Haberler

Derwall Hayatını Kaybetti

Galatasaray'ın Unutulmaz Teknik Direktörlerinden Alman Çalıştırıcı Jupp Derwall, Bir Süre Önce Yakalandığı Hastalığına Yenik Düştü ve 80 Yaşında Hayata Gözlerini Yumdu.

Galatasaray'ın unutulmaz teknik direktörlerinden Alman çalıştırıcı Jupp Derwall, bir süre önce yakalandığı hastalığına yenik düştü ve 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Almanya Milli Takımı'nın da eski teknik direktörlerinden olan Jupp Derwall 1978 ile 1984 yılları arasında Batı Almanya Ulusal Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapmış, 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanmış ve 1982 Dünya Kupası'nda final oynamıştır. Saç biçimi ona 'Şef Gümüş Kıvrım' lakabını kazandırmıştır.

1984-1987 yılları arasında Galatasaray'ı çalıştıran Derwall, özellikle Avrupa'da Türk takımlarının başarılı olmasının temellerini atan teknik adam olarak bilinmektedir. Galatasaray'la bir lig ve bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu bulunan Derwall'in Türk futboluna asıl katkısı, modern Avrupa antrenman teknikleri ve taktik fikirlerini getirmesi olmuştur.

Türk futbolunun son yıllardaki en büyük başarılarının mimarları olan Fatih Terim ve Mustafa Denizli gibi isimler Derwall'in Türkiye'de bulunduğu süre içinde onun eğitiminden geçmişlerdir.

1987 yılında Galatasaray ve Türkiye kariyerini noktalayan Derwall 1991 yılında da bir kalp krizi geçirmiş ancak daha sonra sağlığına kavuşmuştu.

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Eğitim Kültür Sanat Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title