Haberler

Derviş: "Türkiye'nin Gsmh'si Hızla Artıyor"

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (Undp) Başkanı Kemal Derviş, Türkiye'nin Gsmh'sinin Hızla Artmaya Devam Ettiğini, Ancak Sosyal Sorunların da Devam Ettiğini Söyledi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, Türkiye'nin GSMH'sinin hızla artmaya devam ettiğini, ancak sosyal sorunların da devam ettiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir süre görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Derviş, bakanlığı dönemindeki yaşananları, ''bol dumanlı, sigaralı odalarda çok tartıştık'' şeklinde özetledikten sonra, o zor günlerin Türk toplumunun, özel sektörün ve işçi kesiminin sağduyulu davranmaları sonucu el birliğiyle atlatıldığını vurguladı.

Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının (GSMH) hızla büyümeye devam ettiğini, ancak sosyal sorunların da devam ettiğinin altını çizen Kemal Derviş, ''büyüme yeterli ölçüde istihdam alanı yaratmış değil. Sağlam bir istihdam ve sanayi ile büyümeye dönük, aynı anda büyümenin paylaşıldığı bir ekonomik ortamı yaratmak hepimizin isteği'' diye konuştu.

Bu konuda ''Bin Yıl Kalkınma Hedefleri'' içinde Birleşmiş Milletler (BM) olarak çalışmalar yürüttüklerini, TOBB ile yerel yönetimlerle diğer kurumlarla çalıştıklarını anlatan Derviş, mümkün olduğu kadar bu kalkınma sürecini en yoksul kesime de götürmek, kadının kalkınma sürecinde yer alması için çalıştıklarını söyledi.

TOBB ile ileride bölgede de birlikte çalışma isteklerini dile getiren Derviş, sadece Türkiye'de değil, TOBB yardım ederse, Balkanlar'da, Filistin'de, Akdeniz ve Orta Asya'da birlikte çalışabileceklerini konuştuklarını dile getirdi.

Yeni yılda TOBB Ekonomi Üniversitesi'ne de gelip bir iki ders vermeye söz verdiğini de açıklayan Derviş, ''ekonomi zor bir konu. Kimse sihirli bir değneğe sahip değil. Dolayısıyla üniversitenin önemi büyük. Araştırmak başka ülke deneyimlerini inceleyerek Türkiye'ye en iyisini getirmek gerekiyor'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title