Haberler

'Destek Vereni de Terör Örgütü İlan Ediyorum'

Başbakan Erdoğan, Farklılıkların Zenginlik Olacağını İfade Ederek, 'Bu Ülkede Bölücü Teröre Destek Verenleri de Terör Örgütü Olarak İlan Ediyorum.' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklılıkların zenginlik olacağını ifade ederek, 'Bu ülkede bölücü teröre destek veren terör örgütünü de terör örgütü olarak ilan ediyorum. Bunu AB üyesi ülkeler, Amerika yapıyor, şurası, burası yapıyor da benim ülkemde bu kutlu çatı altında olanlar niye yapmıyor? Onlar da yapsın' dedi.

Erdoğan, 60. Hükümetin programı üzerinde yapılan eleştirileri yanıtladı. Parlamentoda bir alışkanlık olduğunu belirten Erdoğan, 'Hükümet programları okunur. Fakat, hükümet programı okunurken, bu programda yanlışlar varsa, eleştiri ve ikazların yapılması gerekir. 'Bu hükümet programının başarılı olması için ne gibi katkıda bulunabiliriz, veya şu, şu şöyle yapılırsa daha isabetli olur, şu konuda şu eksik var, hükümet bunu da yaparsa daha isabetli olur. Yapmadığı takdirde biz bunun hesabını sorarız' yaklaşımını hiç göremedik' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bu alışkanlıklardan kurtulmak gerektiğini belirterek, parlamentonun asgari müştereklerinin olmadığını, azami müştereklerinin olduğunu söyledi.

Erdoğan, 'Çünkü bizim ortak paydamız Türkiye, Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak. Burada olan insanların asgari müştereği olmaz, azami müştereği olur' dedi.

Muhalefetten gelen yapıcı eleştirileri saygıyla karşıladığını ve bundan da nasibini aldığını, vatanı ve milleti adına almak durumunda olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Özellikle bu yaklaşımı çok aradım, ama bu yaklaşımı, maalesef aradığım oranda bulamadım'' diye konuştu.

Erdoğan, herkesin millete hizmet için var olduğunu, siyasi partilerin demokratik rekabet içinde farklı siyaset güttüklerini ifade ederek, 3 Kasım ve 22 Temmuz seçimlerinin, milli iradenin bir tecellisi olduğunu söyledi.

''Bunu yok farzetmediğimize göre, buna saygı duymak mecburiyetinde olduğumuza göre, o zaman demek ki millet bu ülkede AK Parti iktidarının hükümet programını başarılı bulduğu için bu oylarını artırarak devam ediyor'' diyen Erdoğan, eski Başbakan Adnan Menderes'in 1954 yılında iktidardayken oyunu artırması gibi partisinin de iktidardayken oyunu artırdığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, farklılıklardan bahsedildiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Şüphesiz ki farklılıklarımız zenginliğimiz olacak. Ancak bu ifadeyi kullananlar -şunun da altını çizerek söylüyorum- bu ülkede bölücü teröre destek veren terör örgütünü de terör örgütü olarak ilan ediyorum. Bunu AB üyesi ülkeler yapıyor, Amerikası yapıyor, şurası yapıyor burası yapıyor da benim ülkemde bu kutlu çatı altında olanlar niye yapmıyor? Onlar da yapsın. Bu çatı altında biz ortak değerler için mücadele vereceğiz. Haklılığımız o zaman zenginliğimiz olur. Ama onu görmezden gelemeyiz, kusura bakma...

Bu yaklaşım tarzlarımız birbirinin de tamamlayıcısı olacaktır. Hükümet programındaki eleştirileri bu noktadan da ele almak durumundayım. Örneğin burada ana muhalefet partisi sözcüsünün sergilediği yaklaşım, hükümet programının eleştirisi değildi aslında... Sadece gazete kupürlerine dayalı olarak, yalan yanlış ne varsa onların ortaya konulduğu bir ifade tarzı...

Örneğin, gemi inşaat sektörüyle ilgili bir ifade kullanıyorlar. Gemi inşaat sektörü yükseliş içerisinde, aksini iddia edebilir misin? Efendim, neymiş, buradaki... İşte başbakanın, şunun bunun filan, çocuklarının, kardeşlerinin gemileriyle... Tabii ki diyor... Vallahi aktör olursun. Gemi inşaat sektörü Türkiye'de 2015'e kadar bağlanmış durumda. 2015'e kadar gemi inşaat sektörünün bağlanması, bu dönemdeki bir sıçramadır. Bu sıçrama bu sektördeki adımların atılmasını sağlamıştır. İlk defa Türkiye, 150 bin ton gemi kızağı çekecek noktaya gelmiştir. Hükümet programında söylenen şey gemi inşaat sektörüydü. Kusura bakmayın gemi inşaat sektörünün yükselmesine cevap mıydı sizin yaklaşımınız, değil. Uçuyorsunuz, gerçekleri konuşun. Ben gemi inşaat sektörünün parlamasını konuşuyorum, hükümet programının içerisinde bu var. Ama siz kalkıyorsunuz, olayı bireyselleştiriyorsunuz. İşte bu küçülmedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title