörle mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla sürecektir. Ben de diyorum ki terörle mücadelemiz, aynı azim ve kararlılıkla sürmesin, siz terörle mücadeleniz aynı kararlılıkla ve azimle sürecek deyince, millet de diyor ki evet terör her halde 27 yıl daha sürecek. Onun için de azim de değişsin, kararlılıkta değişsin, terörle mücadelede konsep de değişsin. Yeniden keşif yapmaya gerek yok. Önce güvenlik alanında ki tedbirlerinizi net olarak alacaksınız. Bakıyoruz 27 yıldır bunlar alınmış mı? Alınmamış. Eğer 27 yıldır bunlar alınmış olsaydı, benim karakollarım aynı şekilde baskına uğrar mıydı? Fotokopi gibi. Benim askerlerim aynı şekilde pusuya düşürülür müydü? Aynı şekilde mayın patlar şehitler verir miydik?" dedi.

HUDUT BİRLİKLERİ OLMALI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, teröre karşı hudut birliklerinin kurulmasını istedi. Birliğin 5 bin kişiden oluşacak olan birlikte görev yapanlara 15 bin lira maaş verilip bunların 5 yılda emekli edilmesi gerektiğini ifade eden Destici, "27 yıldır terörle mücadele edecek, kendi istihbarat birimimizi, özel istihbaratımızı kuramadık. İstihbarat birimlerimizin birbirleriyle koordinasyon eksikliği olduğu net ortada. Halen Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyelerinden PKK terör örgütüne kaynak aktarılmaya devam ediliyor. Buna niye kimse dur demiyor. Yanaşık düzen eğitimi almış, boyu tüfek kadar olmuş çocuklar, yıllardır yabancı istihbarat örgütleri tarafından yetiştirilmiş, yabancı kamplarda eğitilmiş, o dağlarda yıllardır savaşan teröristlerin karşısına çıkarılıyor bunun vebalı kimin. Biz diyoruz ki mobil birlikler kurulsun aynı bunlar gibi dağda yaşayacak onlardan daha dayanıklı olacak. Onlardan daha donanımlı olacak ve 5 bin kişilik bir ekip 15 bin lira maaş vereceksin 5 yılda emekli edeceksin. Tek bir görevleri olacak bunlar devlete baş kaldıran başları etkisiz hale getirecek. Bizim dediğimiz hudut birlikleri, özel harekat değil, bunlar tabi ki olacak. Özel harekatın mutlaka devreye girmesi lazım. Tahrip edilen bölgelerin tamir edilmesi lazım. Koruyuculuk sistemi muhafaza edilmeli. Özlük hakları iyileştirilmesi lazım. Hudut birlikleri de olması lazım. Türk Silahlı Kuvvetleri orada tamamen profesyonelleri bulundurmalı. BDP'nin uzantılarını bundan sonra da hiç muhatap almamanız lazım. Çünkü bunlar bir kere kendi inisiyatifleri yok. Kandil'den emir alıyorlar, İmralı'dan emir alıyorlar ve siz bunları muhatap aldığınız zaman siz o bölgeyi resmi olarak onların temsilcisi konumuna getiriyorsunuz. Bölge insanın onların kucağına atıyorsunuz. Bunları muhatap almak yerine bölge insanını muhatap alacaksınız" diye konuştu. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title