Haberler

Destanlaşan 57. Alay İçin Yürüyorlar

Çanakkale Savaşları'nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan 57. Alay için Tekirdağ'da toplanan 57 gönüllü, 18 Mart'ta Çanakkale'de düzenlenecek törene katılmak üzere yola çıktı.

Kara savaşlarına ilk katılan birlik olan ve Mustafa Kemal'in "Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşları'nın kaderini değiştirmişlerdir" sözünü söylediği 57. Alay için Tekirdağ'da toplanan 57 gönüllü, Valilik önünde düzenlenen törenle yürüyerek Çanakkale'ye hareket etti.

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldır bu yürüyüşü düzenlediklerini söyledi. Yılmaz, yürüyüşe bu yıl, Tekirdağ merkez ve tüm ilçelerden temsilcilerin katıldığını ifade etti.

Mustafa Kemal'in ilk olarak 1915'te 57. Alay'ı Tekirdağ'da topladığını hatırlatan Yılmaz, "Onlar dönmeyi düşünmediler. Çünkü döndüklerinde vatanlarını yerinde bulamayacaklarını biliyorlardı. Bugün, son neferine kadar şehit olmuş onurlu bir alayla temsili anlamda bütünleşiyoruz ve bu bize çok büyük bir onur veriyor" dedi.

Yılmaz, Çanakkale'de 25 Nisan 1915'te kara savaşları başladığında, cepheye en erken müdahaleyi 57. Alay'ın yaptığını, ilk üç günde 628 şehit verildiğini anlattı.

Hikmet Selim Yılmaz, 5 gün sürecek yürüyüş güzergahının, Tekirdağ, Malkara, Keşan, Gelibolu ve Eceabat olduğunu kaydetti.

Törene, Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile protokol üyeleri katıldı.

Muhabir: Yavuz Karaduman

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Selim Yılmaz Çanakkale Tekirdağ Yerel Haberler

title